• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Draculan jalanjäljissä Romaniassa

Kiertomatkat 7 tai 10 yötä Romania

per henkilö alkaen € 439,00
perustuen 2 henkilöön

Lähde kiehtovalle kiertomatkalle keskiaikaisten kaupunkien Romaniaan! Tarjoukseen sisältyy 7 tai 10 yön majoitus neljässä eri hotellissa aamiaisineen, lennot sekä vuokra-auto koko loman ajaksi. Matka on varattavissa myös puolihoidolla.

Kreivi Draculan kotiseutu tunnetaan upeasta luonnostaan ja kiinnostavista kaupungeistaan. Transilvanianakin tunnettu alue on kuuluisa hurjista vampyyritarinoista, joista kuuluisin on kiistatta traaginen tarina salaperäisestä kreivi Draculasta. Verenhimoisen Draculan esikuvana toimi ruhtinas Vlad, joka vaikutti Transylvanian alueella 1400-luvulla ja kantoi hyytävää lisänimeä Vlad Seivästäjä. Lähde Transilvaniaan kuulemaan kiehtovia kertomuksia ja kierrä Romania vuokra-autolla!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Bukarestiin (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 1+1 tai 2+1 yön majoitus Bukarestissa (Reginetta Hotel tai vastaava)
 • 2 tai 3 yön majoitus Brasovissa (Ambient Residence tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Baznassa (Dobsi Hotel tai vastaava)
 • 1 tai 2 yön majoitus Sibiussa (Parc Hotel tai vastaava)
 • Vuokra-auto koko loman ajaksi
 • Käsimatkatavara
 1. Päivä 1: Bukarest

  Tervetuloa Bukarestiin! Kiertomatkasi alkaa Romanian pääkaupungista, jonka lentokentältä voit heti laskeuduttuasi noutaa vuokra-autosi. Kurvaa ensimmäisenä hotellillesi jättämään matkatavarat kyydistä ja lähde tutustumaan Bukarestiin. Aloita kaupunkiin tutustuminen esimerkiksi parlamenttitalolta, jonka massiivinen koko tekee vaikutuksen kokeneeseenkin matkaajaan. Kaupungin pääkatu Boulevard Unirii on rakennettu Pariisin Champs-Elysées mielessä, mutta on tarkoituksella esikuvaansa muutaman metrin pidempi. Bukarestissa näkyy vahvasti entisen diktaattorin Ceauşescun kädenjälki, joten kaupungista löytyy monia mahtipontisia rakennuksia, joissa ei ole säästelty marmoria tai kultauksia. Bukarestissa vietetyn yön jälkeen on aika jatkaa kiertomatkaa kohti Brasovia.

  Mikäli olet varannut 10 yön matkan, niin majoitut Bukarestissa kaksi yötä.

  Bucharest - Henri Coanda International Airport Reginetta Hotel 19.1 km

  Reginetta Hoteltai vastaava

  Hotelli Bukarest, Romania

  Viihtyisä hotelli sijaitsee vuonna 2013 remontoidussa rakennuksessa ja tarjoaa mukavat puitteet Bukarestissa lomailulle. Hotellilla on kuntosali, baari sekä kansainvälistä ruokaa tarjoileva ravintola. Maksuton Wi-Fi on käytettävissä hotellin kaikissa tiloissa.
  Mukavat kahden hengen huoneet on varustettu ilmastoinnilla, työpöydällä, taulutelevisiolla sekä kylpyhuoneella, jossa on maksuttomia kylpytuotteita sekä hiustenkuivaaja.

  Lue lisää
 2. Päivä 2 & 3: Brașov

  Matkalla Brașoviin kannattaa pysähtyä Snagovin luostarilla sekä kuuluisalla Draculan linnalla. Irlantilainen kirjailija Bram Stoker käytti Draculan esikuvana ruhtinas Vlad Draculaa, jonka väitetään olevan haudattu Snagovin luostarisaarelle. Mitään varmuutta siitä, onko Vlad todella haudattu saarelle ei ole, sillä kun hauta vuonna 1931 avattiin, se oli tyhjä. Kannattaa vierailla myös Branin linnalla, jota kutsutaan myös Draculan linnaksi. Linnassa pääset kuulemaan lisää hyytäviä tarinoita julmasta Vlad Draculasta.

  Seuraava majapaikkasi sijaitsee Brașovin kaupungissa, joka sijaitsee Făgăraş-vuoriston juurella melkolailla keskellä Romaniaa. Kaupunki hurmaa vierailijansa keskiaikaisella rakennuksillaan ja kapeilla mukulakivikaduillaan, joten kannattaa lähteä heti leppoisalle kävelylle kaupungin historialliseen keskustaan. Aloita kävelyretkesi esimerkiksi Piata Sfatului -pääaukiolta ja käy ihmettelemässä kaupungin komeaa goottilaistylistä kirkkoa, jonka nimi on Musta kirkko. Brașovisssa vieteyn mukavan päivän ja hyvin nukutun yön jälkeen on aika jatkaa matkaa kohti Baznaa.

  Mikäli olet varannut 10 yön matkan, niin vietät Brașovissa kaksi yötä.

  Reginetta Hotel Ambient Residence 182.3 km

  Room

  Ambient Residencetai vastaava

  Hotelli Brașov, Romania

  Brașovin vanhassakaupungissa sijaitsevalta hotellilta on helppoa lähteä tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin. Hotellin sisustuksessa on käytetty paljon puuta. Hotellissa on myös maksuton Wi-Fi. Mukavissa kahden hengen huoneissa on joko parivuode tai kaksi erillistä vuodetta sekä yksityinen kylpyhuone.

  Lue lisää
 3. Päivä 4 & 5: Bazna

  Matkasi seuraava etappi on Bazna, mutta ennen sinne saapumista kannattaa pysähtyä matkan varrella sijatsevalla Făgăraşin linnoituksella sekä kurvata Sighisoaran kaupunkiin, jonka väitetään olevan Vlad Draculan syntymäkaupunki. Saavuttuasi Baznaan voit keskittyä rentoutumiseen ja lomasta nauttimiseen, sillä kylä tunnetaan lähteistään, joiden vesillä väitetään olevan hyviä terveysvaikutuksia. Suuntaa siis vierailulle johonkin kylän kylpylöistä, joista ensimmäinen perustettiin jo vuonna 1834. Mikäli haluat kylpylässä rentoutumisen sijaan ennemmin retkeillä lähialueella, niin suuntaa esimerkiksi Boianin linnalle, jonne on hotelliltasi vain 6,5 kilometrin matka. Toinen mainio retkikohde on Mediaşin kaupunki, jonka keskustassa pääset ihastelemaan keskiaikaisia rakennuksia ja komeita torneja.

  Ambient Residence Hotel Dobsi 168.0 km

  Hotel Dobsitai vastaava

  Hotelli Bazna, Romania

  Hotelli tarjoaa hyvät puitteet rentouttavalle lomalle, sillä löydät hotellilta lämmitetyn sisäuima-altaan, saunan, kuntosalin sekä romanialaista ruokaa tarjoilevan ravintolan. Maksuton Wi-Fi on käytettävissä kaikissa tiloissa. Kahden hengen huoneissa on taulutelelevisio, minibaari, työpöytä sekä kylpyhuone, jossa on hiustenkuivaaja

  Lue lisää
 4. Päivä 6: Sibiu

  Sibiun kaupunkia pidetään Romanian kulttuurin keskuksena ja kaupungilla on myös ollut kunnia olla Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2007. Käy tutustumassa Sibiun linnoitettuun keskiaikaiseen keskustaan, Romanian vanhimpaan taidemuseoon Brukenthaliin sekä kansanperinteen museoon. Kiertele päämäärättömästi kaupungilla, istuskele kaupungin viihtyisissä kahviloissa ja nautiskele illallista pitkän kaavan mukaan. Sibiusta kannattaa myös etsiä tuliaisia ja kotiinviemisiä, joten kolua kaupungin putiikit ja kaupat läpi. Mikäli Sibiun valikoimasta ei löydy kaikkia etsimääsi, niin ei huolta, seuraavana päivänä palaat jälleen Bukarestin mahtavien ostosmahdollisuuksien äärelle.

  Mikäli olet varannut 10 yön matkan, niin vietät Sibiussa yhteensä 2 yötä.

  Hotel Dobsi Parc Sibiu Hotel 69.3 km

  Parc Sibiu Hoteltai vastaava

  Hotelli Sibiu, Romania

  Viihtyisä hotelli sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Sibiun historiallisesta keskustasta. Hotellilla on ravintola sekä baari ja 24-tuntinen vastaanotto on palveluksessasi. Maksuton Wi-Fi on käytettävissä hotellin kaikissa tiloissa. Kahden hengen huoneet on varustettu televisiolla, minibaarilla, ilmastoinnilla sekä kylpyhuoneella, jossa on hiustenkuivaaja.

  Lue lisää
 5. Päivä 7 & 8: Bukarest

  Tervetuloa takaisin Bukarestiin! Mikäli kiertomatkan alussa et ehtinyt nähdä Bukarestissa kaikkea haluamaasi, niin nyt sinulla on vielä tilaisuus käydä tutustumassa haluamiisi paikkoihin ja nähtävyyksiin. Kenties löysit matkasi aluksi mahtavan ravintolan, johon haluat palata? Tai ehkä haluat keskittyä tuliaisten ostamiseen? Voit viettää viimeisen matkapäiväsi Bukarestissa haluamallasi tavalla sekä nukkua vielä kerran hyvät yöunet samassa hotellissa, jossa yövyit heti matkasi alussa. Kahdeksantena matkapäivänäsi on aika sanoa hyvästit Romanialle, mutta palaat kotiin yhtä kokemusta rikkaampana ja kenties Draculan kiehtova legenda innoittaa sinut palaamaan pian Romaniaan?

  Mikäli olet 10 yön matkalla, niin suuntaat kotiin yhdentenätoista matkapäivänäsi.

  Parc Sibiu Hotel Reginetta Hotel 276.6 km

  Reginetta Hoteltai vastaava

  Hotelli Bukarest, Romania

  Viihtyisä hotelli sijaitsee vuonna 2013 remontoidussa rakennuksessa ja tarjoaa mukavat puitteet Bukarestissa lomailulle. Hotellilla on kuntosali, baari sekä kansainvälistä ruokaa tarjoileva ravintola. Maksuton Wi-Fi on käytettävissä hotellin kaikissa tiloissa.
  Mukavat kahden hengen huoneet on varustettu ilmastoinnilla, työpöydällä, taulutelevisiolla sekä kylpyhuoneella, jossa on maksuttomia kylpytuotteita sekä hiustenkuivaaja.

  Lue lisää
Vuokra-auton ehdot
 • Vuokra-auto noudetaan Bukarestin lentokentältä ja palautetaan myös Bukarestin lentokentälle. Auto on Renault Twingo 1.0 (tai vastaava kategoria A-malli)
 • Pääkuljettajan on omistettava omalle nimelleen rekisteröity luottokortti, jolta voidaan kattaa 600,00 € + ALV takuumaksu.
 • Jokaisella kuljettajalla tulee olla vähintään vuoden voimassa ollut ajokortti.
 • Pääkuljettajan on oltava vähintään 25-vuotias.
 • Voit paikan päällä lisätä autolle toisen kuljettajan hintaan 3,00 € + ALV per päivä.
 • Auto otetaan käyttöön täyteen tankattuna ja tulee myös palauttaa täyteen tankattuna. Jos autoa ei ole palautuksen yhteydessä tankattu, joudut maksamaan lisämaksun puuttuvasta polttoaineesta.
 • Muistathan lukea autonvuokrauksen ehdot ja sopimuksen huolella.
 • Sisältyy: rajoittamaton kilometrimäärä, superkolarivakuutus (SCWD), varkausvakuutus sekä vastuuvakuutus.
 • Lastenistuin 4,00 € + ALV per päivä.
 • Ei sisälly: peilien, ikkunoiden, renkaiden, alustan ja katon vahingot.
 • Huomioithan, että auton nouto tai palautus vuokraamon aukioloaikojen ulkopuolella saattaa aiheuttaa lisämaksuja. Myös auton noutaminen muualta tai palauttaminen muualle kuin Bukarestin lentokentälle aiheuttaa lisäkuluja.
Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Mahdollinen turistivero
 • Vuokra-auton polttoainekulut ja muut tarjouksessa mainitsemattomat kulut
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Check-in klo

14:00

Check-out klo

11:00

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään kolme henkilöä huoneessa

Lapsialennukset

Lapsialennukset vaihtelevat matkustuspäivän ja matkan keston mukaan. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Yksin matkustavan lisämaksu

100 % majoituksen hinnasta. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Pysäköinti

Maksuton pysäköinti

Majoitus

Majoitus mainituissa hotelleissa ei valitettavasti voi olla varmaa. Mikäli alkuperäinen hotelli on täyteenvarattu, varaamme automaattisesti vastaavantasoisesta hotellista majoituksen. Saat tietää hotellin viimeistään kaksi viikkoa ennen matkaa.

Rokotukset

Matkustaessasi Romaniaan suosittelemme sinua hankkimaan rokotteen kurkkumätä-jäykkäkouristusta vastaan. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Rahayksikkö

Huomioithan, että Romaniassa ei käytetä euroja, vaan maan rahayksikkö on Romanian leu, joka jakautuu sataan baniin. 1,00 € on noin 4,56 leuta. Rahayksikön lyhenne on RON. Huomioithan, että pankkisi saattaa veloittaa ulkomailla tehtävistä käteisnostoista.

Hintataso

Tässä muutamia esimerkkejä hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa 4,00 €
Ateria kahdelle keskitason ravintolassa 21,00 €
Ateria pikaruokaravintolassa 4,00 €
Paikallinen olut ravintolassa 1,20 €
Virvoitusjuoma ravintolassa 1,00 €
Vesipullo kaupassa 0,50 €
Lippu linja-autoon 0,50 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Keskilämpötilat

Bukarestin keksilämpötilat:

Tammikuu -2,4 °C
Helmikuu -0,4 °C
Maaliskuu +4,8 °C
Huhtikuu +11,4 °C
Toukokuu +16,8 °C
Kesäkuu +20,5 °C
Heinäkuu +22,6 °C
Elokuu +22,1 °C
Syyskuu +17,5 °C
Lokakuu +11,6 °C
Marraskuu +5,2 °C
Joulukuu 0 °C

Brasovin, Baznan ja Sibiun lämpötilat vastaavat Bukarestin lämpötiloja.

Liikkuminen kohteessa

Tarjoukseen sisältyvän vuokra-auton kanssa pääset liikkumaan kätevästi paikasta toiseen. Romanian tiet ovat kohtuullisessa kunnossa, mutta paikallisten ajotyyli on paikoittain melko huoletonta, joten ylimääräinen varovaisuus on autoillessa tarpeen.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.