• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Safarielämää ja rantalomailua Keniassa

 • Kiertomatkat
 • 11 tai 12 yötä
 • Kenia
hinta alkaen € 3.109,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön

Kenian upea luonto ja Intian valtameren kauniit rannat. Sisältää lennot, 10 yötä 5 eri kohteessa, aamiaiset, 5 safariajelua ja kuljetukset.

Oletko aina halunnut nähdä norsuja, kirahveja ja muita savannin eläimiä luonnollisessa ympäristössään? Kaipaatko toisaalta lomaltasi myös rauhoittumista ja rentoutumista lämmittävän auringon alla? Aina ei tarvitse valita – tämä loma tarjoaa mahdollisuuden molempiin! Matkasi ensimmäiset päivät vietät kiertäen Kenian luonnopuistoja, bongaten villieläimiä ja majoittuen safarimajoituksessa. Loppulomasi taas vietät viiden tähden rantahotellissa Intian valtameren äärellä. Ei hullumpi yhdistelmä!

Tarjous sisältää
 • Menolento Nairobiin, paluulento Mombasasta (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 1 yön majoitus Crowne Plaza Nairobissa aamiaisella
 • 1 yön majoitus Kibo Safari Campissa täysihoidolla
 • 1 yön majoitus Ngulia Safari Lodgessa täysihoidolla
 • 1 yön majoitus Voi Safari Lodgessa täysihoidolla
 • 6 yön majoitus Amani Tiwi Beach Resortissa puolihoidolla
 • 5 safariajelua (sisältää myös luonnonpuistojen pääsymaksut)
 • Englanninkielinen opas/kuljettaja safaripäivinä
 • Safaripäivinä litran mineraalivesipullo päivittäin
 • Käsimatkatavara
Lisävaihtoehdot
 • Retki Masai-heimon kylään (päivä 3)
Uskomaton Kenia

Luonnosta kiinnostuneet tuntevat Kenian yhtenä parhaista safarikohteista. Maan luonto tunnetaan sen upean luonnon monipuolisuudesta, ja ympäri maata löydät erilaisia ympäristöjä jotka ylläpitävät erilaisia eläin- ja kasvilajeja. Tämän matkan aikana tutustut Ambolsein kansallispuistoon sekä Tsavon kansallispuistoon, joka jakautuu itäiseen ja läntiseen osaan. Molemmissa luononpuistoissa riittää ainutlaatuista nähtävää, ja pääsetkin ihailemaan Kenian luontoa yhteensä viidellä safariajelulla.

Kuljet valtavien savannien, vehreiden laaksojen ja karujen hiekkamaisemien halki, opit yhä enemmän Kenian luonnon monimuotoisuudesta ja ihastut Afrikan punaisena hohtavaan maaperään. Jos sinua onnistaa, voit matkasi aikana bongata koko ison viisikon: leijonan, norsun, puhvelin, leopardin ja sarvikuonon. Myös muuta bongattavaa riittää, sillä erilaiset gasellit ja antiloopit, kirahvit ja monet muut eläimet viihtyvät näissä maisemissa.

Lomasi lopuksi vietät kuusi yötä upeassa rantahotellissa Intian valtameren rannikolla, hieman Mombasasta etelään. Nauti valkeista hiekkarannoista, turkoosina hohtavasta merestä ja Afrikan tunnelmasta – mikä ikimuistoinen loma!

 1. Päivä 1: Nairobi

  Lentosi on viimein laskeutunut Nairobin lentokentälle ja seikkailusi Keniassa voi alkaa! Oppaasi ja kuljettajasi on sinua vastassa tuloaulassa nimikyltin kanssa. Saat häneltä tarkan matkasuunnitelman sekä muut tarvitsemasi tiedot. Sitten hän ohjaa sinut kuljetukseesi ja on aika suunnata hotellillesi. Ensimmäiseen matkapäivääsi ei sisälly järjestettyä ohjelmaa, vaan voit viettää sen haluamallasi tavalla. Rentoudu pitkän lentomatkan jäljiltä hotellillasi, virkistäydu pulahtamalla hotellisi uima-altaaseen, lähde tutustumaan Nairobiin tai vieraile vaikkapa Karen Blixen -museossa, joka sijaitsee Minun Afrikkani -omaelämäkerran kirjoittajan entisessä kodissa. Lepää myös riittävästi, sillä varhain seuraavana aamuna alkaa ensimmäisen safarisi!

  Jomo Kenyatta International -> Crowne Plaza Nairobi 16.6 km

  Crowne Plaza Nairobi

  Crowne Plaza Nairobi

  • Hotelli
  • Nairobi, Kenia
  Crowne Plaza Nairobi

  Hotel Crowne Plaza Nairobi on moderni hotelli, joka tarjoaa käyttöösi lämmitetyn ulkouima-altaan sekä kuntosalin. Jos haluat aloittaa lomasi ylellisesti rentoutuen, voit myös varata lisämaksusta hemmotteluhoitoja hotellin kylpyläosastolta. Hotellin viisi ravintolaa tarjoavat ruokailuvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Käytössäsi on myös maksuton Wi-Fi-yhteys.

  Hotellin viihtyisät huoneet ovat ilmastoituja ja ne on varusteltu vuoteiden lisäksi televisiolla sekä yksityisellä kylpyhuoneella.

  Lue lisää
 2. Päivä 2: Amboselin kansallispuisto

  Toisena matkapäivänäsi sinut noudetaan hotelliltasi noin klo 7.00. On aika suunnistaa kohti Amboselin kansallispuistoa ja ensimmäistä safaripäivääsi! Matka kestää noin neljä tuntia. Perille saavuttuasi nautit lounaan ja vietät hieman vapaa-aikaa, kunnes klo 16.00 on aika käydä tositoimiin ja suunnata safariajelulle. Amboseli sijaitsee aivan Tansanian rajan tuntumassa, ja valtava Kilimanjaro hallitsee puistosta etelään avautuvaa maisemaa. Amboselin kansallispuistoon mahtuu monenlaista luontoa kuivuneesta järvenpohjasta suomaastoon, savanniin ja metsämaisemaan asti. Puisto on yksi Afrikan parhaista kohteista erityisesti norsulaumojen tarkkailuun. Lisäksi puistossa viihtyvät muun muassa leijonat, leopardit ja gepardit, kirahvit, seeprat, krokotiilit ja jopa 600 erilaista lintulajia, joten nähtävää riittää varmasti! Safariajelun jälkeen nautit illallisen majapaikassasi.

  Crowne Plaza Nairobi -> Kibo Safari Camp 238.1 km

  Kibo Safari Camp

  Kibo Safari Camp

  • Hotelli
  • Kajiado County, Kenia
  Kibo Safari Camp

  Kibo Safari Camp on viiden tähden safarileiri, joka sijaitsee Amboselin kansallispuistossa, valtavan Kilimanjaron juurella. Leiri on kauniin luonnon ympäröimä, ja voit nauttia ateriasi puiden varjossa ulkoterassilla maisemista nauttien. Käytettävissäsi on myös hotellin uima-allas sekä baari ja ravintola. Paikalliset masai-soturit järjestävät iltaisin pienen esityksen hotellivieraille.

  Majoitut mukavassa safarimajassa, jonka vuode on paikallista puukäsityötä ja takaa makoisat yöunet raikkaassa ilmassa. Majassasi on myös vesivessa ja suihku.

  Lue lisää
 3. Päivä 3: Tsavon läntinen kansallispuisto

  Kolmannen matkapäiväsi aamuna suuntaat Amboselista kohti Tsavon kansallispuistoa. Eilisen tapaan nautit lounaan, jonka jälkeen sinulla on hieman vapaa-aikaa, kunnes klo 15.30 on aika suunnata taas safarille! Tsavo on yksi Kenian suurimmista ja vanhimmista kansallispuistoista, ja puistoon tutustumisen aloitat sen läntisestä osasta. Tsavon läntisellä puolella on runsaasti villieläimiä, mutta puiston kasvillisuus on selkeästi Amboselia tai Tsavon itäpuolta tiheämpää, joten eläinten bongaaminen saattaa viedä enemmän aikaa – mikä tietenkin tekee siitä myös entistä palkitsevampaa! Tsavon läntisessä puistossa viihtyvät norsut, sarvikuonot, virtahevot, isot kissat ja lukuisat muut lajit, ja upeat maisemat jo sellaisenaan tekevät päivästä unohtumattoman! Safariajelun jälkeen suuntaat kohti majoitustasi, jossa nautit illallisen.

  Kibo Safari Camp -> Ngulia Safari Camp 116.0 km

  Ngulia Safari Lodge surroundings

  Ngulia Safari Lodge

  • Hotelli
  • Taita-Taveta County, Kenia
  Ngulia Safari Lodge surroundings

  Ngulia Safari Lodge -safarimajoitus sijaitsee Tsavon läntisessä kansallispuistossa, ja hotellista aukeaa upeat maisemat ympäröivään luontoon: hotellin ulkoilmaravintolasta sinulla on mahdollisuus seurata eläinten juomapaikan elämää sekä leopardien ruokintapaikkaa. Hotellin baarissa voit odottaa pimeän tullen lähistöllä kulkevia leopardeja samalla kun itse nautit virkistäviä juomia. Ateriointi on järjestetty buffettarjoiluna. Käytössässi on myös uima-allas, johon voit pulahtaa virkistäytymään.

  Huoneestasi löydät vuoteiden lisäksi yksityisen kylpyhuoneen kylpyammeella ja suihkulla sekä parvekkeen, josta avautuu upeat näkymät kansallispuistoon sekä valaistuille eläinten juomapaikoille.

  Lue lisää
 4. Päivä 4: Tsavon läntinen ja itäinen kansallispuisto

  Neljännen matkapäiväsi aamuna sinulle tarjoutuu mahdollisuus vertailla savannin elämää eri vuorokauden aikoina, kun klo 6.30 palaat Tsavon läntiseen kansallispuistoon todistamaan puiston heräämistä uuteen päivään. Eläimillä on omat vuorokausirytminsä, joten puiston elämänmeno vaihtelee vuorokaudenaikojen mukana. Aamusafarin jälkeen palaat majoitukseesi nauttimaan aamiaisen ja suuntaat sitten kohti Tsavon itäistä kansallispuistoa, jonka erottaa läntisestä puistosta rautatie ja Mombasa–Nairobi-moottoritie.

  Saavuttuasi majoituskohteeseesi itäisessä puistossa on aika nauttia lounasta ja rentoutua hetki, kunnes klo 15.30 suuntaat jälleen safariajelulle, tällä kertaa Tsavon itäisessä kansallispuistossa. Itäinen puisto on maisemaltaan läntistä puistoa perinteisempää savannimaisemaa, ja eläimille näkösuojaa tarjoavaa kasvistoa on vähemmän, mikä tekee niiden havaitsemisesta helpompaa. Puiston alueella elää muun muassa norsuja, sarvikuonoja, puhveleita, leijonia, antilooppeja ja krokotiileja – montako lajia onnistut bongaamaan? Safarin jälkeen nautit illallisen majoituskohteessasi.

  Ngulia Safari Camp -> Voi Safari Lodge 94.8 km

  Voi Safari Lodge pool 1

  Voi Safari Lodge

  • Hotelli
  • Taita-Taveta County, Kenia
  Voi Safari Lodge pool 1

  Voi Safari Lodge sijaitsee keskellä upeaa savannia, ja hotellin upeasta uima-altaasta voit ihailla aitoa afrikkalaista luontoa. Majapaikastasi aukeaa myös näkymä eläinten juomapaikalle, joten voit majoituskohteestasi käsin bongata monenlaisia eläimiä, jotka ovat tulleet virkistäytymään.

  Yövyt perinteiseen tyyliin sisustetussa huoneessa, jonka parvekkeelta aukeaa upeat maisemat ympäröivään kansallispuistoon.

  Lue lisää
 5. Päivä 5 - 10: Amani Tiwi Beach Resort – Paratiisi Afrikan auringon alla

  Viidentenä matkapäivänäsi on aika lomasi viimeiselle safariajelulle, joka on aamuinen kierros Tsavon itäisessä kansallispuistossa. Kiinnitä huomiotasi myös puistossa näkemiisi vulkaanisen aktiivisuuden merkkeihin; Tsavon itäisestä kansallispuistosta löytyy muun muassa maailman pisin laavavirtaus, joka muodostui noin 240 vuotta sitten tapahtuneen tulivuorenpurkauksen seurauksena ja on lähes 300 kilometrin mittainen. Safariajelun jälkeen palaat vielä majoituskohteeseesi, jossa nautit aamiaisen ennen kuin suuntaat kohti lomasi viimeistä etappia, Amani Tiwi Beach Resortia Mombasan lähistöllä.

  Amani Tiwi Beach Resortin motto on "paratiisi Afrikan auringon alla", mikä kuvastaa hyvin sitä ilmapiiriä, jota voit odottaa lomasi viimeisiltä päiviltä. Hotellilla on yksityinen ranta, jolta kelpaa pulahtaa Intian valtameren virkistäviin aaltoihin, sekä altaassa viihtyvälle vesipedolle valtava allasalue. Hotellin alueelta löydät viisi ravintolaa ja neljä baaria, joten valinnanvaraa riittää myös ruokailun suhteen. Näiden päivien aikana on tarkoitus ottaa rennosti, sulatella safaripäivien kokemuksia ja valmistautua palaamaan arkeen akut täyteen ladattuna, mutta aktiivinen lomailija voi myös hyödyntää hotellin tenniskenttiä ja sukelluskoulua. Voit myös viettää yhden päivän tutustuen noin 25 kilometrin päässä hotelliltasi sijaitsevaan Mombasaan, joka on itäisen Afrikan tärkein satamakaupunki. Tutustu ainakin portugalilaisten 1500-luvulla rakentamaan Fort Jesus -linnakkeeseen sekä Mombasan vanhaankaupunkiin. Jos hammastasi jäi vielä kolottamaan, lähistöltä löydät myös kiinnostavia kohteita, joissa ihailla Afrikan luontoa. Amani Tiwi Beach Resortissa vietettyinä päivinä matkapakettiisi kuuluu päivittäiset aamiaiset ja illalliset.

  Voi Safari Lodge -> Amani Tiwi Beach Resort 184.3 km

  Amani Tiwi Beach Resort pool

  Amani Tiwi Beach Resort

  • Hotelli
  • Tiwi, Kenia
  Amani Tiwi Beach Resort pool

  Amani Tiwi Beach Resort on ylellinen viiden tähden rantahotelli, jonka erinomaiset palvelut ja lumoava ympäristö Intian valtameren valkohiekkaisella rannalla takaa unohtumattoman ja rentouttavan lomakokemuksen. Yksityisen rannan lisäksi hotellilla on 167-metrinen uima-allas, johon kelpaa pulahtaa virkistäytymään. Hotellin viisi ravintolaa ja neljä baaria täyttävät kaikki ravitsemustarpeesi. Hotellista löytyy myös tenniskenttä ja sukelluskoulu, joten myös aktiviteettimahdollisuuksia on, jos auringossa loikoilu alkaa pitkästyttää. Kotiväkeen pidät yhteyttä hotellin Wi-Fi-yhteyden avulla.

  Viihtyisät huoneet on varustettu vuoteiden lisäksi hyttysverkolla, parvekkeella ja ilmastoinnilla sekä tietenkin yksityisellä kylpyhuoneella.

  Lue lisää
 6. Päivä 11: Kohti kotia laukku muistoja pullollaan

  Jännittävien safaripäivien ja rentouttavan rantalomailun jälkeen on aika saattaa upea lomasi päätökseen. Niinpä yhdentenätoista matkapäivänäsi on aika pakata laukut ja antaa kuljettajasi ajaa sinut Mombasan lentokentälle, josta suuntaat kotia kohti. Hyvästi Afrikka – kunnes tapaamme jälleen!

  Amani Tiwi Beach Resort -> Mombasa Moi International 36.3 km

Lisävalintainen retki masai-heimon kylään

Kenian luonto ja eläimet ovat tietenkin kiinnostava osa matkaasi, mutta kannattaa käyttää tilaisuus hyväksesi ja tutustua myös paikalliseen kulttuuriin. Tällä retkellä pääset vierailemaan masai-heimon kylässä, jossa heimon naiset ja nuoret masai-soturit toivottavat sinut tervetulleeksi laulu- ja tanssiesityksellä. Sitten vierailet heimon päällikön kodissa, ja hän kertoo sinulle enemmän masaiden elämäntavasta ja uskomuksista. Pääset myös kulkemaan kylän ympäri ja ottamaan kuvia, ja saat mahdollisuuden ostaa heimon jäsenten valmistamia käsitöitä kotiinviemisiksi. Retkelle lähdetään kolmantena matkapäivänäsi noin kello 8.30, ja se kestää noin kaksi tuntia.

Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Mahdolliset viisumikulut
 • Tarjouksessa mainitsemattomat ateriat
 • Juomat aterioiden yhteydessä
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään 1 henkilö majoitustyypissä Yhden hengen huone
Enintään 3 aikuista ja 1 enintään 1-vuotias lapsi majoitustyypissä Kahden hengen huone

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavat

Saatavilla on myös yhden hengen huoneita.

Lapsialennukset

0–1-vuotiaat majoittuvat maksutta ja maksavat lennoista sylivauvan hinnan.
2–12-vuotiaat majoittuvat 40 % alennuksella ja maksavat lennoista normaalisti.

Alennukset perustuvat kahden samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan.

Esteettömyys

Kiertomatka ei valitettavasti ole esteetön. Huomioithan, että kaikissa hotelleissa ei välttämättä ole hissiä.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja.

Internet

Crowne Plaza Nairobisa ja Amani Tiwi Beach Resortissa käytettävissäsi on maksuton Wi-Fi-yhteys. Kibo Safari Campissa ja Voi Safari Lodgessa Wi-Fi on käytettävissä majoituskohteen yleisissä tiloissa, mutta yhteyden laatu saattaa olla vaihteleva. Ngulia Safari Lodgessa ei valitettavasti ole Wi-Fi-yhteyttä.

Rahayksikkö

Kenian rahayksikkö on Kenian shillinki (KES), jonka arvo on noin 0,008 €. Yksi euro vastaa siis noin 120 shillinkiä. Luottokortti käy maksuvälineenä suurimmissa hotelleissa ja kaupoissa, mutta käteistä kannattaa pitää mukana pieniä ostoksia varten. Nairobissa ja Mombasassa on käteisautomaatteja, joskin melko harvakseltaan. Safaripäivien ja Amani Tiwi Beach Resortissa viettämiesi päivien aikana käteisen nostamiseen ei välttämättä ole mahdollisuutta.

Hintataso

Kenia on Suomeen verrattuna melko edullinen matkakohde. Tässä joitakin esimerkkejä paikallisesta hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 2,00–5,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 1,30–2,30 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,30–0,90 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,50–1,00 €
Taksikyydin hinta per kilometri noin 0,90–2,00 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä ja turisteille suunnatuissa hotelleissa ja ravintoloissa hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Kenian ilmasto

Kenian sijaitsee päiväntasaajan korkeudella, minkä vuoksi sen ilmasto on vuoden ympäri lämmin tai kuuma korkeita vuoristoseutuja lukuun ottamatta. Rannikolla ilmasto on trooppinen ja keskilämpötila pysyttelee vuoden ympäri 25 asteen tuntumassa. Sadekausia on kaksi, pienempi marras-joulukuussa ja suurempi maalis-toukokuussa. Toukokuu on keskimäärin sateisin kuukausi. Myös sadekauden aikana lämpötilat ovat korkeita ja sade on kuurottaista. Sisämaassa, kuten Nairobin ympäristössä, keskilämpötilat pysyttelevät noin 20 asteen tuntumassa ja päiväaikaan lämpötilat saattavat kohota ympäri vuoden noin 25 asteen tuntumaan, mutta pimeään aikaan lämpötila saattaa tippua lähelle 10 astetta, joten mukaan kannattaa pakata myös hieman lämpimämpää vaatetusta.

Aikaero

Kesäaikaan Kenian ja Suomen välillä ei ole aikaeroa. Talviaikaan Kenian aikaero Suomeen verrattuna on +1 tunti.

Kiertomatkan henkilömäärä

Matkustat yksin oman seurueesi kanssa. Retket ja kuljetukset järjestetään kuitenkin ryhmissä, jos samaan aikaan matkustaa muita henkilöitä. Huomioithan, että kaikki matkustajat eivät välttämättä ole suomalaisia.

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan retket ja opastus

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä. Huomioithan, että retkien opastus on englanninkielinen.

Kalenteri

Huomioithan, että lentosi ovat yölentoja, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin kaksi yötä lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Kuljetukset

Kuljettajasi ja oppaasi on sinua vastassa nimikyltin kanssa, kun saavut Nairobin lentokentälle.

Safariajelut tehdään pikkubussilla korkeintaan kuuden hengen ryhmissä. Pikkubussissa on avautuva katto, joka on ihanteellinen valokuvien ottamista varten. Autossa on myös kylmälaukku, kiikarit ja erilaisia kirjoja Kenian villieläimistä, linnuista ja luonnosta, joita voit hyödyntää safariajelujen aikana.

Viisumivaatimukset

Suomen kansalainen tarvitsee viisumin matkustaessaan Keniaan. Ajankohtaisimman tiedon viisumin hinnoista ja pituudesta saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Rokotevaatimukset

Matkustaessasi Keniaan suosittelemme sinua varmistamaan MPR-rokotteen sekä dT-rokotteen voimassaolon ja hankkimaan rokotteen A-hepatiittia vastaan. Lisäksi suosittelemme myös malarianestolääkitystä sekä keltakuumerokotteen hankkimista. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen