• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Kiertäen pitkin ihmeellistä Brasiliaa

 • Kiertomatkat
 • 19 tai 20 yötä
 • Brasilia
hinta alkaen € 2.659,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön

19 päivää ympäri vehreää Brasiliaa! Sisältää 18 yön majoitukset 7 kohteessa, aamiaiset tai puolihoidon ja opastetut kierrokset kahdessa kaupungissa.

Näe Copacabanan rannat ja Rio de Janeiron sokeritoppavuori, Iguaçun valtavat vesiputoukset ja Pantanalin vehreä soisto, koe Brasilian rytmit, anna sen ainutlaatuisen luonnon saada sinut sanattomaksi ja sukella sen turkooseihin vesiin. Brasilian lämmin kulttuuri tempaisee sinut mukaansa, ja odotettavissa on taatusti ainutlaatuisia elämyksiä upeissa maisemissa. Anna lämpimän tuulen puhaltaa kasvoihisi, nauti merituulen tuoksusta ja taivu samban rytmeihin. Mukavaa matkaa!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Rio de Janeiroon (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 3 yön majoitus Majestic Rio Palace Hotelissa (tai vastaavassa) Rio de Janeirossa
 • 3 yön majoitus Foz Plaza Hotelissa (tai vastaavassa) Foz do Iguaçussa
 • 3 yön majoitus Pousada Arte da Natureza (tai vastaavassa) Bonitossa
 • 3 yön majoitus Pousada Santa Clarassa (tai vastaavassa) Corumbássa täysihoidolla (aamiaiset, lounaat ja illalliset ilman juomia)
 • 1 yön majoitus Hotel Brumadossa (tai vastaavassa) Campo Grandessa
 • 2 yön majoitus Pousada Colonialissa (tai vastaavassa) Salvador de Bahiassa
 • 3 yön majoitus Hotel Praia Itacimirimissa (tai vastaavassa) Itacimirimissa
 • Aamiaiset hotelleissa (Pousada Santa Clarassa täysihoito)
 • Pyöräretki Rio de Janeirossa (päivä 2)
 • Kaupunkikierros Salvadorissa (päivä 15)
 • Englanninkielinen opas retkillä
 • Kuljetukset hotellien ja lentokenttien välillä
 • Maansisäiset lennot (lennot ovat pääosin välilaskullisia)

  Brasilian 18 yön kiertomatka

 1. Päivä 1-3: Rio de Janeiro

  Tervetuloa Etelä-Amerikan kirkkaimpaan helmeen, Brasiliaan! Astuttuasi lentokoneesta suurenmoiseen kaupunkiin, Rio de Janeiroon, sinut viedään lentokentältä hotellillesi ja voit käyttää ensimmäisen matkapäiväsi illan omaan tahtiisi – haukkaa illalliseksi ensimmäiset maistiaisesi brasilialaisista herkuista ja lepää hyvin, sillä pitkän lentomatkan jälkeen on hyvä kerätä voimia tulevien päivien seikkailuja varten!

  Seuraava päiväsi alkaa pyöräilykierroksella kaupungissa. Kierros alkaa noin klo 9.00 (huomioithan, että kuljetukset retken aloituspaikalle ovat omalla vastuullasi), ja kolmen tunnin ajan oppaasi kierrättää sinua tutustumassa Copacabanan, Botafogon ja Lagoan kaupunginosiin. Kierroksen jälkeen voit tutustua kaupunkiin omillasi. Vieraile ainakin Lapan alueella, josta löydät useita historiallisia monumentteja, kuten 1700-luvulta peräisin olevan Carioca-akveduktin sekä 1780-luuvlta peräisin olevan Passeio Públicon, kaupungin vanhimman yleisen puiston. Nykyisin Lapa on myös paikka juuri sinulle, jos kaipaat viihtyisiä ravintoloita, baareja ja klubeja. Brasilialaiset artistit ja älyköt ovatkin löytäneet tiensä Lapaan ja viihtyvät kaupunginosan rennossa tunnelmassa.

