Pahoittelemme, tämä tarjous on päättynyt.

 • Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen
 • Sisältää junamatkan

Joulu entisen Itä-Saksan kaupungeissa

 • Kiertomatkat
 • 7 yötä
 • Saksa
hinta alkaen € 559,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön
Sinua saattaa kiinnostaa seuraavat tarjoukset
Tämä tarjous

Vieraile Berliinissä, Dresdenissä ja Leipzigissa ja nauti saksalaisesta joulutunnelmasta! Tarjoukseen sisältyy lennot, 7 yön majoitus kolmessa kohteessa, kaupunkien väliset junaliput ja aamiaiset.

Nautiskele joulutunnelmasta ja kulttuurista kolmessa entisen Itä-Saksan viehättävimmässä kaupungissa! Nappaa markkinakojusta mukaasi kuppi glühweinia, haukkaa pala perinteistä hedelmäkakkua, jouluhalkoa, ja nauti tuhteja saksalaisia makkaroita punakaalin kera. Kahdeksan päivän matkan aikana ehdit tutustua Berliinin, Dresdenin ja Leipzigin joulumarkkinoihin, museoihin, ruokatarjontaan ja yleiseen ilmapiiriin. Kahtia jaetun Saksan hajaannus kulminoitui Berliinin kahtia jaetussa kaupungissa, jota vuodesta 1961 aina vuoteen 1989 asti halkoi Berliinin muuri, jonka tarkoitus oli estää itä-saksalaisten massapako Länsi-Berliinin kautta länteen. Dresden kärsi mittaamattomia vahinkoja liittoutuneiden pommituksissa toisen maailmansodan aikana, ja vielä mittavienkin kunnostustöiden jälkeen sota-ajan ja Itä-Saksan perintö huokuu kaupungista. Myös Lepzig kärsi sodassa, mutta siitä muodostui nopeasti tärkeä keskus Itä-Saksassa, ja Saksojen jälkeen kaupunki on ollut valtavassa taloudellisessa nousukiidossa. Tutustu kolmen kiinnostavan kaupungin historiaan yhdellä reissulla ja maistele jouluisia herkkuja niiden joulutoreilla – miten mielenkiintoinen loma!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Berliiniin (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 2+1 yön majoitus Berliinissä (Catalonia Berlin Mitte)
 • 2 yön majoitus Dresdenissä (Holiday Inn Dresden - City South)
 • 2 yön majoitus Leipzigissa (LOGINN by ACHAT Leipzig)
 • 2. luokan junaliput Berliini-Dresden, Dresden-Leipzig ja Leipzig-Berliini
 • Aamiaiset
 • Tervetuliaisjuomat kaikissa hotelleissa
 • Käsimatkatavara
 1. Päivä 1 & 2: Monipuolinen Berliini

  Berliini on yksi Euroopan trendikkäimmistä kaupungeista juuri nyt, mutta nimenomaan kaupungin historia tekee siitä mielenkiintoisen ja antaa sille sen ainutlaatuisen tunnelman. Toisen maailmansodan jälkeen kahtia jakautuneen kaupungin historiaan kuuluvat Berliinin muuri ja Checkpoint Charlie -rajanylityspaikka muistuttavat katkerasta kahden Saksan ajasta, ja Berliinin valtava holokaustin muistomerkki vie ajatukset maan kahtiajakautumista edeltäneeseen aikaan. Koko kaupungin historiaa ei tietenkään voi kattaa kahdessa päivässä, mutta tässäkin ajassa ehdit saada erinomaisen käsityksen kaupungista. Vierailla kannattaa myös Kreuzbergin, Prenzlauer Bergin sekä Friedrichshainin trendikkäissä kaupunginosissa. Yli 155 kilometriä pitkän Berliinin muurin vielä halkoessa kaupunkia sen koko pituudelta Kreuzberg oli yksi Länsi-Berlinin tiheimmin asutetuista ja myös köyhimmistä alueista, joka veti puoleensa maahanmuuttajia, opiskeiljoita ja taiteilijoita. Berliinin muuri eristi alueen muusta kaupungista kolmelta suunnalta, ja vaikka pian Berliinin muurin murtumisen jälkeen keskeisellä paikalla sijaitsevan kaupunginosan väestö vaihtui hintojen noustessa, näkyy alueen historia edelleen sen monien gallerioiden, pienten kahviloiden ja värikkään katutaiteen luomassa ilmapiirissä. Myös Prenzlauer Berg koki vastaavan väestönvaihdon Berliinin muurin sortumisen jälkeen, mutta alueella on edelleen runsaasti suojeltuja, historiallisia rakennuksia ja mielenkiintoisia kahviloita ja kuppiloita. Friedrichshainista taas löydät East Side Galleryn, pisimmän yhä seisovan kaistaleen Berliinin muurista. Yli kilometrin mittainen muurinpätkä on koristeltu graffitein taideprojektissa, johon osallistui 118 taiteilijaa. Muurin äärellä voit keskittyä pohtimaan, kuinka hallitseva elementti muuri todella oli Berliinissä vielä alle kolmekymmentä vuotta sitten – ja onko maailma todella muuttunut vuosien aikana.

  Jos matkustat joulunaikaan, on sinulla myös erinomainen mahdollisuus tutustua saksalaisiin jouluperinteisiin. Marraskuun 27. päivä ovensa avaa perinteiset Keisari Vilhelmin muistokirkon ympäristön joulumarkkinat, jotka järjestetään tänä vuonna jo kolmattakymmenettäneljättä kertaa. Markkinat jatkuvat aina tammikuun seitsemänteen päivään asti. Sadattuhannet jouluvalot valaisevat markkina-aluetta, ja markkinakojuista tarjoiltavat piparit, hehkuviini ja paahdetut mantelit levittävät joulun tuoksun koko ympäristöön. Markkinoiden keskus on Berliinin kuuluisa joulukuusi, jota koristaa kokonaiset 8 000 joulupalloa. 21.11.–27.12. Charlottenburgin palatsin edustalle nousee toiset ihastuttavat joulumarkkinat, jonka yli 250 kojua tarjoavat monenlaista nähtävää ja maistettavaa perinteisestä saksalaisesta jouluhalosta tuoreeseen puu-uunissa paistettuun leipään ja lihaisiin makkaroihin. Alueelta löytyy myös herttaisia tivolilaitteita, jotka luovat ympärilleen taianomaista tunnelmaa. Tässä on vain kaksi vaihtoehtoa, mutta joulun alla koko Berliini todella muuttuu joulun ihmemaaksi – joulumarkkinoita ja -tapahtumia löydät lähes joka kadunkulmasta.

  Berliinissä vietät ensin kaksi yötä, ja kolmantena matkapäivänäsi on aika hypätä junaan ja suunnata kohti seuraavaa etappia, Dresdeniä.

  Lounge

  Hotel Catalonia Berlin Mitte

  160 arvostelua
  • Hotelli
  • Berliini, Saksa
  Lounge

  Hotel Catalonia Berlin Mitte on Berliinin Mitten kaupunginosassa sijaitseva tyylikäs neljän tähden hotelli. Koristeellisten seinämaalausten ja graffitien ansiosta hotelli on kuitenkin saanut särmikkään säväyksen. Hotelli on loistava tukikohta urbaanin Berliinin tutkimiselle, sillä tunnetuimmat nähtävyydet ovat vain lyhyen kävelyn tai metromatkan päässä. Päivittäin pääset nauttimaan herkullisesta aamiaisbuffetista hotellin ravintolassa, ja iltaisin sinua kutsuvat baarin raikkaat cocktailit, joita voit nauttia tyylikkäässä lounge-baarissa tai ulkoterassilla.

  Lue lisää
  • +4
 2. Päivä 3 & 4: Historiallinen Dresden

  Dresdenin juutalaispopulaatio kutistui holokaustin aikana yli kuudestatuhannesta vain neljäänkymmeneenyhteen, eivätkä juutalaiset olleet ainoita kaupungissa vainottuja, vaan osansa saivat myös työväenliikkeen johtajat, kapinalliset ja ulkomaalaisten radiokanavien kuuntelusta kiinni saadut kansalaiset. Koko Dresdenin keskusta tuhoutui pahoin liittoutuneiden pommituksissa vuonna 1945. Toisen maailmansodan jälkeen Dresdenistä muodostui yksi Itä-Saksan tärkeimmistä teollisuuskeskittymistä, ja vaikka joitakin pommituksissa tuhoutuneita rakennuksia kunnostettiin, paljon kaupungin historiaa myös tuhottiin, kun vanhoja rakennuksia raivattiin modernin sosialismin ihanteita noudattavan kaupunkisuunnittelun alta. Saksojen yhdistymisen jälkeen kaupungin entistöintiä on pyritty jatkamaan, ja kunnostustyöt jatkuvat yhä. Kuljeskele pitkin Elben vartta, ihaile upeaa Zwinger-palatsikompleksia laajoine puutarhoineen ja kierrä kaupungin lukuisia kirkkoja – miten huomaat historian eri vaiheet kaupunkikuvassa?

  Jos matkustat marras-joulukuussa, Dresdenistä löydät Saksan kenties vanhimmat joulumarkkinat, jotka järjestetään tänä vuonna jo 583. kertaa. Striezelmarkt-markkinat avataan 29.11. ja ne jatkuvat aina jouluaattoon asti Altmarkt-aukiolla. Dresden onkin aivan ihastuttava joulukaupunki, jonka jouluvalaistus halkoo koko keskustaa aina rautatieasemalta Altmarktille ja ja siitä eteenpäin ympäri kaupunkia. Jatka saksalaisten herkkujen maistelua ja osta kotiinviemisiksi vaikka kauniita, käsintehtyjä joulukoristeita. Ympäri kaupunkia löydät myös useita muita joulumarkkinoita, joiden tunnelmasta nauttia.

  Dresdenissä vietät kaksi yötä, kunnes viidentenä matkapäivänäsi jätät hyvästit Dresdenille ja otat suunnaksesi Leipzigin kaupungin.

  Catalonia Berlin Mitte -> Holiday Inn Dresden - City South 195.6 km

  Facade

  Holiday Inn Dresden - City South

  14 arvostelua
  • Hotelli
  • Dresden, Saksa
  Facade

  Neljän tähden Holiday Inn Dresden - City South odottaa sinua rauhallisessa ja pittoreskissa Plauenin kaupunginosassa. Mukavuus, erinomainen palvelu sekä herkullinen aamiainen ovat modernin, tyylikkäästi sisutetun hotellisi laadun kulmakiviä. Hotellisi kuntosali on vapaasti käytettävissäsi ja kiireisen päivän jälkeen voit rentoutua hotellin aulassa, nauttia juoman hotellin baarissa tai maistella hotellin ravintolan herkkuja. Hotellista on myös mahdollista vuokrata polkupyöriä.

  Lue lisää
  • +7
 3. Päivä 5 & 6: Leipzigin kauppakaupunki

  Leipzig on ollut tärkeä alueellisen kaupan keskus jo Rooman valtakunnan ajoista, ja se sijaitsee kahden tärkeän keskiaikaisen kauppareitin risteyksessä. Ei olekaan ihme, että Leipzigista on ajan saatossa muodostunut tärkeä kaupan ja kulttuurin keskus, vaikka se toisen maailmansodan ja sen jälkeisen Itä-Saksan hallinnan aikana menettikin hieman kansainvälistä asemaansa huolimatta siitä, että se oli yksi Itä-Saksan tärkeimmistä kaupungeista. Myös Leipzig kärsi mittavia tuhoja liittoutuneiden pommituksissa toisen maailmansodan aikana, mutta Dresdeniä vastaavaa koko keskustan tuhoa kaupunki ei kokenut. Toisen maailmansodan jälkeen Leipzig jatkoi tärkeänä neuvostoblokin taloudellisena keskuksena, mutta vasta Saksojen yhdistyminen mahdollisti sen todellisen paluun keskeiseksi eurooppalaiseksi talouskeskukseksi. Vieraile Itä-Saksan salaisen poliisin, Stasin, kaupungin päämajassa, joka on sittemmin muutettu museoksi, mutta tutustu myös kaupungin kulttuurilliseen historiaan, sillä esimerkiksi Johann Bach toimi kanttorina Leipzigissa ja Felix Mendelssohn johti aikoinaan kaupungin orkesteria. Leipzigista löytyy myös yksi koko Euroopan parhaista eläintarhoista, jos kaipaat vaihtelua lomaohjelmaasi.

  Leipzigin joulumarkkinat eivät jää perinteisyydessään juurikaan Dresdenin markkinoita jälkeen, sillä Leipzigin joulumarkkinat on järjestetty aina vuodesta 1458 asti. Markkinat ovat avoinna 28.11.–23.12. ja markkina-aktiviteetteja on ripoteltu kuudelle alueelle ympäri Leipzigin keskustaan. Perinteisten herkku- ja käsityökojujen lisäksi löydät Augustusplatz-aukiolta ehdan suomalaisen joulukylän, jossa tarjoiltavat glögi ja savulohi ovat saavuttaneet suuren suosion markkinoilla. Vanhan kaupungintalon portailla voit päivittäin kuunnella pasuunaorkesterin soittoa, ja oopperatalon edustalle nousee joulun aikaan ihastuttava satumetsä. Älä myöskään unohda nousta korkeuksiin perinteisen maailmanpyörän korissa. Mukavaa joulunaikaa!

  Leipzigissa vietät kaksi yötä, minkä jälkeen seitsemäntenä matkapäivänäsi on aika palata vielä takaisin Berliiniin, joka on lomasi viimeinen pysähdyspaikka.

  Holiday Inn Dresden - City South -> LOGINN by ACHAT Leipzig 114.3 km

  room 2

  LOGINN by ACHAT Leipzig

  12 arvostelua
  • Hotelli
  • Leipzig, Saksa
  room 2

  Viihtyisä hotellisi avasi ovensa vasta lokakuussa 2017, joten hotellin tilat ovat moitteettomat ja sen sisustus on modernin tyylikäs. Hotellin kuntokeskus on vapaasti käytettävissäsi. Majoitukseesi kuuluu myös runsas buffetaamiainen, ja hotellista löytyy myös sekä baari että ravintola. Hotellin vastaanotto palvelee sinua vuorokauden ympäri ja käytössäsi on myös maksuton Wi-Fi-yhteys.

  Lue lisää
  • +6
 4. Päivä 7 & 8: Takaisin Berliiniin

  Takaisin Berliinissä! Jos lomasi alussa et ehtinytkään nähdä kaikkea haluamaasi, tai huomasit matkan aikana kaipaavasi takaisin juuri siihen ihastuttavaan ravintolaan, jossa vierailit lomasi alussa, mahdollisuutesi on tullut! Lomasi lopuksi vietät vielä yhden yön samassa hotellissa, jossa yövyit matkasi kaksi ensimmäistä yötä. Kahdeksantena matkapäivänäsi on aika sanoa hyvästit Saksalle ja palata kotiin – nyt tunnet Saksan historiaa entistä laajemmin, ja maan ihastuttavat kaupungit jäävät mieleesi pitkäksi aikaa.

  LOGINN by ACHAT Leipzig -> Catalonia Berlin Mitte 189.5 km

  Lounge

  Hotel Catalonia Berlin Mitte

  160 arvostelua
  • Hotelli
  • Berliini, Saksa
  Lounge

  Hotel Catalonia Berlin Mitte on Berliinin Mitten kaupunginosassa sijaitseva tyylikäs neljän tähden hotelli. Koristeellisten seinämaalausten ja graffitien ansiosta hotelli on kuitenkin saanut särmikkään säväyksen. Hotelli on loistava tukikohta urbaanin Berliinin tutkimiselle, sillä tunnetuimmat nähtävyydet ovat vain lyhyen kävelyn tai metromatkan päässä. Päivittäin pääset nauttimaan herkullisesta aamiaisbuffetista hotellin ravintolassa, ja iltaisin sinua kutsuvat baarin raikkaat cocktailit, joita voit nauttia tyylikkäässä lounge-baarissa tai ulkoterassilla.

  Lue lisää
  • +4
Kaupunkien väliset junamatkat

Tarjoukseen sisältyy junamatkat Berliinistä Dresdeniin, Dresdenistä Leipzigiin ja Leipzigista Berliiniin. Matka Berliinistä Dresdeniin kestää noin kaksi tuntia ja matkat Dresdenistä Leipzigiin ja Leipzigista Berliiniin hieman yli tunnin. Junalippusi toimitetaan muiden matka-asiakirjojesi mukana. Otathan tulostetut liput matkalle mukaan. Tarkemmat tiedot junamatkan aikataulusta löydät lipusta. Lippu on voimassa vain lipussa mainittuna aikana lipussa mainitussa junassa.

 • Berliinissä hotelliltasi on matkaa päärautatieasemalle noin 4,5 kilometriä. Julkisella liikenteellä matka taittuu noin 15–25 minuutissa.
 • Dresdenissä hotellisi sijaitsee noin 2,5 kilometrin etäisyydellä päärautatieasemasta. Linja-autolla tai raitiovaunulla matkaan kuluu noin 20 minuuttia.
 • Leipzigissa hotellisi sijaitsee noin 8 kilometrin etäisyydellä päärautatieasemasta. Matka vie lähijunalla noin 20 minuuttia.
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Lentokenttäkuljetukset
 • Turistivero Dresdenissä 3 % majoituksen hinnasta (maksetaan paikan päällä)
 • Mahdolliset turistiverot Leipzigissa
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Huonekapasiteetti

Enintään 2 aikuista ja 1 enintään 11-vuotias lapsi

Yksin matkustavan lisämaksu

Yksin matkustavan lisämaksu vaihtelee matkustuspäivän ja matkan keston mukaan. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Lapsialennukset

Lapsialennukset vaihtelevat matkustuspäivän ja matkan keston mukaan. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Internet

Kaikissa hotelleissa on maksuton Wi-Fi-yhteys.

Siirtyminen lentokentältä hotellille

Hotellisi Catalonia Berlin Mitte Berliinissä sijaitsee noin 15 kilometrin etäisyydellä Berliinin Tegel-lentokentästä. Matkusta ensin linja-autolla kohti Berliiniä ja vaihda sitten toiseen linja-autolinjaan, lähijunaan tai metroon, jotka kuljettavat sinut hotellisi lähtistölle. Yhteensä matkaan vierähtää noin 45-50 minuuttia.

Rahayksikkö

Saksan rahayksikkö on euro. Pankkikortilla pystyy maksamaan useimmissa liikkeissä, mutta käteistä on hyvä olla nostettuna pieniä ostoksia ja taksimatkoja varten. Huomioithan, että pankkisi saattaa veloittaa ulkomailla tehtävistä käteisnostoista.

Hintataso

Saksa on Suomen hintatasoon verrattuna melko edullinen kohde. Tässä joitakin esimerkkejä paikallisesta hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 6,00–12,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 2,50–3,50 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 1,00–2,50 €
1,5 litran vesipullo kaupassa 0,20–0,80 €
Linja-auto, raitiovaunu- tai metrolippu noin 2,20–2,70 €
Taksimatkan aloitusmaksu noin 2,60–4,00 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 1,30–2,00 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Keskilämpötilat

Berliinin keskilämpötilat:

Tammikuu -1 °C
Helmikuu +1 °C
Maaliskuu +4 °C
Huhtikuu +9 °C
Toukokuu +14 °C
Kesäkuu +17 °C
Heinäkuu +18 °C
Elokuu +18 °C
Syyskuu +15 °C
Lokakuu +10 °C
Marraskuu +5 °C
Joulukuu +1 °C

Dresdenin ja Leipzigin keskilämpötilat vastaavat Berliinin lämpötiloja.

Lentoajat

Huomioithan, että lennot voivat muuttua tai viivästyä TravelBirdistä riippumattomista syistä. Muistathan tarkistaa tarkat lentoajat lentoyhtiön nettisivuilta ennen matkan alkua välttyäksesi epätoivotuilta yllätyksiltä.

Matka-asiakirjat

Vastaanotat matka-asiakirjasi vähintään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen