• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Kierrä Marokko kahdessa viikossa

 • Kiertomatkat
 • 14 tai 15 yötä
 • Marokko
hinta alkaen € 1.619,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön

Marokon parhaat palat ja tunnetuimmat kohteet. Sisältää 14 yön majoitukset 9 kohteessa, lennot, retkiä, kuljetukset ja aamiaiset.

Valmistaudu ikimuistoiselle Marokon kiertomatkalle, jonka aikana lumoudut maan parhaista paloista kahden viikon kierroksella. Koe tuhannen ja yhden yön taikaa maassa, jonka mystinen itämaisen kulttuurin tunnelma vie sinut koristeltujen moskeijoiden, värikkäiden soukien sekä ihanasti tuoksuvien mausteiden ja minttuteen keskelle. Matkan aikana rakastut paikalliseen kulttuuriin Marokon suurkaupungeissa ja maaseudulla, täytät vatsasi maukkailla tajineilla, vierailet useissa eri UNESCOn suojelemissa maailmanperintökohteissa, ihastelet maisemia mahtaville Atlasvuorille ja koet ikimuistoisia seikkailuja Saharassa. Oletko valmis lumoutumaan Marokon aarteista? Huomioithan

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Marrakechiin (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 1+2 yön majoitus Marrakechissa (Riad Sadaka tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Rabatissa (Riad à la Belle Etoile tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Chefchaouenissa (Hotel Casa Miguel tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Fèsissä (Riad Lalla Zoubida tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Merzougassa (Nasser Palacen aavikkoleiri tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Ouarzazatessa (Kasbah Dar Daif tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Taroudantissa (La Tour de Toile tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Agadirissa (Hotel Sindibad tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Essaouirassa (Riad Lalla Zina tai vastaava)
 • Aamiaiset
 • Illallinen Merzougan aavikkoleirillä
 • Englantia puhuva kuljettaja sekä opas retkien aikana
 • Kaikki kuljetukset (jaetut kuljetukset muiden TravelBird-matkailijoiden kanssa)
 • Koko päivän kestävä kaupunkikierros Fèsissä (päivä 6)
 • Puoli päivää kestävä kaupunkikierros Marrakechissa (päivä 13)
 • Käsimatkatavara
Lisävaihtoehdot
 • Essaouiran kaupunkikierros (päivä 12)
 • Kameliratsastusta palmupuiden katveessa (päivä 13 tai 14)
 • Kuumailmapalloretki (päivä 14)
 • Mönkijäretki (päivä 14)
 1. Päivä 1: Marrakech

  Tervetuloa Marokkoon! Matkasi alkaa Marrakechista, jonne laskeuduttuasi pääset heti tunnustelemaan paikallista kulttuuria. Kuljettaja odottaa sinua lentokentällä ja vie sinut ensimmäiselle hotellillesi. Matka lentokentältä hotellillesi kestää noin 20 minuuttia. Voit joko jäädä hotellille lepäämään tai suunnata Marrakechin vilkkaille kujille saamaan ensivaikutelmasi punaisesta hiekkakivestä rakennetusta kaupungista. Kierrä Djemaa el Fna -aukion ympäröiviä soukeja, pysähdy kahvilaan nauttimaan kuppi makeaa minttuteetä ja herkuttele illallisella tajinella ja couscousilla.

  Marrakesh Menara Airport -> Riad Sadaka 7.3 km

  Riad Sadaka tai vastaava

  • Hotelli
  • Marrakesh, Marokko

  Riad Sadakassa tunnet heti astuneesi rauhalliseen ympäristöön, sillä riadista löytyy vain kuusi huonetta. Riad on sisustettu perinteiseen marokkolaiseen tyyliin värikkäästi, itämaisin koristeluin ja appelsiinipuin. Avoimesta sisäpihasta löytyy mukavat tuolit, joissa voit rauhoittua pitkän päivän päätteeksi. Kattoterassilla voit nauttia lämmittävästä auringosta aurinkotuoleilla tai ottaa päiväunet suurien varjojen alla. Riad sijaitsee keskeisellä paikalla noin 800 metrin päässä historialliselta Ben Youssef Madrasalta ja noin 1,2 kilometrin päässä Djemaa El Fna -aukiolta. Kaikki huoneet on nimetty perinteisillä arabialaisilla nimillä ja sisustettu tyypillisillä marokkolaisilla väreillä. Huoneet on varustettu parivuoteella, ilmastoinnilla, tallelokerolla, vaatekaapilla, Wi-Fillä sekä kylpyhuoneella, jossa on suihku tai kylpyamme ja kylpytuotteita.

  Lue lisää
 2. Päivä 2: Marrakech, Casablanca ja Rabat

  Aamiaisen jälkeen noin klo 8.00 on aika lähteä kohti Casablancaa, joka on antanut nimensä yhdelle maailman tunnetuimmista elokuvista. Älä kuitenkaan huoli, palaat loman lopussa vielä Marrakechiin, jolloin pääset tutustumaan paremmin sen tarjontaan kaupunkikierroksen muodossa. Matkustat rannikolla sijaitsevaan Casablancaan noin kolmessa tunnissa. Kaupungissa vierailet vaikuttavassa Hassan II:n moskeijassa (sisäänpääsymaksu ei sisälly hintaan), joka on yksi Marokon harvoista moskeijoista, jonne pääsee sisälle myös ei-muslimit. Hassan II:n moskeija on yksi maan suurimmista moskeijoista ja se kuuluu myös maailman seitsemän suurimman moskeijan joukkoon. Vierailun jälkeen jatkat matkaa Marokon pääkaupunkiin, Rabatiin. Matka kestää noin tunnin.

  Riad Sadaka -> Riad à la Belle Etoile 330.7 km

  Riad à la Belle Etoile tai vastaava

  • Hotelli
  • Salé, Marokko

  Riad à la Belle Etoile sijaitsee perinteisessä talossa Bou Regreg -joen varrella. Riad oli yksi ensimmäisistä Rabatissa ja sieltä onkin ihana maisema kaupunkiin. Uudistetusta riadista löytyy vain kuusi yksilöllisesti sisustettua huonetta. Riad à la Belle Etoile on koristeltu kauniisti marokkolaisilla mosaiikeilla, matoilla sekä taitavasti veistetyillä puuhuonekaluilla. Tilavalla sisäpihalla voit rentoutua suihkulähteen äärellä ja kattoterassilta voit nauttia upeista maisemista kaupunkiin sekä merelle. Riadissa on lisäksi oma hammam. Noin 16–20 m² kokoisista huoneista on pääsy sisäpihalle, ja ne on varustettu parivuoteella, ilmastoinnilla, taulutelevisiolla, Wi-Fillä sekä yksityisellä kylpyhuoneella, jossa on suihku ja kylpytuotteita.

  Lue lisää
 3. Päivä 3 & 4: Rabat ja Chefchaouen

  On aika tutustua Marokon pääkaupungin historialliseen keskustaan oppaan johdolla. Kierros alkaa noin klo 9.00. Vierailet kuninkaallisella palatsilla ja Mohammed V:n mausoleumilla, joka on yksi Rabatin tärkeimmistä monumenteista, sillä paikka on modernin ja itsenäisen Marokon perustajan viimeinen lepopaikka. Mausoleumia vastapäätä sijaitsee Hassan-torni – minareetti, jonka piti olla maailman suurin minareetti ja moskeija, jonka rakentaminen lopetettiin kuitenkin vuonna 1199, eikä moskeija koskaan valmistunut suunniteltuun loistoonsa. Käyt myös Udayasin kasbahilla sekä roomalaisaikaisessa Chellahin kaupungissa (sisäänpääsy ei sisälly hintaan). Rabatista matkustat Marokon siniseen helmeen, Chefchaoueniin. Ajomatka kestää noin 4 tuntia.

  Ota kamerasi valmiiksi jo esille, sillä Chefchaouen on varmasti yksi Marokon valokuvauksellisimmista kohteista. Pieni vuorilla sijaitseva Chefchaouen on nimittäin täysin sininen talojen seiniä ja ovia sekä katuja ja suihkulähteitä myöten. Neljännen päivän voit viettää haluamaasi tapaan kuljeskellen kaupungin kapeita kujia pitkin, tutustuen pieniin käsityöläisputiikkeihin ja herkutellen paikallisilla erikoisuuksilla. Pelkäätkö eksyväsi Chefchaouenin mutkikkaille kaduille? Ei hätää, sillä kaupungissa kaikki tiet vievät lopulta keskeiselle Outa el Hammamin aukiolle!

  Riad à la Belle Etoile -> Hôtel Casa Miguel en Chefchaouen 246.3 km

  Hotel casa Miguel Chefchaouen tai vastaava

  • Hotelli
  • Chefchaouen, Marokko

  Kotoisa hotelli sijaitsee vain 5 minuutin kävelymatkan päässä Ras El Ma -vesiputouksilta ja hotellin terassilta on upeat näkymät Rif-vuoristolle. Hotellissa on lisäksi marokkolaista ruokaa tarjoileva ravintola, ulkoterassi, 24-tuntinen vastaanotto sekä maksuton Wi-Fi. Viihtyisät kahden hengen huoneet on varustettu mukavalla vuoteella, taulutelevisiolla, ilmastoinnilla, hiustenkuivaajalla sekä maksuttomilla kylpytuotteilla.

  Lue lisää
 4. Päivä 5 & 6: Chefchaouen, Volubilis, Meknes ja Fès

  Tänään lähdet noin klo 9.00 suuntaamaan kohti Fèsiä. Matkan aikana pysähdyt kuitenkin roomalaisaikaisen Volubilisin kaupungin raunioilla sekä Marokon vanhassa pääkaupungissa, Meknesissä, jotka molemmat ovat UNESCOn suojelemia. 1700-luvun maanjäristyksessä raunioituneessa Volubilisissä sijaitsee monta vaikuttavaa rakennusta ja se oli roomalaisille tärkeä etuvartio. Kaupungin rauniot ovat näyttävä kokonaisuus hedelmällisen ja vehreän luonnon keskellä ja erityisesti raunioiden mosaiikit ovat ainutlaatuisen kauniita.

  Nautittuasi omakustanteisen lounaan, on aika siirtyä Meknesiin, jota ympäröi noin 40 kilometrin mitalta muuria. Muurin kauneimman kohdan löydät Bab Mansourin portin luota, joka on myös yksi koko Marokon kauneimmista kaupunginporteista. Matka Meknesiin kestää Chefchaouenista noin 3,5 tuntia. Kuljettaja vie lyhyen pysähdyksen jälkeen sinut Fèsiin, joka on ehdottomasti yksi Marokon näyttävimmistä kaupungeista. Noin 50 minuutin ajomatkan päässä sijaitsevan Fèsin taianomaisessa ympäristössä tunnut astuneesi tuhannen ja yhden yön tarinoiden keskelle! Sinut kuljetetaan hotellillesi lepäämään, ja sitä me myös suosittelemme. Nimittäin seuraavana päivänä pääset koko päivän kestävälle kaupunkikierrokselle kulttuurillisesti ja historiallisesti merkittävään Fèsiin.

  Oletko valmis seikkailuun vanhassa medinassa? Tänään tutustut Marokon keisarillisista kaupungeista vanhimpaan, Fèsiin, josta oppaasi tulee kertomaan lisää. Kierros alkaa noin klo 10.00. Kaupungin historiallinen keskusta, eli medina, vie sinut ajassa taaksepäin ja kapeita sekä mutkikkaita kujia kulkiessasi tulet huomaamaan kuinka Fès on kaupunki kaikille aisteille. Fèsin medina on myös yksi maailman suurin autottomista kaupunkialueista ja kulkuvälineinä tuletkin näkemään ennemminkin kärryjä vetäviä aaseja kuin autoja. Lähde soukeille ihastelemaan käsityöläisten taidonnäytteitä, haista ilmassa mausteiden ja yrttien tuoksut sekä katsele paikallisten nahan parkitsemista syvällä medinan sokkeloissa.

  Hôtel Casa Miguel en Chefchaouen -> Riad Lalla Zoubida 198.4 km

  Riad Lalla Zoubida tai vastaava

  2 arvostelua
  • Hotelli
  • Fès, Marokko

  Fèsin vanhassakaupungissa sijaitsevassa viihtyisässä hotellissa on ravintola, joka tarjoilee herkullisia marokkolaisia ruokia. Hotellissa on lisäksi ulkoterassi, 24-tuntinen vastaanotto ja maksuton Wi-Fi. Mukavat kahden hengen huoneet on varustettu ilmastoinnilla, taulutelevisiolla, hiustenkuivaajalla sekä maksuttomilla kylpytuotteilla.

  Lue lisää
  • +1
 5. Päivä 7: Fès, Midelt, Errachidia ja Merzouga (Sahara)

  Jätät Fèsin taaksesi aamiaisen jälkeen noin klo 7.30 ja suuntaat kohti kiertomatkan seuraavia kohokohtia. Päivän päätteeksi tulet saapumaan Merzougaan, mutta matkan varrella pysähdyt kuitenkin Mideltin ja Errachidian kaupungeissa, joilta on majesteettiset maisemat Atlasvuorille. Matkan aikana tulet ihailemaan myös ihania maaseutunäkymiä, jotka kertovat tarinaa paikallisten elämästä. 7,5 tunnin matkustamisen ja nähtävyyksien ihailun jälkeen saavut Merzougaan, eli loputtoman Saharan äärelle! Vietät yösi kultaisena hohtavalla aavikolla teltassa, kauniisti sädehtivän tähtitaivaan alla. Nautit illallista aavikkoleirissä, jonka jälkeen pääset laskemaan tähdenlentoja. Kuinka monta näet illan aikana?

  Riad Lalla Zoubida -> Nasser Palace 464.7 km

  Nasser Palacen aavikkoleiri tai vastaava

  • Hotelli
  • Errachidia Province, Marokko

  Koe ainutlaatuisia elämyksiä ja koe, mitä on nukkua aavikolla! Majoitut Nasser Palacen aavikkoleirin varustettuilla teltoissa, joissa pääset nauttimaan yöunistasi tähtien alla. Teltasta löytyy wc. Tämä tulee olemaan kokemus, jota et koskaan tule unohtamaan!

  Lue lisää
 6. Päivä 8: Merzouga ja Ouarzazate

  Huomenta! Vaikka et olisikaan aamuihmisiä, tänään on ehdottomasti se päivä, jolloin kannattaa herätä ennen auringonnousua. Sillä mikä olisikaan kauniimpaa kuin nauttia aamutee Saharassa auringon ensimmäisten säteiden noustessa aavikon dyynien takaa. Aamiaisen jälkeen noin klo 9.30 nouset kamelin selkään ja lähdet takaisin Merzougaan. Kuljettaja odottaa sinua Merzougassa ja vie sinut seuraavaksi Ouarzazateen Alnifin, Tazzarinen, Nkobin ja Draa-laakson läpi. Draa on vaikuttava yhdistelmä taatelipalmuja, joen vartta ympäröiviä viheralueita ja tyypillisiä savesta rakennettuja taloja. Noin 5 tunnin matkan jälkeen saavut vihdoin Ouarzazateen, jossa voit ottaa rennosti uima-altaan reunalla.

  Nasser Palace -> Kasbah Dar Daif 358.5 km

  Kasbah Dar Daif tai vastaava

  • Hotelli
  • Ouarzazate Province, Marokko

  Kasbah Dar Daif sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Ouarzazaten keskustasta. Laita jalkaasi perinteiset marokkolaiset tohvelit ja kävele vanhojen sekä värikkäiden mattojen päällä, istahda mukaviin nurkkauksiin lukemaan kirjaa tai ihastele riadin omistajan matkoiltaan keräämiä tauluja, jotka koristavat riadin seiniä. Riad keskittyy ekologisuuteen ja luonto onkin riadissa tärkeässä asemassa. Kalustettu terassi on vehreä keidas, jossa voit myös hypätä virkistävään uima-altaaseen vilvottelemaan. Riadin pienillä terasseilla voit herkutella ihanilla aterioilla tai minttuteellä, samalla ihastellen mahtavia maisemia Atlasvuorille. Huoneet on varustettu ilmastoinnilla, tallelokerolla, puhelimella ja kylpyhuoneella, jossa on suihku, kylpytuotteita ja hiustenkuivain.

  Lue lisää
 7. Päivä 9 & 10: Ouarzazate ja Taroudant

  Tänään pääset tutustumaan paremmin Ouarzazaten ympäristöön, jossa monet elokuvat ja televisiosarjat ovat heränneet eloon. Täällä on kuvattu muun muassa Arabian Lawrencea, Gladiatoria ja Muumiota. Tulet vierailemaan Tifoultouten kylässä sekä Tifoultouten kasbahissa (sisäänpääsy ei sisälly hintaan). Tuliaisia pääset ostamaan käsityöläiskoulussa, jossa voi tehdä hopeakorujen, keramiikan, mattojen ja villatuotteiden löytöjä. Game of Thrones -fanien on syytä pitää silmänsä auki, sillä vierailet myös UNESCOn suojelemalla Aït Benhaddoulla, joka sarjassa tunnetaan paremmin Yunkaina. Rauhallisen kylän talot on rakennettu punaisella savella perinteiseen marokkolaiseen tyyliin. Aavikkomaisesta maisemasta siirryt noin klo 14.30 Taroudantissa sijaitsevan Sousin laakson vehreään ympäristöön.

  Kiertomatkan kymmenennen päivän voit viettää Taroudantissa haluamaasi tapaan. Keskiaikaista kaupunkia ympäröi mahtipontisesti 20 metrin korkuinen vanha muuri, joka kätkee sisälleen värikkäitä soukeja ja hopeaa myyviä markkinoita. Taroudantissa pääset kokemaan aitoa marokkolaista tunnelmaa, sillä kaupungissa vierailee Marrakechiin ja Rabatiin verrattuna paljon vähemmän lomailijoita. Kulje pitkin oliivi- ja appelsiinipuiden reunustavia katuja ja ihastele reheviä eukalyptuksia sekä palmupuita.

  Kasbah Dar Daif -> La Tour de Toile 320.0 km

  La Tour de Toile tai vastaava

  • Hotelli
  • Oulad Brahim, Marokko

  La Tour de Toile sijaitsee Taroudantissa Souss-Massa-Drâan alueella. Palmupuiden keskeltä löydät suuren ulkouima-altaan, aurinkotuoleja sekä puutarhakalustuksen. Hotelli on perinteisesti rakennettu hiekan väriseksi muistuttamaan aavikkoa. Hotellin pieni ravintola tarjoilee itsevalmistettuja paikallisia erikoisuuksia. Hotellin huoneissa on parivuode, ilmastointi sekä kylpyhuone, jossa on suihku ja kylpytuotteita.

  Lue lisää
 8. Päivä 11: Taroudant ja Agadir

  Matkustat rannikolla sijaitsevaan suosittuun Agadiriin aamulla noin klo 8.00. Noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä sinua odottaa lämmittävä aurinko, kutsuvat hiekkarannat sekä raikas vesi, joista pääset nauttimaan halutessasi vaikka koko päivän ajan. Jos mielesi halajaa muuta kuin rentoutumista, voit lähteä kiertelemään kaupungin markkinoilla ja nähtävyyksillä. Kiipeä esimerkiksi kukkulan päällä sijaitsevalle kasbahille, josta on henkeäsalpaavat maisemat satamaan, Agadiriin ja merelle. Vuonna 1541 rakennettu kasbah selviytyi 1960-luvun maanjäristyksestä. Vierailunarvoinen kohde on myös berberimuseo, jossa pääset sukeltamaan marokkolaisen kantaväestön perinteisiin ja tapoihin. Museon kokoelma ei ole kovin suuri, mutta suosittelemme osallistumaan opastetulle kierrokselle, jolloin opit lisää berbereistä.

  La Tour de Toile -> Hôtel sindibad 60.8 km

  Hotel Sindibad tai vastaava

  • Hotelli
  • Agadir, Marokko

  Hotel Sindibad sijaitsee vilkkaalla alueella Agadirissa. Mohammed V:n moskeija, Agadirin uusi moskeija ja Pyhän Annan kirkko sijaitsevat kaikki kävelyetäisyyden päässä hotellista. Jardin de Olhao ja kaupungin synagoga sijaitsevat noin kilometrin päässä. Hotellista löydät 50 huonetta, viihtyisän terassin, tenniskentän ja kattoterassin uima-altaalla. Jokaisessa huoneessa on yksityinen parveke, televisio, työpöytä, vaatekaappi, ilmastointi ja kylpyhuone, jossa on suihku ja kylpyamme.

  Lue lisää
 9. Päivä 12: Essaouira

  Vietät vielä yhden yön Marokon rannikolla, sillä matkustat seuraavaksi aikoinaan Portugalin vallan alla olleeseen Essaouiran kaupunkiin, joka hurmaa valkeilla ja sinisillä taloillaan. Ajomatka Agadiristä Essaouiraan kestää noin 3 tuntia ja aloitat päiväsi noin klo 8.00. Kalastajakylän edustalta löydät vaikuttavan linnoituksen, sinisiä kalastusveneitä ja päivittäin järjestettävät kalamarkkinat, joiden luona voit nähdä paikallisten arkea aidoimmillaan. Kulje muurien ympäröimässä medinassa ihastellen värikkäitä keramiikkatuotteita ja taidegallerioita, istahda yhteen Essaouiran tunnelmallisista ravintoloista nauttimaan edullisista, mutta herkullisista aterioista, ja anna kaikkien aistiesi herätä eloon sokkeloisilla soukeilla. Nauti Essaouiran rauhallisesta tunnelmasta, nimittäin huomenna palaat takaisin vilkkaaseen Marrakechiin!

  Hôtel sindibad -> Riad Lalla Zina 176.7 km

  Riad Lalla Zina tai vastaava

  • Hotelli
  • Essaouiran provinssi, Marokko

  Keskellä Essaouiran vanhaa medinaa sijaitsee viihtyisä Riad Lalla Zina. Riadin kattoterassilta sinulla on kaunis näkymä kaupunkiin ja rannalle. Riad Lalla Zina on koristeltu useilla perinteisillä marokkolaisilla yksityiskohdilla ja viihtyisä sisäpiha lumoaa turkoosilla kivillään ja mosaiikeillaan. Huoneet on varustettu parivuoteella, ilmastoinnilla, Wi-Fillä ja kylpyhuoneella, jossa on suihku tai kylpyamme, hiustenkuivain ja kylpytuotteita.

  Lue lisää
 10. Päivä 13 - 15: Marrakech

  Kiertomatkan viimeinen pysähdyksesi on Marrakech, jonne matkustat Essaouirasta noin 3 tunnissa. Suuntaat kohti Marrakechia noin klo 9.00. Lupasimme matkan alussa pääseväsi kaupunkikierrokselle, ja sellaiselle pääset juurikin tänään. Marrakech on täynnä taikaa sekä lumoavia nähtävyyksiä, joita ei voi jättää matkan aikana näkemättä. Kierroksen aikana kuljet basaareissa, vierailet vanhassa medinassa, ihastelet Koutoubian moskeijaa, jonne eivät ei-muslimit kuitenkaan valitettavasti pääse sisälle, ja hämmästelet Djemaa el Fna -aukion vilinää käärmeenlumoojineen. Lisäksi vierailet värikkäässä Majorelle-puutarhassa (sisäänpääsy ei sisälly hintaan), joka on ranskalaistaiteilija Jacques Majorellen luoma kokonaisuus kaktuksista, palmuista ja muista harvinaisista kasveista. Toinen helmi kaupunkikierroksella on Bahian palatsi (sisäänpääsy ei sisälly hintaan), jonka kauniisti koristellut 160 huonetta ja 8 eekkerin puutarha ovat näkemisen arvoiset. Vierailet myös vaikuttavilla Saadien haudoilla (sisäänpääsy ei sisälly hintaan) sekä nautit Djemaa el Fnan lähettyvillä omakustanteisen lounaan, jonka jälkeen sinulla on vapaata aikaa tutustua omatoimisesti Marrakechiin.

  Viidentenätoista päivänä lomasi tekee loppuaan ja sinut kuljetetaan Marrakechin lentokentälle. Hyvästi elämyksellinen Marokko!

  Riad Lalla Zina -> Riad Sadaka 183.1 km

  Riad Sadaka tai vastaava

  • Hotelli
  • Marrakesh, Marokko

  Riad Sadakassa tunnet heti astuneesi rauhalliseen ympäristöön, sillä riadista löytyy vain kuusi huonetta. Riad on sisustettu perinteiseen marokkolaiseen tyyliin värikkäästi, itämaisin koristeluin ja appelsiinipuin. Avoimesta sisäpihasta löytyy mukavat tuolit, joissa voit rauhoittua pitkän päivän päätteeksi. Kattoterassilla voit nauttia lämmittävästä auringosta aurinkotuoleilla tai ottaa päiväunet suurien varjojen alla. Riad sijaitsee keskeisellä paikalla noin 800 metrin päässä historialliselta Ben Youssef Madrasalta ja noin 1,2 kilometrin päässä Djemaa El Fna -aukiolta. Kaikki huoneet on nimetty perinteisillä arabialaisilla nimillä ja sisustettu tyypillisillä marokkolaisilla väreillä. Huoneet on varustettu parivuoteella, ilmastoinnilla, tallelokerolla, vaatekaapilla, Wi-Fillä sekä kylpyhuoneella, jossa on suihku tai kylpyamme ja kylpytuotteita.

  Lue lisää
Lisävalintaiset retket

Haluatko tehdä kiertomatkastasi entistä ikimuistoisemman? Lisää tilausvaiheessa yksi tai useampi retki.

 • Essaouiran kaupunkikierros (päivä 12): Atlantin rannalla sijaitsevan kaupungin upeat valkosiniset rakennukset saavat sinut tuntemaan saapuneesi juuri jollekin Kreikan saarelle, jonka ympäristöä värittävät ainutlaatuinen tunnelma ja kiehtovat mahdollisuudet. Lumoava Essaouira ihastuttaa historiallisella vanhallakaupungillaan, jonka sokkeloisilta kujilta löydät kiehtovia ruokailupaikkoja, viehättäviä putiikkeja sekä eläväisiä toreja. Anna silmiesi levätä katsellessasi kauniita merimaisemia Skala de la Ville -linnakkeelta, sukella syvälle merenkulun ja kaupankäynnin historiaan sekä tutki kaupungin ranskalaisia vaikutteita. Kierroksen aikana tutustut medinan keskiaikaiseen historiaan, maurilaiseen taiteeseen ja ainutlaatuisiin väreihin. Kierros alkaa Moulay Hassanin aukiolta ja jatkuu kohti suurta moskeijaa ja tunnelmallista Siaghine-kujaa. Opas kertoo lisää kaupungin rikkaasta historiasta Essaouiran vanhassa ympäristössä. Kaupunki on tunnettu satamastaan ja kalamarkkinoistaan, joissa suosittelemme nauttimaan lounasta. Kierros kestää 2 tuntia.
 • Kameliratsastusta palmupuiden katveessa (päivä 13 tai 14): Jos et ole ikinä ratsastanut kamelilla, on sinulla nyt siihen tilaisuus. Lähde kiertämään aavikkoa ja ihastele palatsin kauneutta Atlasvuorten juurella. Vierailet perinteisissä kylissä ja tutustut paikallisten arkeen kamelin selästä. Kameliratsastus kestää noin tunnin ja ja se sisältää kuljetukset.
 • Kuumailmapalloretki (päivä 14): Jo maantasalta katsottuna Marrakech on upea kaupunki, mutta ilmasta tarkkailtuna sen kätkemät aarteet avautuvat aivan eri tavalla. Kuumailmapallosta käsin pääset ihastelemaan labyrinttina kiemurtelevia katuja, perinteisiä marokkolaisia kivitaloja sekä korkeuksiin kohoavaa Atlasvuoristoa. Pääset nauttimaan korkeuksista noin 50 minuuttia, mutta kuljetuksien kanssa sinun on hyvä varata aikaa 3 tuntia. Retki sisältää kuljetukset
 • Mönkijäretki (päivä 14): Retken aikana pääset huristelemaan mönkijällä keskellä vehreitä lehtoja. Maisemat ja vierailu berberikylissä vauhdikkaan ajon aikana tekevät tästä retkestä ikimuistoisen. Retki on puolen päivän mittainen ja se sisältää opastetun mönkijäajelun sekä kuljetukset.
Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Kuljettajan ja oppaan juomarahat
 • Sisäänpääsy Hassan II:n moskeijaan, Chellahin linnoitukseen, Tifoultouten kasbahiin, Majorelle-puutarhaan, Bahian palatsiin, Saadien haudoille tai muihin nähtävyyksiin
 • Mahdolliset viisumikulut
 • Turistivero € 2,50 per henkilö per yö
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään 3 henkilöä

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Lapsialennukset

Alennukset perustuvat vähintään 2 täyden hinnan maksavan ja samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan:
0–3 vuotiaat lapset: majoittuu maksutta
4–12 vuotiaat lapset: 50% alennus per majoituskerta
0–1-vuotiaat saavat lentolipun hinnasta alennuksen, mutta eivät saa omaa istumapaikkaa. Lippuun ei myöskään sisälly ruumamatkatavaraa.

Pinnasänky ja lapset

Voit vuokrata pinnasängyn paikan päältä. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Matkaa ei kuitenkaan suositella sylivauvoille eikä pienille lapsille, sillä matkan aikana vietetään paljon aikaa autossa.

Yksin matkustavan lisämaksu

100 % majoituksen hinnasta. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Esteettömyys

Matka ei valitettavasti ole täysin esteetön.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja.

Kiertomatkan henkilömäärä

Tälle matkalle ei ole asetettu matkustajien vähimmäismäärää. Tämä tarkoittaa, että saatat matkustaa yksin oman seurueesi kanssa, mutta varauksista riippuen kiertomatkalle saattaa osallistua myös muita matkustajia. Huomioithan, että mahdolliset muut matkaryhmän jäsenet eivät välttämättä ole suomalaisia.

Huomioithan, että kiertomatkan opastukset suoritetaan englanniksi.

Kiertomatkan retket ja reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä.

Rokotevaatimukset

Matkustaessasi Marokkoon suosittelemme sinua hankkimaan rokotteet kurkkumätä-jäykkäkouristusta, MPR:ää ja A-hepatiittia vastaan. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai Ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Viisumivaatimukset

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia matkustaessaan Marokkoon.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Ajankohtaisimman tiedon viisumin hinnoista ja pituudesta saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Kuljetukset

Kuljettaja odottaa sinua lentokentällä TravelBird-kyltin kanssa. Lentokenttäkuljetukset järjestetään ryhmässä muiden TravelBirdin matkassa lomailevien kanssa. Hotellien välisten kuljetusten yhteydessä kuljettaja odottaa sinua hotellin aulassa.

Marokon ilmasto

Marokon sää on sekoitus Välimeren ilmastoa ja aavikkosäätä. Aurinko lämmittää maata tasaisesti koko vuoden ja auringonpaistettakin riittää Marokossa tasaisesti vuoden ympäri. Marokko on parhaimmillaan keväällä ja syksyllä.

Tietoa kohteesta

Marokossa puhutaan sekä arabiaa että ranskaa. Huomioithan, että kaikki paikalliset eivät puhu englantia.

Marokossa on hyvä kiinnittää huomiota pukeutumiseen. Polvet ja olkapäät voivat olla paljaina rannalla ja hotellissa, mutta julkisilla paikoilla on hyvä pukeutua peittävämmin.

Majoitukset

Huomioithan, että majoitukset ovat monin paikoin hyvin alkeellisia, eikä erityisesti Saharan telttaleirillä ole suihkua tai vesivessaa. Tilat saattavat olla jaettuja, eikä aavikolla ole matkapuhelinsignaalia. Tämä matka soveltuukin todellisille seikkailijoille, ja pitkien välimatkojen vuoksi matka saattaa olla uuvuttava niin lapsille kuin heikkokuntoisillekin.

Rahayksikkö

Marokossa käytetään valuuttana Marokon dirhamia. 1,00 € on noin 10,60 dirhamia. Maassa yleisin maksutapa on käteinen, mutta pankkikortti käy maksuvälineenä suuremmissa liikkeissä. Huomioithan, että maassa on tinkimiskulttuuri. Yleensä pyydetystä hinnasta saadaan tingittyä noin 30–40 %.

Hintataso

Esimerkkejä hinnoista:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 2,80 €
Paikallinen olut ravintolassa (0,5 litraa) noin 2,30 €
Vesipullo kaupasta noin 0,50 €
Lippu linja-autoon tai metroon noin 0,40 €
Taksikyydin aloitusmaksu noin 0,65 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Passivaatimukset

Huomioithan, että passisi on oltava voimassa vähintään 3 kuukautta matkan päättymisestä.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen