Pahoittelemme, tämä tarjous on päättynyt.

  • Sisältää aktiviteetin

Taidetta ja burgereita neljälle

  • Elämysmatkat
Sinua saattaa kiinnostaa seuraavat tarjoukset
Tämä tarjous

Vietä kulttuurihetki Serlachius-museoissa ja herkuttele Ravintola Göstan hampurilaisella. Hinta sisältää museoliput ja burgerit neljälle henkilölle.

Miltä kuulostaisi viettää kiehtova kulttuuripäivä Mäntässä kolmen ystävän kanssa ja päivän päätteeksi herkutella mehevällä hampurilaisella? Elämyksiä täynnä olevan päivän aikana tutustut Serlachius-museoiden vaihtuviin näyttelyihin, Gustaf Adolf ja Gösta Serlachiuksen laajoihin taidekokoelmiin sekä ihastut sekä kotimaisia taideaarteita että kansainvälisiä helmiä esittelevän Taidemuseo Göstan ja Gustaf-museon tiloihin. Juhlista satavuotista Suomea keräämällä lähimmäisesi kokoon ja vietä päivä Pohjoismaiden merkittävimpiin yksityisiin taidekokoelmiin kuuluvissa museoissa. Nähdään Pohjois-Pirkanmaalla!

Tarjous sisältää
  • Sisäänpääsyt Serlachius-museoihin neljälle hengelle
  • Ravintola Göstan hampurilaiset neljälle hengelle
Serlachius-museot

Pohjois-Pirkanmaalla sijaitsevat Gösta Serlachiuksen taidesäätiölle kuuluvat museot kätkevät sisälleen Suomen taiteen kultakauden huippunimien taidetta sekä modernia nykytaidetta. Taidemuseo Göstassa tutustut suomalaisen taiteen klassikoihin, kuten Akseli Gallen-Kallelan ja Albert Edelfeltin taideteoksiin. Taidemuseo sijaitsee Joenniemen vanhassa kartanossa, jonka yhteyteen on rakennettu modernia puuarkkitehtuuria edustava laajennusosa, Göstan paviljonki. Vuonna 1945 yleisölle avattu Taidemuseo on Suomen seitsemäs taidemuseo ja se on nimetty Gösta Serlachiuksen mukaan.

Tarinoihin keskittyvä Gustaf-museo sijaitsee G.A. Serlachius -osakeyhtiön vanhassa pääkonttorissa, joka on nähtävyys jo itsessään. Gustafin näyttelyiden aiheet pyörivät historian ja taiteen ympärillä, ja museo on nimetty särmikkään Gustaf Adolf Serlachiuksen mukaan, joka oli suuri vaikuttaja suomalaisessa puuteollisuudessa sekä G.A. Serlachius -osakeyhtiön perustaja. Uskaliaista liiketoimistaan tunnettu paperiteollisuuden uranuurtaja Gustaf Adolf oli harras taidekeräilijä veljenpoikansa Göstan kanssa, joka myöhemmin toimi myös G.A. Serlachius -osakeyhtiön toimitusjohtajana. Gösta Serlachius perusti Gösta Serlachiuksen taidesäätiön, jonka laajaa taidekokoelmaa voi käydä ihailemassa elämyksellisen kulttuuripäivän aikana.

Serlachius-museoiden näyttelyt

Vuonna 2018 Serlachius-museoissa avataan yhteensä seitsemän uutta näyttelyä pysyvän näyttelyn rinnalle. Tässä muutama näyttelyistä, jotka ovat nähtävillä Serlachius-museoissa vuoden 2018 keväällä.

  • Nautinto: Näyttely on kokoelma kolmen suomalaisen nykytaiteilijan teoksia, joiden rinnalle he ovat valinneet taidetta Serlachius-museoiden pysyvästä näyttelystä. Heitä puhuttelevia teoksia sekä uusia taideteoksia esittelee Jukka Korkeila, Elina Merenmies ja Anna Retulainen. Pysyvästä näyttelystä on esillä muun muassa taidetta Ellen Thesleffiltä, Maria Wiikiltä, Akseli Gallen-Kallelalta ja Olga Ehrströmiltä. Näyttely esitellään Taidemuseo Göstassa 10.6.2017–4.11.2018.
  • Yötä vasten: Kokoelma kurkistaa suomalaisten aamuöiseen makuuhuoneeseen. Riikka Lenkkerin kokovartalomuotokuvat pehmeisiin sänkyihin painautuneista vartaloista näyttävät tavallisia ihmisiä arkisissa tilanteissaan ja ihastuttavat häpeilemättömyydellään. Näyttely esitellään Taidemuseo Göstassa 3.2.–27.5.2018.
  • Potentiality for Love: Eija-Liisa Ahtilan videoinstallaatio nähdään ensimmäistä kertaa Mäntässä, josta se lähtee maailmankiertueelle. Näyttely esittelee aineen ja visuaalisen illuusion sekä ajatuksen ja fyysisen kosketuksen yhteyttä. Näyttely esitellään Taidemuseo Göstassa 3.2.2018–6.1.2019.
Ravintola Gösta

Euroopan parhaan museoravintolan titteliä tavoittelevan Ravintola Göstan taustalla loistaa arvostetut keittiömestarit Henry Tikkanen ja Pekka Terävä, joista kummatkin ovat ansainneet Vuoden Kokki -tittelin sekä edustaneet Suomea kansainvälisissä kokkikilpailuissa. Ravintola Gösta on lisäksi ansainnut arvostetun Rôtisseur-kilven, joita ei Suomessa ole annettu kuin hieman yli 70 ravintolalle. Göstan sisustus henkii pohjoismaalaista tyylikkyyttä, ja tiloissa tarjoiltavat annokset edustavat suomalaista ruokakulttuuria parhaimmillaan, joissa näkyy kuitenkin kansainväliset vaikutteet. Makunautinnot koostuvat keittiömestareiden valitsemista paikallisista, laadukkaista ja sesongin mukaisista raaka-aineista.

Tarjoukseen sisältyvän kupongin kanssa pääset porukalla nauttimaan Göstan herkullisesta hampurilaisesta Serlachius-museoissa vietettyjen taidehetkien jälkeen. Maukkaan sämpylän sisältä löytyy mehevä rotukarjapihvi, cheddar-juustoa, punasipulia, tomaattia, rapeaa salaattia ja sinaappi-pippurimajoneesia. Hampurilaisen kanssa tarjoillaan maalaisranskalaisia.

calendar illustration
Tarkista tarjouksen hinnat ja saatavuus
Tarjous ei sisällä
  • Kuljetukset
  • Ruokajuomat
Lisätiedot
Yhteistyökumppanin ehdot

TravelBird toimii matkatoimistona yhteistyökumppanille D Serlachius Museums. Olet suorassa sopimuksessa yhteistyökumppanin D Serlachius Museums kanssa. TravelBirdin varausehtoja (B) ja matkustusehtoja sovelletaan tähän tarjoukseen. Tästä tarjouksesta ei palauteta maksua

Hinta

Hinta sisältää kupongin neljälle henkilölle sisältäen sisäänpääsyt ja ateriat. Valitse varausvaiheessa kuponkien lukumäärä.

Henkilömäärä

Kuponki on tarkoitettu neljälle henkilölle.

Museoiden ja Ravintola Göstan aukioloajat

Talviaikaan 1.9.–31.5. tiistaista sunnuntaihin klo 11.00–18.00.
Kesäaikaan 1.6.–31.8. päivittäin klo 10.00–18.00.

Museo on suljettu itsenäisyyspäivänä, jouluaattona, joulupäivänä, uutena vuotena ja pitkäperjantaina. Tarkistathan aukioloajat Serlachius-museoiden kotisivuilta hyvissä ajoin ennen kulttuuripäivän suunnittelua.

Ravintola Göstan keittiö menee kiinni klo 16.30. Varaathan pöydän etukäteen.

Esteettömyys

Museoiden tilat ovat suurimmilta osin esteettömiä. Museolta on mahdollista lainata pyörätuoleja, lastenrattaita, taitettavia tuoleja sekä muita apuvälineitä.

Pysäköinti

Molempien museoiden luota löytyy pysäköintialueet.

Valokuvaaminen

Museoissa voi ottaa valokuvia ilman salamaa, jos ne ovat otettu yksityiseen käyttöön. Huomioithan, että valokuvia taiteesta ei saa jakaa sosiaalisessa mediassa.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät ole sallittuja. Voit kuitenkin tuoda mukanasi opaskoiran.

Sijainti

Museot sijaitsevat Mäntässä Pohjois-Pirkanmaalla. Museot sijaitsevat noin 3 kilometrin matkan päässä toisistaan. Paikan päälle pääset kätevimmin autolla, mutta Tampereelta kulkee museoiden aukiolopäivinä myös linja-autoja.

Etäisyyksiä lähikaupunkeihin:

Tampere 96,5 km
Jyväskylä 89,5 km
Helsinki 265 km
Vaasa 232 km

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen