• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Seikkailunhaluisen Peru ja Bolivia

 • Kiertomatkat
 • 18 tai 20 yötä
 • Bolivia, Peru
hinta alkaen € 2.779,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön

Tutustu Etelä-Amerikan ihmeisiin Perun ja Bolivian kiertomatkalla! Tarjoukseen sisältyy lennot, 17 tai 19 yön majoitus yhdeksässä kohteessa, aamiaiset hotelleissa, retkiä ja kaikki kuljetukset.

Kiinnostavatko jännittävän Etelä-Amerikan salat sinua? Tällä Perun ja Bolivian kiertomatkalla pääset samoilemaan Machu Picchun inkakaupungin raunioilla, tutustumaan Uyunin maailman suurimpaan suola-aavikkoon ja vierailemaan toimivissa hopeakaivoksissa Potosissa. Lisäksi yövyt yhdeksässä eri kaupungissa tai kohteessa kahdessa maassa, joten saat ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen kulttuuriin varsin laajalti. Inkojen ja muiden alkuperäiskansojen kulttuurilliset vaikutteet ja eurooppalaiset vivahteet tuovat matkan kohteisiin omaleimaista tuntua. Lisävalintaiset retket tarjoavat erinomaisen tavan tutustua kaupunkien saloihin opastetusti. Lähde siis elämäsi seikkailuun tälle mahtavien kokemusten kiertomatkalle!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Limaan (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 2+1 yön majoitus Perun Limassa (Hotel Carmel tai vastaava) aamiaisilla
 • 4 yön majoitus Perun Cuscossa (Casa Andina San Blas tai vastaava) aamiaisilla
 • 1 yön majoitus Perun Punossa (Casa Andina Tikarani tai vastaava) aamiaisilla
 • 1 yön majoitus Bolivian Isla del Solilla (Puma Punku Lodge tai vastaava) aamiaisilla
 • 1 yön majoitus Bolivian La Pazissa (La Posada de la Abuela tai vastaava) aamiaisilla
 • 1 yö yöbussissa Bolivian La Pazista Uyuniin
 • 1 yön majoitus Bolivian Uyunissa (Tambo Aymara tai vastaava) aamiaisilla
 • 1 yön majoitus Bolivian Potosissa (Cima Argentumtai vastaava) aamiaisilla
 • 2 yön majoitus Bolivian Sucressa (Casa Verde tai vastaava) aamiaisilla
 • 2 yön majoitus Bolivian Santa Cruz de la Sierrassa (Hotel Las Palmas tai vastaava) aamiaisilla
 • Lennot Perussa Limasta Cuscoon, Boliviassa Sucresta Santa Cruz de la Sierraan ja Bolivian Santa Cruz de La Sierrasta Perun Limaan
 • Kaupunkien väliset matkat julkisilla linja-autoilla väleille Cusco–Puno, Puno–Copacabana, Copacabana–La Paz, La Paz–Uyuni, Uyuni–Potosi ja Potosi–Sucre
 • Kuljetukset hotellien ja linja-autoasemien sekä lentokenttien välillä matkaohjelman mukaisesti
 • Retki Machu Picchulle äänioppaalla, kuljetukset junalla sekä linja-autolla (päivä 5)
 • Retki Isla del Solille Boliviassa (päivät 8–9)
 • Retki Uyunin suolatasangolle (päivä 11)
 • Retki Potosin hopeakaivoksille (päivä 13 tai 15 matkan kestosta riippuen)
 • Englanninkielinen opas retkillä
 • Käsimatkatavara
 • 19 yön matkalla lisäksi kahden yön retki Uyunin suolatasangolla ja sitä ympäröivällä aavikolla englanninkielisen oppaan kanssa yksinkertaisilla majoituksilla sekä aamiaisilla.
Lisävaihtoehdot
 • Liman kävelykierros pisco sour -cocktailmaistelulla (päivä 2)
 • Cuscon kävelykierros (päivä 3)
 • Perulaisen ruoanlaiton kurssi (päivä 6)
 • Retki inkojen pyhään laaksoon ja lounas (päivä 4)
 • La Pazin kaupunkikierros (päivä 10)
 • Sucren kaupunkikierros (päivä 14)
Perusta Boliviaan

Etelä-Amerikan länsirannikolla sijaitsee pitkästä Tyynenmeren rantaviivastaan sekä ylväistä Andeistaan tunnettu Peru, joka on yhdistelmä alkuperäiskansojen ja eurooppalaisten kulttuuriperintöä. Maasta löydät upeita rannikkokaupunkeja, pieniä sisämaakyliä sekä upeita, jylhiä vuoristomaisemia sekä lukuisia inkajäänteitä, kuten legendaarisen Machu Picchun. Perun kaakkoispuolella sinua odottaa Bolivia, jota reunustaa toisaalla Andien erämaamaisema, toisaalla Amazonin vehreät viidakot. Bolivian Uyunin suolatasankojen ainutlaatuiset maisemat ovat myös unohtumaton kokemus. Maiden rajalla sijaitsee Etelä-Amerikan suurin järvi, valtava Titicaca, jolla on tärkeä rooli myös paikallisten alkuperäiskansojen mytologiassa. Tällä kiertomatkalla riittää monenlaista nähtävää, kuten upeita luonnon ihmeitä, jäännöksiä historian havinasta sekä ainutlaatuisia kaupunkeja, jotka yhdistelevät uutta ja vanhaa sulassa sovussa.

Tämän kiertomatkan voit varata 17 tai 19 yöllä. Alapuolelta löydät matkaohjelman, joka pätee 17 yön matkalle sekä 19 yön matkalle, mutta 19 yön matkalla päivien numerot poikkeavat ohjelmasta päivästä 12 alkaen. Oikeat päivänumerot 19 yön matkalla löydät kunkin päiväohjelman lopusta. 19 yön matkan lisäohjelman löydät infolaatikosta matkaohjelman alapuolelta.

 1. Päivä 1 & 2: Lima

  Kiertomatkasi ensimmäinen kohde on Perun pääkaupunki, Lima. Kuljettajasi tulee sinua vastaan lentokentälle ja vie sinut kiertomatkasi ensimmäiselle hotellille. Nyt kannattaa lepuuttaa pois pitkän lennon rasitukset, sillä huomenna jännittävä seikkailusi alkaa toden teolla!

  Toisena matkapäivänäsi voit tutustua Limaan omatoimisesti tai osallistua lisävalintaiselle kaupunkikierrokselle, johon kuuluu myös pisco sour -cocktailmaistelu. Jos päätät lähteä tutustumaan kaupunkiin omin päin, luvassa on yllätystentäyteinen päivä. Lima sijaitsee 1550 metrin korkeudessa, alustanaan upeat merestä kohoavat kalliot, joita voit ihailla Mirafloresin alueella. Espanjalaiset perustivat kaupungin vuonna 1535 paikalla sijainneen alkuperäisasukkaiden kaupungin paikalle, ja 1940-luvulle asti Lima oli lähinnä varakkaiden perulaisten asuinalue. Anna Liman monipuolisen arkkitehtuurin yllättää itsesi värikkäillä siirtomaa-ajan rakennnuksillaan, alkuperäisasukkaiden temppeleillään sekä moderneilla pilvenpiirtäjillään – uusi ja vanha luovat täällä ainutlaatuisen kontrastin.

  Lisävalintainen retki: Jos varaat Liman kaupunkikierroksen pisco sour -cocktailmaistelulla, oppaasi noutaa sinut hotelliltasi toisena matkapäivänäsi noin klo 9.00. Suuntaatte ensin tutustumaan paikallisten vihannesmarkkinoiden eksoottiseen hedelmä- ja vihannestarjontaan. Markkinoilta siirrytte kaupungin keskustaan, jonka kirkoista ja valtiollisista rakennuksista kuulet lisää oppaaltasi. Näet Santo Domingon kirkon ja luostarin, San Pedron kirkon sekä Casa de Osambelan, joka on yksi Liman suurimmista siirtomaa-aikaisista rakennuksista. Sitten luvassa on coctailmaistelu Bar Cardanossa, jonka jälkeen on aika palata hotellillesi. Retken hintaan sisältyy opastus ja kuljetukset, mutta rakennusten pääsymaksut (noin 7,00 €) ja oppaan juomarahat eivät kuulu hintaan.

  El Carmel Hotel + Restaurant

  Hotel Carmel tai vastaava

  • Hotelli
  • Miraflores, Peru
  El Carmel Hotel + Restaurant

  Hotellisi Limassa sijaitsee Mirafloresin alueella, alle 200 metrin päässä joukkoliikenteen yhteyksistä ja Mirafloresin keskuspuistosta. Aivan hotellin lähiympäristöstä löydät valikoiman ravintoloita, kahviloita ja baareja. Jos ruokailet mieluummin hotellilla, sen Los Arcos Cafe Restaurant tarjoilee maittavia aterioita.

  Huoneesi hotellissa on ilmastoitu ja varustettu vuoteiden lisäksi televisiolla, minibaarilla, tallelokerolla sekä yksityisellä kylpyhuoneella, jossa on hiustenkuivaaja.

  Lue lisää
 2. Päivä 3 & 4: Cusco

  Kolmantena matkapäivänäsi on aika suunnata takaisin lentokentälle, mistä matkasi jatkuu maan sisäisellä lennolla Cuscoon. Cuscossa sinua vastassa oleva kuljettaja ajaa sinut hotellillesi. Cusco on alueen inkasivilisaation entinen pääkaupunki Andien tuntumassa, ja se on kuulunut UNESCOn maailmaperintökohteiden listalle vuodesta 1983, mikä kertoo kaupungin kulttuurihistoriallisesta merkityksestä – nähtävää siis riittää. Tänään voit tutustua kaupunkiin itsenäisesti. Pieni ja verkkaiseen tahtiin liikkuva Cusco on hyvä vastapaino Liman suurkaupunkitunnelmalle, ja se tarjoaa tutkittavaksesi pieniä, idyllisiä kujia sievine putiikkeineen sekä viihtyisiä aukioita, koristeellisia kirkkoja ja vehreitä puistoja. Vieraile myös suklaamuseossa, jossa voit tutustua suklaanvalmistukseen pavusta aina valmiiksi suklaaksi asti, äläkä unohda piipahtaa kaupungin markkinoilla, joilta voit ostaa alpakanvillasta valmistettuja tuotteita ja muita paikallisia käsitöitä kohtuullisin hinnoin.

  Neljäntenä matkapäivänäsi voit jatkaa Cuscoon tutustumista itsenäisesti tai lähteä lisävalintaiselle retkelle inkojen pyhään laaksoon, El Valle Sagradoon.

  Lisävalintainen retki: Retkelle inkojen pyhään laaksoon lähdetään neljännen matkapäiväsi aamuna klo 7.30–7.50 välisenä aikana. Retkellä vierailet Pisacin kylässä, jossa voit ihailla paikallisia käsitöitä kutomuksista savitöihin ja koruihin. Sitten suuntaat Pisacin arkeologiselle kaivauksille. Tanganamarcan hautoihin ja Quantusraqayn raunoihin tutustumisen jälkeen on aika nauttia buffetlounas viihtyisässä ravintolassa, josta aukeaa upea näköälä laaksoon. Alueeseen ja sen historiaan tutustuttuasi on aika suunnata takaisin Cuscoon. Retken hintaan sisältyy kuljetukset, opastus ja lounas, mutta retken kohteisiin tarvitset erillisen pääsylipun, jonka hinta on noin 20,00 €.

  Casa Andina San Blas + Terrace

  Casa Andina San Blas tai vastaava

  • Hotelli
  • Cusco, Peru
  Casa Andina San Blas + Terrace

  Elegantissa Casa Andina San Blas -hotellissa on 37 huonetta, ja se sijaitsee aivan Cuscon historiallisessa keskustassa, noin 650 metrin etäisyydellä Cuscon katedraalista sekä ravintoloista ja kahviloista. San Blasin kuuluisat markkinat alkavat noin 200 metrin päästä hotellilta. Casa Andina San Blasin viihtyisällä terassilla pääset nauttimaan rauhallisesta ympäristöstä kaupungin sydämessä!

  Viihtyisästä huoneestasi löydät parivuoteen lisäksi yksityisen kylpyhuoneen suihkulla ja hiustenkuivaajalla.

  Lue lisää
 3. Päivä 5: Päivä Machu Picchulla

  Viidentenä matkapäivänäsi on luvassa yksi matkasi ikimuistoisimmista retkistä, tutustuminen legendaariseen Machu Picchun inkakaupungin raunioihin, joka on todella ansainnut paikkansa UNESCOn maailmanperintökohteena.

  Kuljettajasi vie sinut Cuscosta Poroyn juna-asemalle, mistä matkustat junalla noin kolme tuntia Agua Calientesiin, Machu Picchun lähimpään kylään, joka toimii porttina historialliseen kohteeseen. Noin kuuden kilometrin matkan itse raunioille taitat bussilla. Tutustut Machu Picchuun itsenäisesti, mutta ääniopas kertoo sinulle englannniksi muinaisesta kaupungista, sen asukkaista, rakennuksista ja kulttuurista. Kolmen tunnin kierros perehdyttää sinut alueen saloihin, minkä lisäksi voit tietenkin nauttia upeiden ympäröivien sademetsien ja vuorten luomista maisemista ja ihailla vapaana kuljeskelevia alpakoita. Kierroksesi jälkeen on aika palata samaa reittiä Cuscoon.

  Casa Andina San Blas + Terrace

  Casa Andina San Blas

  • Hotelli
  • Cusco, Peru
  Casa Andina San Blas + Terrace

  Elegantissa Casa Andina San Blas -hotellissa on 37 huonetta, ja se sijaitsee aivan Cuscon historiallisessa keskustassa, noin 650 metrin etäisyydellä Cuscon katedraalista sekä ravintoloista ja kahviloista. San Blasin kuuluisat markkinat alkavat noin 200 metrin päästä hotellilta. Casa Andina San Blasin viihtyisällä terassilla pääset nauttimaan rauhallisesta ympäristöstä kaupungin sydämessä!

  Viihtyisästä huoneestasi löydät parivuoteen lisäksi yksityisen kylpyhuoneen suihkulla ja hiustenkuivaajalla.

  Lue lisää
 4. Päivä 6: Cusco

  Kuudentena matkapäivänäsi voit rentoutua Cuscossa, jatkaa kaupungin kiertelyä itsenäisesti, osallistua lisävalintaiselle kaupunkikierrokselle tai perehtyä lisävalintaisella retkellä yhteen perulaisen kulttuurin tärkeimmistä piirteistä – ruokaan!

  Lisävalintaiset retket: Perulaisen ruoanlaiton kurssilla pääset paikallisen kokin johdatuksella ensin San Pedron markkinoille valitsemaan parhaita, paikallisia raaka-aineita, joista sitten valmistat itse herkullisen aterian. Kokki kertoo sinulle ensin perulaisen keittiön kulmakivistä, kuten perunasta, maissista, Andeille ominaisista yrteistä, hedelmistä ja vihanneksista sekä paikallisista viljoista, kuten kvinoasta ja kanihuasta. Sitten on aika käydä toimeen! Kokin opastuksella markkinoilta hankituista raaka-aineista syntyy herkullinen ateria, ja samalla opit perulaisen keittiön saloja niin, että voit myös kotiin palattuasi tehdä vaikutuksen ystäviisi pyöräyttämällä heille aidon perulaisen aterian. Lopulta tietenkin nautitte yhdessä valmistamanne aterian. Retken hintaan kuuluu kokin opastus, aterian raaka-aineet ja illallinen. Kuljetukset ravintolaan eivät kuulu hintaan, mutta ravintola, jossa kurssi järjestetään sijaitsee helposti löydettävällä paikalla, kahden korttelin päässä Cuscon keskusaukiosta. Myös molemmille kuudentena päivänä järjestettäville, lisävalintaisille retkille on mahdollista osallistua.

  Jos haluat kuudentena matkapäivänäsi tutustua Cuscoon opastetulla kävelykierroksella, varaa tämä retki matkavarauksesi tekemisen yhteydessä. Kierros alkaa hotelliltasi joko klo 9.00 tai klo 14.00. Oppaasi johdattaa sinut ensin paikallisille markkinoille, joilla voit tutustua kaupungin arkiseen elämänmenoon ja perulaiseen kulttuuriin sekä eksoottisiin raaka-aineisiin Andeilta ja Amazonista. Sitten vierailet Cuscon siirtomaa-aikaisessa katedraalissa, jossa on yli 400 maalausta ja useita kauniita alttareita. Seuraavaksi kuljet kohti San Blasin käsityöläiskaupunginosaa, jossa voit ihailla paikallisten taiteilijoiden ja käsityöläisten kätten taitoja. Retken hintaan sisältyy sisäänpääsymaksut ja opastus, mutta ei kuljetuksia, aterioita tai oppaan juomarahoja.Myös molemmille kuudentena päivänä järjestettäville, lisävalintaisille retkille on mahdollista osallistua.

  Casa Andina San Blas + Terrace

  Casa Andina San Blas

  • Hotelli
  • Cusco, Peru
  Casa Andina San Blas + Terrace

  Elegantissa Casa Andina San Blas -hotellissa on 37 huonetta, ja se sijaitsee aivan Cuscon historiallisessa keskustassa, noin 650 metrin etäisyydellä Cuscon katedraalista sekä ravintoloista ja kahviloista. San Blasin kuuluisat markkinat alkavat noin 200 metrin päästä hotellilta. Casa Andina San Blasin viihtyisällä terassilla pääset nauttimaan rauhallisesta ympäristöstä kaupungin sydämessä!

  Viihtyisästä huoneestasi löydät parivuoteen lisäksi yksityisen kylpyhuoneen suihkulla ja hiustenkuivaajalla.

  Lue lisää
 5. Päivä 7: Kohti Punoa ja Titicaca-järveä

  Seitsemännen matkapäiväsi aamuna kuljettajasi noutaa sinut hotelliltasi noin klo 8.00, ja klo 8.30 hyppäät kohti Punoa suuntaavan linja-auton kyytiin. Punoon saavut noin klo 15.00. Kaupunki sijaitsee Etelä-Amerikan suurimman järven, Titicacan, rannalla. Vietät Punossa seuraavan illan ja yön, kunnes on aika siirtyä Perusta Boliviaan ja lähteä tutustumaan lähemmin Titicaca-järveen.

  Casa Andina Tikarani + Room

  Casa Andina Tikarani tai vastaava

  • Hotelli
  • Puno, Peru
  Casa Andina Tikarani + Room

  50 huoneella varustettu Casa Andina Tikarani on uudistettu vuonna 2012, joten se tarjoaa viihtyisät puitteet vierailullesi. Hotelli sijaitsee rauhallisella paikalla Punon keskustan ja Titicaca-järven lähistöllä.

  Huoneesi on varustettu vuoteiden lisäksi televisiolla, tallelokerolla sekä yksityisellä kylpyhuoneella, joka on varustettu kylpyammeella, suihkulla ja hiustenkuivaajalla.

  Lue lisää
 6. Päivä 8: Isla del Sol keskellä Titicaca-järveä

  Kahdeksantena matkapäivänäsi on aika ylittää maiden välinen raja ja siirtyä Perusta Boliviaan. Kuljettajasi noutaa sinut hotelliltasi noin klo 7.00 ja vie sinut linja-autoasemalle, josta matkustat linja-autolla Bolivian Cobacabanaan. Noin 4,5 tunnin bussimatkan jälkeen tapaat oppaasi klo 13.00 Hotel Estelar del Titicacan sisäänkäynnin luona, noin kahden korttelin päässä linja-autoasemasta. Ensimmäinen kohteesi Boliviassa on Titicaca-järvellä sijaitseva myyttinen Isla del Solin saari, johon suuntaat kello 13.30 lähtevän veneen kyydissä. Venematka kestää noin puolitoista tuntia. Huomioithan, että saarella joudut maksamaan noin kahden euron suuruisen turistimaksun. Inkojen taruston mukaan Isla del Sol on auringon jumalan syntymäpaikka, ja saarelta löytyy yli 80 rauniokohdetta tutkittavaksi. Vuoristoisella saarella ei ole moottoriajoneuvoja eikä päällystettyjä teitä, ja saaren asukkaat ovat pääosin ketšuakansojen jäseniä, joiden pääelinkeinoja ovat turismi ja maanviljelys. Kuljeskele vuosisatojen takaisissa tunnelmissa ja uppoudu saaren historialliseen tunnelmaan. Vietät saarella yhden yön ennen kuin jatkat matkaasi seuraavaan kohteeseen.

  Puma Punku Lodge + Hotel front

  Puma Punku Lodge tai vastaava

  • Hotelli
  • La Pazin departementti, Bolivia
  Puma Punku Lodge + Hotel front

  Puma Punku Lodge on yksinkertainen ekohotelli upealla Isla del Solilla. Tämä majoituskohde ei tarjoa ylellisyyden tuntua, vaan majoitusta autenttisissa kyläolosuhteissa. Hotellin terassilta voit nauttia upeasta ympäristöstäsi täysin siemauksin.

  Yksinkertaisesta huoneestasi löydät vuoteiden lisäksi yksityisen kylpyhuoneen.

  Lue lisää
 7. Päivä 9 & 10: Bolivian hallinnollinen pääkaupunki La Paz

  Yhdeksännen matkapäivän aamulla suuntaat Isla del Solilta takaisin kohti Cobacabanaa, josta matkasi jatkuu klo 13.30 linja-autolla La Paziin, jonne saavut noin klo 17. Illan voit viettää kaupunkiin omatoimisesti tutustuen. Kymmenentenä matkapäivänäsi voit jatkaa omatoimista seikkailemista La Pazissa tai varata lisävalintaisen kaupunkikierroksen oppaan johdolla. Kaupunkiin tutustumisen jälkeen on klo 20.30 aika hypätä yöbussin kyytiin ja suunnata kohti Uyunin suolatasankoja!

  Lisävalintainen retki: Jos varaat lisävalintaisen kaupunkikierroksen La Pazissa, oppaasi noutaa sinut hotelliltasi noin klo 9.00. Pääset ensin tutustumaan kaupungin omalaatuiseen julkiseen liikenteeseen, jossa keskeisessä roolissa ovat kaapelihissit, jotka yhdistävät 3 700 metrin korkeudessa sijaitsevan La Pazin matalammalla sijaitseviin asuinalueisiin. Kaapelihissimatkan jälkeen oppaasi johdattaa sinut kävelykierrokselle La Pazin katujen ja markkinoiden läpi ja perehdyttää sinut bolivialaisiin perinteisiin. Opit lisää paikallisten elämästä ja arkisista askareista ja pääset vierailemaan myös noitamarkkinoilla, joiden kojuista löydät monenlaista lääkintätarkoitukseen tai rituaaleihin tarkoitettua ainesosaa yrteistä ja rohdoista eksoottisempiin erikoisuuksiin. Lopuksi pääset myös maistamaan salteñoita, bolivialaisia empanadoja. Retken hintaan kuuluu kuljetukset, opastus, kaapelihissimatka ja maistiaiset.

  La Posada de la Abuela

  La Posada de la Abuela tai vastaava

  • Hotelli
  • La Paz, Bolivia
  La Posada de la Abuela

  Pieni, 17 huoneen hotellisi sijaitsee La Pazin historiallisessa keskustassa, noin 550 metrin päässä katedraalista. Hotellin lähistöltä löydät mielenkiintoisia museoita, kauppoja ja ravintoloita. Hotelli toimii vanhassa siirtomaa-aikaisessa rakennuksessa, joka huokuu yhä historiallista tunnelmaa. Hotellin terassilta voit ihastella ympäröivää kaupunkia.

  Tilavat huoneet on sisustettu perinteiseen tyyliin ja ne on varustettu vuoteiden lisäksi televisiolla ja yksityisellä kylpyhuoneella.

  Lue lisää
 8. Päivä 11: Uyunin suolatasanko

  Jos olet valinnut 19 yön kiertomatkan, voit lukea Uyunista alkavan kolmen päivän aavikkoseikkailun ohjelman hieman alempaa.

  Seitsemäntoista yön matkalla yöbussin saavuttua Uyuniin noin klo 6.00, kuljettajasi vie sinut ensin hotellillesi, kunnes ohjelma jatkuu taas klo 8.00, kun lähdet tutustumaan maailman suurimpaan suola-aavikkoon. Uyunin suolatasanko on itse asiassa muodostunut paikalla ennen sijainneista valtavista suolaisista järvistä, jotka veden haihtuessa ja mineraalien jäljelle jäädessä kivettyivät. Ensimmäinen kohteesi on junien hautausmaa Colchanissa, mistä löydät kymmeniä 1800-luvun loppupuolelta peräisin olevia hylättyjä vetureita, jotka suola on ruostuttanut vuosien varrella, luoden aavemaisen näyn. Vierailet myös Colchanin kylässä, jossa voit ihailla paikallisia suolakäsitöitä ja pieniä suolanjalostamoita. Sitten suuntaat taas suola-aavikolle, jossa ihailet suolavuoria ja nautit lounasta vanhassa suolahotellissa. Sitten vierailet Incahuasi Islandilla, jossa voit ihailla jättiläiskaktuksia, jotka täyttävät saaren, sekä upeita maisemia ympäröivälle suola-aavikolle. Klo 19.30 palaat hotellillesi Uyuniin. Päivän hintaan sisältyy kuljetukset, lounas ja opastus, mutta Incahuasi Islandilla perittävä, noin 5,00 € suuruinen sisäänpääsymaksu sekä mahdolliset juomarahat jäävät itse maksettaviksi.

  Tambo Aymara + Hotel front

  Tambo Aymara tai vastaava

  • Hotelli
  • Uyuni, Bolivia
  Tambo Aymara + Hotel front

  Yksinkertainen hotelli Tambo Aymara sijaitsee noin 350 metrin etäisyydellä Uyunin linja-autoasemasta. Hotellin terassilla voit rentoutua pitkän päivän jälkeen.

  Yksinkertainen huoneesi on varustettu vuoteiden lisäksi yksityisellä kylpyhuoneella.

  Lue lisää
 9. Päivä 12 & 13: Potosin hopeakaivokset

  Kahdentenatoista matkapäivänäsi sinut noudetaan hotelliltasi kello 9.30 ja kuljetetaan linja-autoasemalle, jossa hyppäät kohti Potosin kaivoskaupunkia suuntaavan linja-auton kyytiin. Potosiin saavut noin klo 13.30. Kuljettajasi on sinua vastassa ja vie sinut hotellillesi. Loppupäivän voit käyttää haluamallasi tavalla, leväten tai paikalliseen elämänmenoon tutustuen.

  Kolmantenatoista matkapäivänäsi on jälleen luvassa ikimuistoinen elämys, kun pääset tutustumaan kaupungin hopeakaivosten toimintaan. Sinut noudetaan hotelliltasi ja vierailet ensin oppaasi kanssa kaivostyöläisten suosimilla markkinoilla, ja voit halutessasi ostaa viemisiksi kaivoksissa rehkiville työläisille vaikkapa kokapensaan lehtiä, savukkeita, kolaa, vettä tai jopa dynamiittia ja sytytyslankoja – kaivoksissa työskennellään raskaissa olosuhteissa, joten lahjasi ilahduttaa saajaa varmasti. Sitten pääset tutustumaan kaivosten tunneleihin ja kaivosluoliin, joita on alettu louhia jo yli 450 vuotta sitten. Näet kaivoksia yli kolmen kilometrin matkalta ja laskeudut viisi tasoa alaspäin, syvälle kaivosten sisuksiin. Oppaasi kertoo sinulle kaivoksista, niiden satojen kaivostyöläisten arjesta sekä työolosuhteista kaivoksissa. Retkelle kannattaa pukeutua vaatteisiin, joiden likaantuminen ei haittaa, ja varata mukaan kangasnenäliina, jolla voit peittää suusi ja nenäsi pölyisissä olosuhteissa. Päivään sisältyy kuljetukset ja opastus, mutta kaivosten sisäänpääsymaksu ei kuulu hintaan. Huomioithan, että kaivokset eivät sovellu ahtaan paikan kammosta kärsiville tai liikuntarajoitteisille matkailijoille, sillä ahtaissa käytävissä joudutaan kiipeämään myös tikapuita pitkin tasojen välillä liikuttaessa ja kulkemaan melko ahtaista kaivosluukuista.

  Kaivoskierroksen jälkeen on aika palata hotellille. Sieltä kuljettajasi vie sinut linja-autoasemalle, josta linja-autosi kohti Sucrea lähtee noin klo 17.00. Matka kestää noin 3,5 tuntia. Sucren linja-autoasemalla tapaat uuden kuljettajasi, joka vie sinut seuraavalle hotellillesi.

  Yhdeksäntoista yön matkalla saavut Potosiin neljäntenätoista matkapäivänäsi ja teet kierroksen hopeakaivoksissa ja suuntaat kohti Sucrea viidentenätoista matkapäivänäsi.

  Cima Argentum + Hotel front

  Cima Argentum tai vastaava

  • Hotelli
  • Potosí, Bolivia
  Cima Argentum + Hotel front

  Hotelli Cima Argentum sijaitsee Potosin historiallisessa keskustassa, noin 850 metrin päässä kaupungin markkina-aukiosta ja useista nähtävyyksistä, kuten kirkoista ja museoista. Hotellin ravintola tarjoilee erinomaisia aterioita sekä amerikkalaisen aamiaisen.

  Huoneesi on varustettu vuoteiden lisäksi televisiolla sekä yksityisellä kylpyhuoneella, josta löydät suihkun tai kylpyammeen.

  Lue lisää
 10. Päivä 14: Bolivian pääkaupunki Sucre

  Neljäntenätoista matkapäivänäsi voit tutustua Sucreen omatoimisesti tai varata opastetun kaupunkikierroksen. Kaunis Sucre valkeine rakennuksineen on kuin valtava ulkoilmamuseo, ja se onkin valittu UNESCOn maailmanperintökohteiden listalle – kaupunki on tietenkin myös Bolivian pääkaupunki. Kauniiden rakennusten ihailun lisäksi kannattaa pysähtyä Plaza 25 de Mayo -pääaukiolla, jonka ympäristöstä löydät erinomaisen valikoiman ravintoloita ja kahviloita. Nouse myös kaupungin yläosassa sijaitsevaan La Recoletan kaupunginosaan, josta aukeaa kaunis näkymä alapuoliseen kaupunkiin.

  Lisävalintainen retki: Jos haluat neljäntenätoista matkapäivänäsi tutustua Sucreen opastetulla kaupunkikierroksella, voit matkavarauksesi tekemisen yhteydessä varata tämän retken. Kierroksella vieraillaan pääaukion lähistön tärkeimmissä rakennuksissa, kuten Casa de Libertadissa, jossa maan itsenäisyydenjulistus allekirjoitettiin, sekä Metropolitan-katedraalissa. Vierailet myös tekstiilimuseossa, jossa pääset tutustumaan Bolivian käsityöläisperinteisiin. Lopuksi nouset La Recoletaan, Sucren historialliseen kaupunginosaan, jonka alueelle kaupunki alunperin perustettiin. Kaupunkikierros kestää noin 3 tuntia ja sisältää kuljetukset ja opastuksen.

  19 yön matkalla vietät Sucressa kuudennentoista matkapäiväsi.

  Casa Verde + Hotel front

  Casa Verde tai vastaava

  • Hotelli
  • Sucre, Bolivia
  Casa Verde + Hotel front

  Hotelli Casa Verde sijaitsee Sucren historiallisessa keskustassa noin 500 metrin etäisyydellä Sucren pääaukiosta, Plaza 25 de Mayosta. Hotelli toimii restauroidussa siirtomaa-aikaisessa rakennuksena, joten autenttinen kokemus on taattu. Lähistöltä löydät useita viihtyisiä ravintoloita ja baareja.

  Huoneesi on varustettu parivuoteella tai kahdella yhden hengen vuoteella. Lisäksi huoneeseen kuuluu yksityinen kylpyhuone.

  Lue lisää
 11. Päivä 15 & 16: Santa Cruz de la Sierra

  Viidentenätoista matkapäivänäsi kuljettajasi vie sinut Sucren lentokentälle, josta lennät Santa Cruz de la Sierraan. Lentokentältä kuljettajasi vie sinut hotellillesi. Santa Cruz de la Sierra on yksi Bolivian tärkeimmistä kansainvälisen kaupan keskuksista. Täällä voit kokea modernin Bolivian, joka ei ehkä vastaakaan odotuksiasi perinteisestä Etelä-Amerikasta. Santa Cruz de la Sierra on myös viimeinen pysähdyspaikkasi Boliviassa, joten nyt on täydellinen hetki ostaa matkamuistoja ja tuliaisia. Kuudennentoista matkapäiväsi vietät ilman järjestettyä ohjelmaa, joten tutustu kaupunkiin omatoimisesti. Pistäydy ainakin upeaan katedraaliin ja vieraile vaikkapa eläintarhassa tai kaupungin kasvitieteellisessä puutarhassa.