  Kolmannen matkapäiväsi voit käyttää haluamallasi tavalla, kuten vierailemalla Rion historiallisessa keskustassa, kaupunginteatterissa, Santo Antonian luostarissa tai kansallisessa taidemuseossa. Jalkapallon ystäville Brasilia on tietenkin todellinen toiveiden täyttymys, eikä esimerkiksi vierailua Maracanã-stadionilla voi jättää väliin! Matkusta myös historiallisella raitiovaunulla halki siirtomaa-aikaisen Santa Teresan ja vieraile kasvitieteellisessä puutarhassa, joka kätkee sisäänsä noin 6000 kasvilajia.

  Vaihtoehtoisesti voit kolmantena matkapäivänäsi tutustua Rioon opastetulla kierroksella, joka on tarjolla lisävalintaisena retkenä tälle matkalle.

  Majestic Plaza + Room

  Majestic Rio Palace Hotel tai vastaava

  • Hotelli
  • Rio de Janeiro, Brasilia
  Majestic Plaza + Room

  Majestic Rio Palace Hotel sijaitsee aivan Copacabanan sydämessä rannan lähettyvillä. Ravintolat, baarit ja kaupat ovat aivan kävelyetäisyyden päässä. Hotellilta on upeat vuoristomaisemat uima-altaalta, saunasta, baarista ja ravintolasta.
  Huoneet: Modernit huoneet on varustettu puhelimella, televisiolla, työpöydällä, tallelokerolla, minibaarilla ja maksuttomalla Wi-Fillä. Kylpyhuoneessa on suihku ja hiustenkuivain.

  Lue lisää
 2. Päivä 4-6: Foz do Iguaçu

  On tullut aika vaihtaa suurenmoinen kaupunki hämmästyttäviin luonnonmaisemiin, sillä neljäntenä matkapäivänäsi suuntaat kohti Foz do Iguaçua ja Iguaçun vesiputouksia, jotka sijaitsevat Brasilian, Argentiinan ja Paraguayn rajan tuntumassa. Foz do Iguaçu on yksi alueen suosituimmista matkailukaupungeista juuri Iguaçun kansallispuiston vuoksi, sillä se pitää sisällään yhdet maailman kauneimmista vesiputouksista.

  Vietä matkapäiväsi Foz do Iguaçussa haluamallasi tavalla. Tutustu kaupunkiin jalan, vieraile Parque des Avesin eläinpuistossa – alueella riittää tutkittavaa. Haluatko arvioida itse, minkä maan puolelta Iguaçun vesiputoukset ovat kauneimmillaan? Siinä tapauksessa lähde mukaan lisävalintaisille retkille, joilla viidentenä matkapäivänä putouksia ihaillaan Argentiinan ja kuudentena Brasilian puolelta. Näin upeita lomamaisemia et aivan usein näekään!

  Foz Plaza + Room

  Foz Plaza Hotel tai vastaava

  • Hotelli
  • Foz do Iguaçu, Brasilia
  Foz Plaza + Room

  Foz do Iguaçussa viettämäsi päivät majoitut viihtyisässä hotellissa noin 12 kilometrin päässä kaupungin lentokentästä. Hotellista löytyy vuoden ympäri avoinna oleva ulkouima-allas ja ympäri vuorokauden käytössäsi on hotellin vastaanoton palvelut. Huoneestasi löydät vuoteiden lisäksi television sekä yksityisen kylpyhuoneen, joka on varustettu suihkulla sekä hiustenkuivaajalla. Käytössäsi on myös maksuton Wi-Fi-yhteys.

  Lue lisää
 3. Päivä 7-9: Bonito

  Seitsemännen matkapäiväsi aamuna sinut kuljetetaan lentokentälle, mistä lennät Campo Grandeen. Campo Grandesta on aika tehdä muutaman tunnin ajomatka mutkittelevien maaseututeiden, sokeriruokoviljelmien ja karjalaumojen halki. Ohitat myös valtavia maatiloja, joissa karjapaimenet ajavat laumojaan kohti juomapaikkoja tai vehreimpiä laidunpaikkoja. Nähtyäsi 300 kilometrin verran kauneinta brasilialaista maaseutua saavut vihdoin Bonitoon, jonka ympäriltä löydät puhdasta ja koskematonta luontoa loputtomiin, minkä vuoksi sitä pidetäänkin yhtenä Brasilian parhaista ekoturismikohteista. Tätä paikkaa, jossa 550 miljoonaa vuotta sitten lainehti vielä meri, täplittää nyt sadat vesiputoukset, järvet ja joet kirkkaana kimmeltävine vesineen, yli 80 luolaa sekä lukuisia kalalajeja ja muita eläimiä.

  Bonitossa vierailusi kohokohta on, kun pääset hyödyntämään sen tarjoamat erinomaiset mahdollisuudet snorkkeloida yhdessä sen kristallinkirkkaista virroista, jotka pulppuavat kalkkikivi- ja magnesiumpitoisesta maasta. Voit myös varata lisävalintaisen retken Gruta Azulille, ja seikkailijalle riittää aktiviteettivaihtoehtoja vuoristopyöräilystä koskenlaskuun ja ratsastukseen. Valitse vain, miten juuri sinä haluat tutustua alueeseen!

  Arte Da Natureza + Room

  Pousada Arte Da Natureza tai vastaava

  • Hotelli
  • Bonito, Brasilia
  Arte Da Natureza + Room

  Hotellisi sijaitsee 300 metrin päässä Santana do Paraiso -kadusta, jonka varrelta löydät useita kauppoja ja ravintoloita. Vuonna 2014 avatun hotellin ylpeydenaiheita ovat sen ympäristöystävällinen toimintatapa, sen modernius sekä reilun kokoinen ulkouima-allas. Jokaisena aamuna voit nauttia runsaan aamiaisen, jolla tarjoillaan trooppisia hedelmiä, mehua sekä paikallisia leipiä ja kakkuja. Huoneista löytyy paitsi ilmastointi, myös televisio, minibaari sekä yksityinen kylpyhuone. Huoneen parveke avautuu uima-altaalle.

  Lue lisää
 4. Päivä 10-12: Pantanal

  Tänään on luvassa melkoinen automatka, mutta sen päässä odottaa enemmän kuin sen arvoinen kohde – Pantanal. Mirandan kaupungin ohitettuasi ympäröivä luonto muuttuu dramaattisesti vehreäksi paratiisiksi, kun saavut upealle trooppiselle vesistöalueelle. Valtava, lähes täysin tasainen vesistö vastaa kooltaan noin puolta Suomea, ja valtava ekosysteemi tarjoaa paljon nähtävää monessa muodossa. Sadekaudella koko alue tulvii ja on yhtä valtavaa soistoa, kun taas kuivalla kaudella suuri osa vedestä vetäytyy jättäen jälkeensä valtavia järviä ja mutalammikkoja. Tämä luonnon vuosittainen kierto on luonut ainutlaatuisen ekosysteemin, joka on yksi maailman monipuolisimmista. Pantanalissa elelee lintuja papukaijoista haikaroihin sekä apinoita, kaimaaneja sekä maailman suurimpia jyrsijöitä, kapybaroja eli vesisikoja. Pinnan alla saattaa myös uiskennella lauma piraijoja, tai kenties rannalla köllöttelee juuri tuhdin aterian nielaissut anakonda tai jopa jaguaari. Pidä siis silmäsi tarkkana ja kamerasi valmiina! Majatalo, jossa vietät yösi Pantanalissa tarjoaa monenlaisia ohjattuja aktiviteetteja, kuten kävelyretkiä, valokuvasafareja, ratsastusta, veneretkiä ja kalastusretkiä. Lisätietoja ohjelmasta saat majatalostasi.

  Pousada Santa Clara + Room

  Pousada Santa Clara tai vastaava

  • Hotelli
  • Corumbá, Brasilia
  Pousada Santa Clara + Room

  Vietät yösi kauniissa majatalossa luonnon keskellä. Majataloa ympäröi todellinen ekologinen paratiisi, jossa melojat nauttivat kauniista säästä kajakeistaan, kapybarat kylpevät vedessä ja ylöspäin katsoessasi voit nähdä värikkäitä papukaijoja. Majatalossa on myös pieni uima-allas sekä suuri piha-alue, jossa voit pelata lentopalloa, jalkapalloa tai vaikkapa haastaa reissukumppanisi sulkapallo-otteluun. Viihdehuoneesta löydät television sekä DVD-soittimen. Majatalo järjestää Pantanalin alueella monenlaisia aktiviteetteja, joista saat lisätietoa henkilökunnalta. Ilmastoiduista huoneista löydät vuoteiden lisäksi television ja yksityisen kylpyhuoneen. Ikkunoissa on myös hyönteisverkot.

  Lue lisää
 5. Päivä 13: Campo Grande

  Tänään ehdit vielä viettää hieman aikaa Pantanalin ihmeitä ihastellen, kunnes lounaan jälkeen kuljetuksesi Campo Grandeen lähtee. Mato Grosso do Sulin pääkaupunki Campo Grande on rikas opiskelijakaupunki, joten kannattaa käyttää tilaisuus hyväksesi ja tutustua sen tarjontaan!

  Hotel Brumado + Room

  Hotel Brumado tai vastaava

  • Hotelli
  Hotel Brumado + Room

  Hotel Brumado sijaitsee Afonso Pena -pääkadun varrella, noin 1,5 kilometrin päässä keskustasta, joka on helposti saavutettavissasi jalan tai julkisin kulkuvälinein. Se on yksi kaupungin ensimmäisistä hotelleista, joka on ottanut lähtökohdakseen ympäristöystävällisen toimintamallinsa, ja esimerkiksi hotellin kuuma vesi lämmitetään aurinkopaneeleilla. Hotellilta löytyy muun muassa kuntosali, uima-allas ja solarium. Hotellin ravintolassa tarjoillaan päivittäinen kansainvälinen aamiainen, ja huoneet on varustettu paitsi vuoteilla, myös televisiolla, minijääkaapilla, tallelokerolla, ilmastointilaitteistolla sekä yksityisellä kylpyhuoneella.

  Lue lisää
 6. Päivä 14-15: Salvador

  Seuraavaksi on aika suunnata Campo Granden lentokentälle, jossa sinun on aika nousta lentokoneeseen ja suunnata kohti Salvadoria. Salvador oli Brasilian ensimmäinen pääkaupunki portugalilaisen sokeriteollisuuden kulta-aikana Brasiliassa. Kaupunki tunnetaan "afrikkalaisimpana kaupunkina Afrikan ulkopuolella", ja väestössä ja kulttuurissa kiinnostavia seikkoja ovat muun muassa vaatetus, uskonnolliset perinteet, itsepuolustuksen ja tanssin elementtejä sekoitteleva capoeira, rumpumusiikki sekä tietenkin brasilialaiset herkut, kuten acarajé-katkarapunyytit. Salvador henkii portugalilaista siirtomaa-aikaa ja muistuttaa monin paikoin Lissabonia. Kaupungin ylemmät ja alemmat osat toisiinsa yhdistää yli 70 metirä korkea Elevador Lacerda -hissi, ja kannattaakin paitsi tutustua kaupungin molempiin puoliin, ottaa myös hissimatka elämyksen kannalta. Viidentenätoista matkapäivänäsi vierailet oppaasi johdolla tutustumassa kaupungin nähtävyyksiin.

  Salvador tunnetaan myös afro-brasilialaisen Umbanda-uskonnon keskuspaikkana, ja afrikkalaisiin rituaaleihin perustuvassa Yemanjá-juhlan seuraaminen on ainutlaatuinen kokemus – oppaasi voi kertoa lisää osallistumismahdollisuuksista.

  Pousada Colonial + Room

  Pousada Colonial tai vastaava

  • Hotelli
  • Salvador, Brasilia
  Pousada Colonial + Room

  Majatalosi sijaitsee Salvadorin historiallisessa keskustassa, noin 1,2 kilometrin etäisyydellä Pyhän Franciscuksen kirkosta ja luostarista. Noin 350 metrin päässä majatalosta löytyy lukuisia baareja ja ravintoloita. Pousada Colonial toimii huolella entisöidyssä, 1600-luvulta peräisin olevassa kiinteistössä, ja majatalon kaikki 13 huonetta ovat ilmastoituja ja yksilöllisesti sisustettuja.

  Lue lisää
 7. Päivä 16-18: Itacimirim

  Matkattuasi kaksi viikkoa ympäri Brasiliaa on hetken lepo varmasti paikallaan! Siksi suuntaatkin tänään kohti Itacimirimia, rantalomakohdetta, jossa voit todella nauttia täydellisestä rentoutumisesta turkoosina hohtavan meren äärellä valkeahiekkaisilla rannoilla. Rannalla rentoutumisen lisäksi voit viettää aikaa vaikkapa snorklaamalla tai retkillä mangrovemetsiin. Voit ehkä jopa nähdä laiskiaisen roikkumassa puun latvustossa! Vieraile myös Praia do Fortessa, joka on entinen kalastajakylä noin kymmenisen kilometriä Itacirimistä pohjoiseen. TAMAR-kilpikonnaprojekti tunnetaan myös ympäri Brasiliaa, ja on ehdottomasti vierailun arvoinen.

  Heinäkuusta lokakuuhun valaat matkaavat antarktiksen kylmistä vesistä näille trooppisille merialueille, joissa ne poikivat tai etsivät kumppania. Praia do Fortesta voit tehdä veneretken valaita bongataksesi. Yhdeksäntenätoista matkapäivänäsi on valitettavasti aika jättää taaksesi upea Brasilia. Sinut kuljetetaan ensin Salvadoriin, josta lennät Rio de Janeiron kautta kotiin. Ja miten upeita muistoja oletkaan kerännyt!

  Itacimirim + Room

  Hotel Praia Itacimirim tai vastaava

  • Hotelli
  • Camaçari, Brasilia
  Itacimirim + Room

  Hotel Praia Itacimirim sijaitsee aivan meren äärellä, minkä lisäksi käytössäsi on uima-allas ja piha-alue urheilullisia aktiviteetteja varten. Ravintola tarjoilee aamiaisen lisäksi tuoreita hedelmiä, valikoiman voileipiä ja juustoja sekä monenlaista pikkupurtavaa. Lisäksi voit nauttia ravintolassa myös lounasta. Huoneet sijaitsevat puutarhan vieressä ja niistä löytyy vuoteiden lisäksi ilmastointijärjestelmä, minibaari sekä yksityinen kylpyhuone.

  Lue lisää
Lisävalintaiset retket

Jos haluat lisätä kiertomatkaasi hieman lisäohjelmaa, varaa näistä lisävalintaisista retkistä juuri sinua miellyttävät:

 • Kierros Rio de Janeirossa (päivä 3): Tällä kierroksella oppaasi esittelee sinulle Rio de Janeiron parhaat kohteet. Nouset muun muassa kaapelihissillä sokeritoppavuoren huipulle ja vierailet Corcovado-vuorella, jonka laella voit nähdä kuuluisan Kristuspatsaan. Kahdeksan tunnin mittainen kierros sisältää lounaan ja kuljetukset, ja se alkaa hotelliltasi klo 8.00–9.00 välillä.
 • Vierailu Argentiinan puoleisille Iguaçun putouksille (päivä 5): Iguaçun putoukset muodostuvat lähes kolmestasadasta putouksesta, jotka ovat lähes 2,5 kilometrin levyiset ja paikoitellen jopa 82 metrin korkuiset. Joka sekunti putouksista virtaa miljoonia litroja vettä, jonka voit kuulla kohisevan korvia huumaavasti ympärilläsi. Retkelle lähdetään noin klo 8.00–9.00 välisenä aikana, ja se kestää noin 8 tunnin ajan.
 • Vierailu Brasilian puoleisille Iguaçun putouksille (päivä 6): Vaikka suurin osa Iguaçun putouksista sijaitsee Argentiinan puolella, on Brasilian puolelta monien mukaan parhaat näkymät putouksille. Tee oma arviosi ja lähde myös tälle retkelle, joka alkaa noin klo 8.00–9.00 ja kestää noin 4 tuntia.
 • Snorklailua Rio do Sucurissa (päivä 8): Yhdessä oppaasi kanssa lähdet snorkkelein ja märkäpuvuin varustautuneina kohti Rio do Sucurin kirkasvetistä rantaa. Aika hypätä veteen! Veden alla aukeaa toinen maailma, jossa voit nähdä kalaparvien pyrähtelevän ympäriinsä ja ihastella virran mukana tanssivaa kasvustoa joen pohjalla. Retkelle lähdetään noin klo 8.00–9.00, ja se kestää noin 4 tuntia.
 • Retki Gruta Azulille (päivä 8): Tämä Sininen luola on yksi Boniton upeimmista nähtävyyksistä. Luolan pohjalla sijaitseva järvi hohtaa kirkkaansinisenä veden kemikaalien vaikutuksesta, luoden upean näyn, jota vastaavaa ei maailmassa ole. Luolasta on löydetty sapelihammastiikerin että jättiläislaiskiaisen fossiileja – ties mitä siellä tapahtuu nykypäivänä! Luolavierailulle lähdetään hotelliltasi noin klo 13.00–14.00, ja se kestää noin 2,5 tuntia.
Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Tarjouksessa mainitsemattomat ateriat
 • Kuljetukset 2. matkapäivän polkupyöräkierrokselle
 • Mahdolliset turistiverot
 • Mahdolliset viisumikulut
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Korkeintaan kolme aikuista ja yksi alle 2-vuotias lapsi.

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Lapsialennukset

0–1-vuotiaat saavat lentolipun hinnasta alennuksen, mutta eivät saa omaa istumapaikkaa. Lippuun ei myöskään sisälly ruumamatkatavaraa.

Yksin matkustavan lisämaksu

100 % majoituksen hinnasta. Lopullisen hinnan näet varasuvaiheessa.

Esteettömyys

Kiertomatka ei valitettavasti ole täysin esteetön.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja.

Maan sisäiset lennot

Huomioithan, että kiertomatkaan sisältyy 4 maan sisäistä lentoa, joista 3 lentoa sisältää välilaskun joko Sao Paulossa tai Curitibassa.

Kiertomatkan henkilömäärä

Matkustat yksin oman seurueesi kanssa. Retket ja kuljetukset järjestetään kuitenkin ryhmissä, jos samaan aikaan matkustaa muita henkilöitä. Huomioithan, että kaikki matkustajat eivät välttämättä ole suomalaisia

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan vaativuus

Kiertomatka vaatii matkailijoilta kohtalaista kuntoa. Matka sisältää paljon kävelyä.

Kiertomatkan retket ja opastus

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä.

Huomioithan, että kiertomatkan opastukset suoritetaan englanniksi.

Rahayksikkö

Brasilian rahayksikkö on Brasilian real (BRL), joka on arvoltaan noin 0,30 €. Yleisimmät luottokortit hyväksytään maksuvälineenä hotelleissa ja suuremmissa kaupoissa, mutta käteistä kannattaa olla aina nostettuna pieniä ostoksia varten. Käteistä voi nostaa joistakin käteisautomaateista, mutta kaikki automaatit eivät hyväksy kansainvälisiä kortteja.

Huomioithan, että pankkisi saattaa veloittaa käteisnostoista ja luottokortin maksutapahtumista.

Hintataso

Ateria edullisessa ravintolassa noin 3,50–7,20 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 0,85–2,00 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,70–1,20 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,55–0,85 €
Linja-autolippu noin 0,75–1,00 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,55–1,15 €
Taksimatkan aloitusmaksu noin 1,15–1,50 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Tietoa kohteesta

Brasilian väkiluku on noin 200 miljoonaa.

Brasiliassa puhutaan portugalia. Suurimpien kaupunkien turistialueilla pärjää englannilla kohtalaisesti. Huomioithan, että pienempien kaupunkien ja kylien väestö ei välttämättä puhu ollenkaan englantia.

Brasilian ilmasto

Suurimmassa osassa Brasiliaa vallitsee trooppinen ilmasto kun taas maan eteläosassa on subtrooppinen ilmasto. Maa on ympärivuotinen lomakohde, missä lämpötilat harvoin putoavat alle 20 celsiusasteen lukuun ottamatta vuoristoisia alueita ja maan eteläosia. Amazonin alueella lämpötilat voivat kohota joulu-helmikuussa jopa 40 celsiusasteeseen. Brasilian pohjoisosan sadekausi on tammi-huhtikuussa, koillisosan huhti-heinäkuussa ja Rio de Janeiroa ympäröivän alueen marras-maaliskuussa. Sadekuurot sadekausina kestävät tunnista pariin tuntiin päivässä.

Aikaero

Brasilian aikaero Suomeen on kesäisin -6 tuntia ja talvisin -4 tuntia.

Kalenteri

Huomioithan, että osa lennoista on yölentoja, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin yhden tai kaksi yötä lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Rokotevaatimukset

Matkustaessasi Brasiliaan suosittelemme sinua varmistamaan MPR-rokotteen sekä dT-rokotteen voimassaolon ja hankkimaan rokotteen A-hepatiittia vastaan. Joillekin alueille Brasiliassa suosittelemme myös malarianestolääkitystä. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Viisumi ja passi

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia alle 3 kuukautta kestävillä turistimatkoilla Brasiliaan.

Passin on Brasiliaan matkustettaessa oltava voimassa matkan ajan ja 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen