• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Astu mystiseen seikkailuun Jordaniassa

Kiertomatkat 7 tai 8 yötä Jordania

per henkilö alkaen € 1.139,00
perustuen 2 henkilöön

Unohtumattomia hetkiä Lähi-idässä. Sisältää 7 yötä Ammanissa, Petrassa, Akabassa ja Kuolleellamerellä, lennot, kuljetukset sekä aamiaiset.

Tutustu Jordanian ainutlaatuiseen kauneuteen sekä maan taianomaisesti säilyneeseen kulttuuriperintöön ikimuistoisen kiertomatkan aikana. Matkan aikana näet niin kiehtovia kaupunkeja kuin myös luonnon sekä historian jälkien muodostamia ihmeitä. Hiljenny Petran kallioon kätketyn kaupungin äärellä, näe ääretön Wadi Rumin punainen aavikko, ui Kuolleessameressä ja ihmettele Nebon vuorelta avautuvaa henkeäsalpaavan kaunista näkymää. Pakkaa kamerasi mukaan ja vietä mitä vaikuttavin loma taianomaisessa Jordaniassa!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Ammaniin (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 2+1 yön majoitus Ammanissa (Amman International Hotel**** tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Kuolleenmeren läheisyydessä (Ramada Resort Dead Sea**** tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Petrassa (Amra Palace Hotel tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Akabassa (My Hotel tai vastaava)
 • Aamiaiset
 • Koko päivän kestävä opastettu retki Petrassa (päivä 5)
 • Kaikki kuljetukset ilmastoidussa linja-autossa (englantia puhuva kuljettaja)
 • Käsimatkatavara
Lisävaihtoehdot
 • Retki Jerashiin ja Ajlounin linnalle (päivä 2)
 • Retki Wadi Rumin aavikolle (päivä 6)
 • Retki kiehtoville aavikkolinnoille (päivä 7)
 1. Päivä 1 & 2: Saapuminen Ammaniin

  Tänään saavut vaikuttavaan Jordaniaan kokemaan unohtumattomia seikkailuja. Ammanin lentokentällä sinua on vastassa englantia puhuva kuljettaja, joka vie sinut ensimmäiselle hotellillesi. Matka lentokentältä hotellillesi on noin 40 kilometriä. Ensimmäisen ja toisen lomapäiväsi voit viettää haluamaasi tapaan ja tutustua Ammaniin omaan tahtiisi. Jordanian pääkaupungissa yhdistyy kauniisti uusi ja vanha, ja kaupungissa pääset maistelemaan mitä ihanimpia herkkuja hummuksesta raikkaaseen fattoush-salaattiin. Lepää ilta rauhassa ja valmistaudu kolmannen päivän koitoksiin, jolloin ainutlaatuiset elämykset kunnolla alkavat!

  hotel

  Amman International Hotel****tai vastaava

  Hotelli Amman, Jordania

  Neljän tähden hotellisi Ammanissa sijaitsee 700 metrin päässä Jordanian yliopistosta ja noin 12 kilometrin päässä Jabal al-Qal'an kukkulalta. Hotellista löydät ulkouima-altaan, useita ravintoloita, istuma-alueen ja 24-tuntisen vastaanoton. Huoneet on varustettu ilmastoinnilla, televisiolla, pienellä jääkaapilla ja yksityisellä kylpyhuoneella.

  • +2
  Lue lisää
 2. Päivä 3: Amman, Madaba, Nebon vuori ja Kuollutmeri

  Kolmantena matkapäivänä pääset osallistumaan opastetulle kaupunkikierrokselle Ammanissa. Vierailet muun muassa kiehtovalla roomalaisella teatterilla, arkeologisella museolla, kaupungin vilkkailla souk-markkinapaikoilla ja Jabal al-Qal'an kukkulalla, jossa sijaitsee vaikuttavan Herkuleksen temppelin jäännökset. Jabal al-Qal'a on rakennettu yhdelle seitsemästä kukkulasta, jotka aikoinaan muodostivat Ammanin kaupungin. Kierroksen jälkeen matka kohti Kuolluttamerta voi jatkua. Matkan varrella pysähdyt kuitenkin useaan kertaan, kuten historiallisessa Madaban kaupungissa, josta löytyy hienoimpia Bysantin valtakunnan aikaisia mosaiikkeja. Kaupungista löytyy myös vanhin säilynyt mosaiikista tehty kartta pyhästä kaupungista, Jerusalemista. Jatkat matkaasi Moabin vuoristoalueen korkeimmalle huipulle, Nebon vuorelle, josta on henkeäsalpaavat maisemat eteesi aukeavaan laaksoon sekä Kuollellemerelle. Kirkkaana päivänä voit nähdä jopa Jerusalemiin asti. Uskomuksen mukaan juuri Nebon vuoren huipulla Jumala näytti Moosekselle luvatun maan.

  Pysähdysten jälkeen saavut vihdoinkin Kuollellemerelle, jossa sinua odottaa kaunis ja hiljentävä maisema. Vaikka nimestä sitä ei voisikaan päätellä, on Kuollutmeri itse asiassa järvi. Kuollutmeri sijaitsee maapallon alhaisimmassa kohdassa ja sen vesi on maailman toiseksi suolaisinta. Sinulla on Kuolleellamerellä vapaata aikaa uida ja nauttia veden terveysvaikutuksista. Uimisen jälkeen sinut kuljetetaan hotellillesi.

  Amman International Hotel -> Ramada Resort Dead Sea 54.7 km

  hotel

  Ramada Resort Dead Sea****tai vastaava

  Hotelli Shoonah Janoobiah District, Jordania

  Kuolleenmeren läheisyydessä majoitut neljän tähden hotellissa Sweimehissä, joka on kaupunki Nebon vuorta ympäröivien vuorten ja Jordan-joen välissä. Nebon vuori sijaitsee noin 9 kilometrin päässä ja Kuollutmeri noin kilometrin päässä hotelliltasi. Hotellilta löydät yksityisen hiekkarannan, kaksi uima-allasta, kylpyläosaston, kuntosalin, useita baareja ja ravintoloita sekä terassin. Huoneet on varustettu taulutelevisiolla, minibaarilla, työpöydällä ja yksityisellä kylpyhuoneella.

  • +1
  Lue lisää
 3. Päivä 4: Kuolleeltamereltä Kuninkaantietä pitkin Petraan

  Seuraavana päivänä matka vie sinut Kuninkaantietä pitkin seuraavaan kohteeseen, mystiseen Petraan. Vanhassa testamentissakin mainitun Kuninkaantien sanotaan olevan maailman vanhin yhtäjaksoisesti käytetty tie, ja mutkaisen matkan aikana tunnetkin kuin astuneesi antiikin aikaan. Tie on aina ollut tärkeä väylä pyhiinvaeltajille, kauppiaille ja valloittajille, ja sen sanotaan myös olevan reitti, jota pitkin Mooses toi israelilaiset Egyptistä luvattuun maahan. Matkan varrella pysähdyt kuitenkin vielä kahdella ristiretkeilijöiden linnalla, Qal'at Ash Shawbakilla ja Qal'at al-Kerakilla, jotka molemmat rakennettiin suojelemaan Rooman keisarikunnan rajoja sekä Punaisellemerelle johtavia kauppareittejä. Päivän päätteeksi saavut Petraan, jossa vietät seuraavan yön.

  Ramada Resort Dead Sea -> Amra Palace Hotel Petra 200.0 km

  garden

  Amra Palace Hoteltai vastaava

  Hotelli Petra District, Jordania

  Amra Palace Hotel sijaitsee Wadi Musan kaupungissa noin 1,8 kilometrin päässä Petran vierailukeskuksesta. Hotellilta on jopa kauniit näkymät Petraa ympäröiville vuorille! Hotelli on varustettu kylpyläosastolla, lämmitetyllä sisäuima-altaalla, arabialaisia ja kansainvälisiä aterioita tarjoavalla ravintolalla sekä baarilla. Huoneet on varustettu televisiolla, minibaarilla ja yksityisellä kylpyhuoneella.

  • +1
  Lue lisää
 4. Päivä 5: Petra – vaikuttava kallioon louhittu kaupunki

  Matkan viidentenä päivänä nautit herättyäsi aamiaisen ja suuntaat ruusunpunaiseen kaupunkiin. Matka taittuu kävellen mutkittelevaa Siq-solaa pitkin, joka johdattaa sinut suoraan UNESCOn suojelemaan Petraan. Nabatealaisten paimentolaisheimon pääkaupungiksi perustettu Petra on näyttävä näky keskellä aavikkoa, ja solan jälkeen sinulle avautuukin mitä upein maisema kaupungin tunnetuimmasta temppelistä, Al Khaznehista. Kallioon hakattu, Aarrekammioksi kutsuttu temppeli on yksi matkan vaikuttavimmista vierailukohteista, joka varsinkin iltaisin on hiljentävää tunnelmaa täynnä. Al Khazneh on toiminut myös näyttämönä Indiana Jones ja viimeinen ristiretki -elokuvassa Graalin maljan olinpaikalle, ja elokuvan julkaisun jälkeen kaupunkiin alkoikin Petran kauneuden huomattuaan virtaamaan yhä enemmän ihastelijoita. Aarrekammion lisäksi tutustut Petran historiallisiin temppeleihin, kuninkaallisiin hautoihin, teatteriin, hautakammioihin ja vesikanaviin, joita nabatealaiset taidokkaasti osasivat rakentaa. Päivän päätteeksi sinut kuljetetaan Akabaan, jossa vietät seuraavan yön.

  Amra Palace Hotel Petra -> My Hotel 125.8 km

  hotel

  My Hoteltai vastaava

  Hotelli Akaba, Jordania

  My Hotel Akabassa sijaitsee noin 200 metrin päässä Punaisestamerestä. Hotellista löydät jordanialaisia herkkuja tarjoilevan ravintolan, kattoterassin, ulkouima-altaan, baarin ja 24-tuntisen vastaanoton. Huoneet on varustettu minibaarilla, televisiolla ja yksityisellä kylpyhuoneella.

  • +1
  Lue lisää
 5. Päivä 6: Rentoutumista Akabassa

  On aika rentoutua ja viettää aikaa Punaisenmeren äärellä Akaban kaupungissa. Akaba on oikea lomailijan unelmakohde, josta löydät niin upeaa vedenalaista maailmaa sukelluksesta kiinnostuneille, kutsuvia hiekkarantoja rentoutumista kaipaaville sekä viihdettä baarien, ravintoloiden, putiikkien ja kylpylöiden muodossa niistä kiinnostuneille. Lähde erityisesti tutustumaan Akaban basaareihin, osta kiehtovia tuliaisia ja ihastele kauniin karuja kalliomaisemia, jotka nousevat vaikuttavasti kaupungin ympärillä. Akabasta löytyy useita eri sukelluspaikkoja, joissa voit snorklaten tai sukellellen tutustua koralliriuttoihin tai Cedar Pride -laivan hylkyyn. Maista vierailusi aikana myös Jordanian kansallisruokaa, mansafia, joka on suurelta tarjoiluvadilta tarjoiltava lampaasta, riisistä sekä fermentoidusta kuivatusta jogurtista valmistettu herkullinen ateria.

  My Hotel -> Amman International Hotel 338.3 km

  hotel

  My Hoteltai vastaava

  Hotelli Akaba, Jordania

  My Hotel Akabassa sijaitsee noin 200 metrin päässä Punaisestamerestä. Hotellista löydät jordanialaisia herkkuja tarjoilevan ravintolan, kattoterassin, ulkouima-altaan, baarin ja 24-tuntisen vastaanoton. Huoneet on varustettu minibaarilla, televisiolla ja yksityisellä kylpyhuoneella.

  • +1
  Lue lisää
 6. Päivä 7 & 8: Amman ja kotiinpaluu

  Matkan seitsemäntenä päivänä matkaat takaisin Ammaniin, kaupunkiin, josta koko matka alkoi. Sinut kuljetetaan linja-autolla Aavikkotietä pitkin Jordanian pääkaupunkiin, jossa voit viettää loppupäivän haluamaasi tapaan. Suosittelemme kuitenkin vierailua maan suurimmassa museossa, Jordan Museumissa, sekä Kuningas Abdullah I:sen moskeijassa. Osta viimeisetkin tuliaiset ja pakkaa matkalaukkusi, sillä seuraavana aamuna lentosi lähtee takaisin Suomeen. Hyvästi vaikuttava ja lumoava Jordania!

  hotel

  Amman International Hotel****tai vastaava

  Hotelli Amman, Jordania

  Neljän tähden hotellisi Ammanissa sijaitsee 700 metrin päässä Jordanian yliopistosta ja noin 12 kilometrin päässä Jabal al-Qal'an kukkulalta. Hotellista löydät ulkouima-altaan, useita ravintoloita, istuma-alueen ja 24-tuntisen vastaanoton. Huoneet on varustettu ilmastoinnilla, televisiolla, pienellä jääkaapilla ja yksityisellä kylpyhuoneella.

  • +2
  Lue lisää
Lisävalintaiset retket

 • Retki Jerashiin ja Ajlounin linnalle (päivä 2): Tapaat oppaasi hotellilla klo 8.00 ja matka kohti Jerashin kaupunkia voi alkaa. Jerash oli aikoinaan roomalaisten vallan alla, ja sitä pidetään nykyään jopa yhtenä Lähi-idän parhaiten säilyneistä roomalaisista kaupungeista. Jerashista löytyy paljon roomalaistyylisiä ominaisuuksia, kuten kukkuloiden päällä sijaitsevia temppeleitä, upeita teattereita, kylpylöitä ja suihkulähteitä sekä tornein ja portein koristeltu kaupunginmuuri. Retki jatkuu kohti Ajlounin linnaa, jonka aijubidien dynastian perustajan, Saladinin, veljenpoika Izz al-Din Usama rakennutti vuonna 1184. Retki kestää noin 5–6 tuntia.
 • Retki Wadi Rumin aavikolle (päivä 6): Sinut haetaan hotelliltasi noin klo 15.00. Retki alkaa kuljetuksella vaikuttavalle Wadi Rumin aavikolle, jota ainutlaatuisen ulkomuodon vuoksi kutsutaan myös Kuun laaksoksi. Aavikon maisemat muodostuvat punaisen hiekan keskeltä nousevista mahtipontisista kallioista ja ikivanhoista joenuomista. Wadi Rumissa pääset kahden tunnin pituiselle jeeppisafarille keskelle horisonttiin katoavaa aavikkomaisemaa, jossa on kuvattu muun muassa Arabian Lawrence -elokuvaa sekä useita Marsiin sijoittuvia elokuvia. Retki kestää noin 4 tuntia.
 • Retki kiehtoville aavikkolinnoille (päivä 7): Lähdet retkelle noin klo 13.00, jolloin sinut haetaan hotelliltasi. Vuosien 660 ja 750 välillä rakennetut aavikkolinnat muodostuvat monesta eri linnasta ja linnoituksesta Jordanian itäosan aavikolla. Suurin osa säilyneistä linnoista sijaitsee Ammanin itäpuolella. Linnat rakennettiin muun muassa beduiinien tapaamispaikoksi ja karavaaniseraljeiksi eli tienvarsimajataloiksi. Vierailet linnoista kolmessa: Qasr Amralla, Qasr Al Azraqilla ja Qasr Al Harranehilla. Retki kestää noin 4 tuntia.
Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Mahdolliset turistiverot
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään 3 aikuista ja 1 enintään 5-vuotias lapsi

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

Yksin matkustavan lisämaksu vaihtelee matkustuspäivän ja matkan keston mukaan. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Lapsialennukset

Alennukset perustuvat vähintään 2 täyden hinnan maksavan ja samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan:
0–11 vuotiaat lapset: majoittuu maksutta

Alennukset

Perustuu vähintään 2 täyden hinnan maksavan ja samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan:
Kaikki majoittujasta kolmas ylöspäin: alennukset vaihtelevat matkustuspäivän ja matkan keston mukaan. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja.

Esteettömyys

Matka ei valitettavasti ole täysin esteetön.

Viisumivaatimukset

Matkustaessasi Jordaniaan suosittelemme sinua hankkimaan rokotteet kurkkumätä-jäykkäkouristusta, MPR:ää, keltakuumetta sekä A- ja B-hepatiittia vastaan. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Rokotevaatimukset

Suomen kansalainen tarvitsee Jordaniaan matkustaessaan viisumin, joka myönnetään maahan saavuttaessa. Ajankohtaisimman tiedon viisumin hinnoista ja pituudesta saat maan suurlähetystöstä. Vaihtoehtoisesti saat lisätietoa osoitteesta http://international.visitjordan.com/generalinformation/entryintojordan.aspx#Europe.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta maahan saapumisesta.

Kuljetukset

Kuljettaja odottaa sinua Ammanin lentokentällä nimeäsi kantavan kyltin tai TravelBird-logon kanssa. Täytäthän puhelinnumerosi kuljettajan yhteydenottoa varten. Huomioithan, että voit joutua odottamaan kuljettajaa lentokentällä, mutta kuitenkin enintään tunnin.

Matkan kuljettaja toimii samalla matkan oppaana. Kuljettaja kertoo kohteista englanniksi oman tietämyksen mukaan.

Hyvä tietää

Jordanialaiset ovat yleisesti hyvin vieraanvaraisia ja ystävällisiä ulkomaalaisille. Kiinnitäthän kuitenkin huomiota pukeutumiseen. Polvet ja olkapäät voivat olla paljaina rannalla ja hotellissa, mutta julkisilla paikoilla on hyvä pukeutua peittävämmin.

Suurlähetystöjen sekä sotilas- ja poliisikohteiden valokuvaaminen on Jordaniassa kielletty. Ulkoasiainministeriö suosittelee passin tai passin kopion kantamista mukanaan koko ajan. Lue lisää Jordanian käytännöistä ulkoasiainministeriön sivuilta.

Jordanian ilmasto

Jordaniassa vallitsee kuuma ja kuiva ilmasto. Kesät ovat pitkiä ja kuumia, kun taas talvet ovat lyhyitä ja viileitä. Ammanin vuoristoinen sijainti tekee siitä talvisin melko viileän ja sadetta on odotettavissa talvella. Lämpötilat vaihtelevat talvisin +4 ja +12 celsiustasteen välillä ja kesäisin +17 ja +31 celsiustasteen välillä.

Aikaero

Jordanian aikaero Suomeen talviaikaan on +1 tunti. Kesäisin aikaeroa ei ole.

Rahayksikkö

Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD), joka on arvoltaan noin 1,32 €. Jordanian turistikohteista löytyy nostoautomaatteja. Visa ja MasterCard ovat yleisesti hyväksyttyjä maksuvälineitä suurissa kaupungeissa ja niillä voi nostaa dinaareita paikallisista nostoautomaateista. Huomioithan, että luottokortilla maksaminen voi ajoittain olla mahdotonta huonon yhteyden vuoksi, joten muistathan kantaa käteistä varmuuden vuoksi mukanasi koko ajan.

Hintataso

Ateria edullisessa ravintolassa noin 3,50–7,50 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 2,60–7,50 €
1,5 litran vesipullo kaupasta noin 0,45–0,65 €
Linja-autolippu noin 0,65 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,40–1,00 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan henkilömäärä

Tälle matkalle ei ole asetettu matkustajien vähimmäismäärää. Tämä tarkoittaa, että saatat matkustaa yksin oman seurueesi kanssa, mutta varauksista riippuen kiertomatkalle saattaa osallistua myös muita matkustajia. Huomioithan, että mahdolliset muut matkaryhmän jäsenet eivät välttämättä ole suomalaisia.

Tietoa kohteesta

Jordanian väkiluku on noin 6,5 miljoonaa ja Ammanin noin 4 miljoonaa. Jordanian virallinen kieli on arabia, mutta englantia puhutaan nuorten keskuudessa turistialueilla hyvin. Huomioithan, että pienempien kaupunkien ja kylien väestö ei välttämättä puhu ollenkaan englantia.

Kalenteri

Huomioithan, että osa menolennoista on yölentoja, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin yhden yön lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.