  19 yön matkalla vietät Santa Cruz de la Sierrassa matkasi päivät 17 ja 18.

  Las Palmas + Hotel front

  Hotel Las Palmas tai vastaava

  • Hotelli
  • Santa Cruz de la Sierra, Bolivia
  Las Palmas + Hotel front

  Hotellisi Santa Cruz de la Sierrassa sijaitsee kaupungin historiallisen keskustan laitamilla, noin 2,3 kilometrin etäisyydellä katedraalista. Hotellin ulkouima-allas on avoinna vuoden ympäri ja hotellin ravintola tarjoilee kansainvälisiä annoksia. Lähialueelta löydät myös valikoiman muita ravintoloita.

  Ilmastoidusta huoneestasi löydät vuoteiden lisäksi television sekä yksityisen kylpyhuoneen.

  Lue lisää
 12. Päivä 17 & 18: Takaisin Limaan - ja kotia kohti!

  Seitsemäntenätoista matkapäivänäsi kuljettajasi vie sinut lentokentälle, josta palaat takaisin Perun pääkaupunkiin, Limaan, jossa uusi kuljettaja vie sinut hotellillesi. Nauti unohtumattoman matkasi viimeisestä illasta täysin siemauksin, sillä seuraavana päivänä on aika hypätä taas lentokoneeseen, tällä kertaa määränpäänä Suomi.

  19 yön matkalla palaat Limaan yhdeksäntenätoista matkapäivänäsi ja lähdet kohti Suomea kahdentenakymmenentenä matkapäivänäsi.

  El Carmel Hotel + Restaurant

  Hotel Carmel tai vastaava

  • Hotelli
  • Miraflores, Peru
  El Carmel Hotel + Restaurant

  Hotellisi Limassa sijaitsee Mirafloresin alueella, alle 200 metrin päässä joukkoliikenteen yhteyksistä ja Mirafloresin keskuspuistosta. Aivan hotellin lähiympäristöstä löydät valikoiman ravintoloita, kahviloita ja baareja. Jos ruokailet mieluummin hotellilla, sen Los Arcos Cafe Restaurant tarjoilee maittavia aterioita.

  Huoneesi hotellissa on ilmastoitu ja varustettu vuoteiden lisäksi televisiolla, minibaarilla, tallelokerolla sekä yksityisellä kylpyhuoneella, jossa on hiustenkuivaaja.

  Lue lisää
19 yön kiertomatka

Oletko todellinen seikkailija? Tutustuisitko mielelläsi Uyunin suolatasankoon ja sitä ympäröiviin aavikoihin hieman paremmin? Jos vastauksesi on kyllä, kannattaa valita 19 yön matka. Siinä missä 17 päivän matkalla suola-aavikkoon tutustutaan yhden päivän ajan, 19 päivän matkaan sisältyy kolmen päivän mittainen safari suolatasangolla ja sitä ympäröivillä aavikoilla. Retkellä yövytään jaetuissa huoneissa hyvin yksinkertaisissa majapaikoissa. Yhden yön vietät ilman kuumaa vettä sekä sähköä. Matkalla nähtävät upeat maisemat ja luonnonihmeet ovat kuitenkin henkeäsalpaavan upeita, ja niiden takia kannattaa tinkiä hieman mukavuudesta. 19 yön matkalla Uyunissa vietettyjen päivien jälkeen matkaohjelma jatkuu neljäntenätoista matkapäivänä samaa reittiä kuin 17 yön matka. Lue alta 19 yön matkan lisäpäivien ohjelma.

 • Yhdentenätoista matkapäivänäsi noin klo 10.00 on aika hypätä nelivedon kyytiin ja lähteä tutkimaan Uyunin saloja. Ensimmäinen kohteesi on junien hautausmaa Colchanissa, mistä löydät kymmeniä 1800-luvun loppupuolelta peräisin olevia hylättyjä vetureita, jotka suola on ruostuttanut vuosien varrella, luoden aavemaisen näyn. Vierailet myös Colchanin kylässä, jossa voit ihailla paikallisia suolakäsitöitä ja pieniä suolanjalostamoita. Sitten suuntaat taas suola-aavikolle, jossa ihailet suolavuoria ja nautit lounasta vanhassa suolahotellissa. Sitten vierailet Incahuasi Islandilla, jossa voit ihailla jättiläiskaktuksia, jotka täyttävät saaren, sekä upeita maisemia ympäröivälle suolajärvelle. Vierailet myös Gruta de las Galaxias -suolaluolissa, kunnes suuntaat hotellillesi yöpuulle.
 • Kahdentenatoista matkapäivänäsi ohjelma alkaa noin klo 8.00. Suuntaat ensin näköäläpaikalle, josta voit ihailla autiomaan laidalla kohoavaa Ollague-tulivuorta – kenties näet jopa sen kraaterista nousevan savua! Jatkat matkaa Silolin autiomaahan, joka on maailman kuivin autiomaa, näet kovettuneen Rock Tree -laavamuodostelman sekä pysähdyt punaiselle laguunille, jonka punaisissa vesissä voit nähdä flamingoja.
 • Kolmantenatoista matkapäivänäsi pääset tutustumaan lähemmin alueen vulkaanisen aktiivisuuden sivutuotteisiin, kuten geysireihin ja kuumiin lähteisiin, joihin saat myös mahdollisuuden pulahtaa. Vierailet myös erityisen aktiivisella vulkaanisella alueella, jossa näet geysireiden lisäksi kiehuvia mutakraatereita. Sitten suuntaat takaisin kohti Uyunia, johon saavut alkuillasta.
 • Neljäntenätoista matkapäivänäsi suuntaat kohti Potosia, ja matkaohjelmasi jatkuu 17 yön matkan matkaohjelman mukaisesti.
Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Tarjouksessa mainitsemattomat ateriat
 • Juomarahat
 • Tarjouksessa mainitsemattomat sisäänpääsymaksut
 • Mahdolliset turistiverot
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään 3 henkilöä kahden hengen huoneessa.

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

€ 518,00 - € 638,00

Lapsialennukset

Lapsialennukset eivät valitettavasti päde tällä matkalla. Huomioithan myös, ettei tämä kiertomatka sovellu alle 12-vuotiaille lapsille.

Esteettömyys

Kiertomatka ei valitettavasti sovellu liikuntarajoitteisille.

Rahayksikkö

Perun rahayksikkö on Perun uusi sol (PEN). 1 sol on arvoltaan noin 0,26 €, jolloin eurolla saat noin 3,86 solia.

Bolivian rahayksikkö on Bolivian boliviano (BOB). 1 boliviano on noin 0,12 €, jolloin eurolla saat noin 8,19 bolivianoa.

Perun ja Bolivian turistikohteista löytyy nostoautomaatteja, mutta syrjäisemmillä seuduilla niitä ei välttämättä ole tarjolla. Huomioithan, että luottokortilla maksaminen ei välttämättä ole mahdollista kaikkialla, joten muistathan kantaa käteistä varmuuden vuoksi mukanasi koko ajan.

Huomioithan, että pankkisi saattaa veloittaa käteisnostoista ja luottokortin maksutapahtumista.

Hintataso

Peru ja Bolivia ovat hintatasoltaan selkeästi Suomea edullisempia. Tässä muutamia esimerkkejä Perun hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 2,30–4,50 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 1,10–2,70 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,45–0,90 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,40–0,90 €
Linja-autolippu noin 0,25–0,60 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,70–1,50 €

Bolivian hintataso vastaa Perun hintatasoa.

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Ilmasto

Suuren kokonsa vuoksi Perussa on kolme ilmastovyöhykettä. Maan rannikko on aavikkoa, jossa on talvisinkin miellyttävä ilmasto evätkä lämpötilat kesäisinkään kohoa liian korkeiksi. Andeilla ilmasto on korkeuksien mukaan viileää tai kylmää. Amazonin sademetsä peittää kuitenkin suurimman osaa Perua, ja alueella on kuuma ja kostea ilmasto vuoden ympäri. Sateisinta Perussa on tammikuusta huhtikuuhun.

Myös Boliviassa on kolme ilmastovyöhykettä: pohjoisen lähes päiväntasaajamainen, kuuma ja kostea sademetsäilmasto, itäosan alankojen trooppinen ilmasto ja eteläosan aavikkoilmasto. Boliviassa sadekausi on noin marraskuusta maaliskuuhun, mutta sen voimakkuus vaihtelee alueittain.

Huomioithan myös, että vaikka lämpötilat ovat pääosin melko korkeita, saattavat ne erityisesti yöaikaan pudota huomattavastikin.

Aikaero

Perun aikaero Suomeen on kesäisin -8 ja talvisin -7 tuntia.

Bolivian aikaero Suomeen on -7 tuntia.

Hyvä tietää

Huomioithan, että osa kiertomatkan kohteista sijaitsee korkealla vuoristossa, joten korkeiden alueiden terveysriskit on huomioitava.

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan retket ja opastus

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä.

Huomioithan myös, että kiertomatkan opastukset suoritetaan englanniksi.

Kiertomatkan henkilömäärä

Matkustat yksin oman seurueesi kanssa. Retket ja kuljetukset järjestetään kuitenkin ryhmissä, jos samaan aikaan matkustaa muita henkilöitä. Huomioithan, että kaikki matkustajat eivät välttämättä ole suomalaisia.

Kiertomatkan vaativuus

Kiertomatka vaatii matkailijoilta kohtalaista kuntoa. Matka sisältää paljon kävelyä.

Viisumivaatimukset

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Peruun lomamatkalle alle 183 päivän ajaksi.

Suomen kansalaiset eivät tarvitse viisumia matkustaessaan Boliviaan lomamatkalle alle 30 päivän ajaksi.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille. Ajankohtaisimman tiedon viisumivaatimuksista saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisen jälkeen ja siinä on oltava vähintään kolme tyhjää sivua.

Rokotusvaatimukset

Matkustaessasi Peruun ja Boliviaan suosittelemme sinua varmistamaan MPR-rokotteen sekä dT-rokotteen voimassaolon ja hankkimaan rokotteen A-hepatiittia vastaan. Joillekin alueille Perussa ja Boliviassa suosittelemme myös malarianestolääkitystä ja keltakuumerokotteen hankkimista. Keltakuumerokotetodistus saatetaan vaatia maahan saapumisen yhteydessä. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Majoitus

Valitettavasti emme voi taata majoitusta tarjouksessa mainituissa hotelleissa. Mikäli alkuperäinen hotelli on täyteen varattu, majoitut vastaavassa hotellissa. Saat tietää hotellisi hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Kalenteri

Huomioithan, että osa paluulennoista on yölentoja, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin yhden yön lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen