• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Kulttuuria Meksikon kiertomatkalla

Kiertomatkat 16 yötä Meksiko

per henkilö alkaen € 2.239,00
perustuen 2 henkilöön

Jännittävä kiertomatka Meksikon eteläosissa! Tarjoukseen sisältyy 15 yön majoitukset, aamiaiset, neljä retkeä, kaupunkien väliset kuljetukset ja lennot.

Onko ihanteellinen lomasi yhdistelmä uusiin kulttuureihin tutustumista ja valkeita paratiisirantoja? Siinä tapauksessa suosittelemme ottamaan suunnaksi Meksikon, tuon maya-kulttuurin kehdon ja turkoosinhohtoisen Karibianmeren helmen! Matkasi alkaa Mexico Citystä ja jatkuu Pueblaan, Oaxacaan, San Cristobal de las Casasiin, Palenqueen, Meridaan ja lopulta Playa del Carmeniin. Matkasi aikana tutustun Meksikon suurimpien kaupunkien nähtävyyksiin ja siirtomaa-ajan historiaan, seikkailet viidakon kätkemien maya-kaupunkien raunioilla, tutustut elämään perinteisissä meksikolaiskylissä ja lopulta rentoudut Playa del Carmenin upeilla valkeahiekkaisilla rannoilla. Kerää siis seikkailumielesi ja suunnista Meksikoon!

Tarjous sisältää
 • Menolento Mexico Cityyn ja paluulento Cancunista (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 3 yön majoitus Mexico Cityssä (Hotel Metropol tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Pueblassa (Hotel Colonial de Puebla tai vastaava)
 • 1 yön majoitus Oaxacassa (Casona Oaxaca Hotel tai vastaava)
 • 1 yö ADO-linja-autossa Oaxacasta San Cristobal de las Casasiin
 • 2 yön majoitus San Cristobal de las Casasissa (Casa Mexicana tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Palenquessa (Hotel Maya Tulipanes tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Meridassa (Hotel Del Gobernador tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Playa del Carmenissa (Riviera Caribe Maya tai vastaava)
 • Aamiaiset
 • Kuljetus lentokentältä hotellille Mexico Cityssä
 • Kuljetus hotellilta linja-autoterminaaliin Mexico Cityssä
 • Linja-autoliput Mexico Citystä Pueblaan, Pueblasta Oaxacaan, Oaxacasta San Cristobal de las Casasiin ja San Cristobal de las Casasista Meridaan
 • Kuljetus Meridasta Playa del Carmeniin
 • Kuljetus Playa del Carmenista Cancunin lentokentälle
 • Kaupunkikierros Mexico Cityssä (päivä 2)
 • Päiväretki San Juan Chamulaan ja Zinacantaniin (päivä 8)
 • Päiväretki Palenqueen (päivä 10)
 • Päiväretki Chichen Itzaan (päivä 13)
 • Käsimatkatavara
Lisävaihtoehdot
 • Päiväretki Teotihuacaniin ja Guadalupen basilikaan (päivä 3)
 • Päiväretki Xochimilcoon (päivä 3)
 • Retki Monte Albaniin (päivä 6)
 • Päiväretki Sumideron kanjonille (päivä 8)
 • Päiväretki Celestuniin (päivä 12)
 • Retki Hacienda Sotuta de Peon -maatilalle (päivä 12)
 • Päiväretki Isla Contoylle ja Isla Mujeresille (päivä 14)
 1. Päivä 1 - 3: Mexico City

  Pitkän lennon jälkeen olet vihdoin saapunut Mexico Cityn lentokentälle. Nimelläsi varustettua kylttiä pitelevä kuljettaja odottaa sinua tuloaulassa ja kuljettaa sinut hotellillesi. Lepää pitkän lennon jälkeen tai käy haukkaamassa pientä iltapalaa hotellin lähistöllä, ja mikä tärkeintä, valmistaudu tulevien päivien seikkailuihin!

  Toisena matkapäivänäsi lomasi pääsee vauhtiin toden teolla, kun klo 9.15 lähdet tutustumaan Mexico Cityyn ja sen nähtävyyksiin asiantuntevan oppaan johdolla. Ja yhdessä maailman suurimmista asutuskeskuksista riittää nähtävää! Vierailet muun muassa kaupungin katedraalilla, joka on koko Amerikan mantereen suurin, Zocalo-aukiolla, Kansallispalatsilla ja kaupungin historiallisessa keskustassa. Kierroksen jälkeen loppupäivä on vapaasti käytettävissäsi.

  Kolmannen matkapäiväsi vietät vielä Mexico Cityssä. Tutustu tarkemmin kaupungin nähtävyyksiin, maistele Meksikon herkkuja tai lähde mukaan toiselle päivän lisävalintaisista retkistä Teotihuacanin arkeologisille kaivauksille tai Xochimilcon kelluville puutarhoille.

  Hotel Metropol Mexico City

  Hotel Metropoltai vastaava

  Hotelli México, Meksiko

  Hotel Metropol sijaitsee keskeisellä paikalla Mexico Cityssä. Hotellissa toimii meksikolainen ravintola ja aulabaari sekä kuntosali. Hotellissa on hissi.

  Viihtyisistä huoneista löydät vuoteiden lisäksi television ja tallelokeron sekä yksityisen kylpyhuoneen.

  Lue lisää
 2. Päivä 4: Puebla

  Tänään on aika jättää hyvästit Mexico Citylle ja suunnata kohti uusia maisemia. Aamiaisen jälkeen sinut kuljetetaan linja-autoterminaaliin, ja hyppäät Pueblaan suuntaavan linja-auton kyytiin. Jos sääolosuhteet ovat suosiolliset, saatat matkalla nähdä Popocatepetl-tulivuoren lumipeitteisen huipun. Pueblaan saavuttuasi voit ottaa taksin hotellille, mutta huomioithan, että tästä lähtien kuljetukset linja-autoterminaalien ja hotellien välillä ovat omakustanteisia. Jätä matkatavarasi huoneeseesi ja lähde tutustumaan kaupunkiin itsenäisesti! Puebla on Meksikon neljänneksi suurin kaupunki, ja kolonialismin aikakaudella se oli yksi maan tärkeimmistä keskuksista. Kaupungin ihastuttava arkkitehtuuri sekä sen monet kirkot ja museot tarjoavat ihmeteltävää koko päiväksi.

  Hotel Metropol -> Hotel Colonial De Puebla 138.4 km

  Hotel Colonial De Puebla

  Hotel Colonial De Pueblatai vastaava

  Hotelli Puebla, Meksiko

  Hotel Colonial De Puebla sijaitsee Pueblan vanhassa keskustassa, ihastuttavassa historiallisessa rakennuksessa, joka on aikaisemmin toiminut jesuiitaluostarina, vierastalona ja sittemmin ravintola-hotellina, ja hotellissa toimii edelleen myös ravintola. Wi-Fi-yhteys on vieraiden käytettävissä. Hotellissa on myös hissi.

  Huoneista löydät vuoteiden lisäksi television ja tallelokeron sekä yksityisen kylpyhuoneen.

  Lue lisää
 3. Päivä 5 & 6: Oaxaca

  Viidentenä matkapäivänäsi suunnistat yhä etelämmäs, kohti Oaxacaa, joka on samannimisen osavaltion pääkaupunki. Huomioithan, että hotellien ja linja-autoterminaalien väliset kuljetukset ovat omalla vastuullasi niin Pueblasta lähtiessäsi kuin Oaxacaan saapuessasikin. Oaxacan kaupunki on mielenkiintoinen sekoitus kolonialismin ajan rakennuksia sekä alkuperäiskansojen kulttuurien vaikutteita. Tutustu aitoon meksikolaiseen elämänmenoon ja paikallisiin herkkuihin kaupungin markkinoilla ja ihastele kaupungin vaikuttavien kirkkojen ja luostareiden arkkitehtuuria.

  Kuudennen matkapäiväsi voit viettää itsenäisesti Oaxacaan tutustuen, mutta lisävalintainen retki Mount Albanin arkeologisille kaivauksille tarjoaa erinomaisen tilaisuuden tutustua alueen historiaan ennen espanjalaisten valloittajien aikakautta. Illalla on aika suunnistaa jälleen kohti linja-autoterminaalia, josta matkasi jatkuu itään kohti San Cristobal de las Casasia. Matka on pitkä, joten seuraavan yön vietät linja-autossa.

  Hotel Colonial De Puebla -> Casona Oaxaca Hotel 338.2 km

  Casona Oaxaca Hotel

  Casona Oaxaca Hoteltai vastaava

  Hotelli Oaxaca, Meksiko

  Casona Oaxaca Hotel sijaitsee erinomaisella paikalla Oaxacan historiallisessa keskustassa. Satavuotias hotelli on vastikään remontoitu vastaamaan vieraiden tarpeisiin parhaalla mahdollisella tavalla. Aamiaista nautit hotellin buffetissa. Hotellin puutarha on vieraiden käytettävissä ja Wi-Fi-yhteys kattaa koko hotellin.

  Viihtyisissä huoneissa on vuoteiden lisäksi kattotuuletin, televisio, kahvinkeitin, tallelokero ja yksityinen, suihkulla varustettu kylpyhuone.

  Lue lisää
 4. Päivä 7 & 8: San Cristobal de las Casas

  Huomenta! Heräät seitsemänteen matkapäivääsi linja-autosi saapuessa San Cristobal de las Casasin kaupunkiin, joka sijaitsee Chiapasin osavaltion ylänköjen laaksossa. Suunnista kohti hotelliasi (huomioithan, että kuljetus ei kuulu matkapaketin hintaan), mutta huomaathan, että saapumisesi on aikainen, eikä hotellihuoneesi ole välttämättä vielä valmiina. Jos näin käy, voit jättää matkatavarasi hotellille säilytettäväksi ja suunnistaa aamiaiselle johonkin lähistön kuppiloista. Loppupäivän ohjelmasta päätät sinä; kuljeskele kaupungin mukulakivikaduilla, hämmästy sen elämää kuhisevista markkinoista ja hengitä sisääsi vuoristokaupungin ainutlaatuista ilmapiiriä. Kaupungin värikkäät talot, viehättävät aukiot ja kotoisat kadut hurmaavat matkailijan nopeasti. Kaupunki tunnetaan myös erinomaisesta kahvistaan, joten kannattaa istahtaa kupilliselle! Huomaathan, että jos olet varannut kahdeksannelle matkapäivällesi päiväretken Sumideron kanjoniin, lähdetkin jo seitsemäntenä matkapäivänäsi päiväretkelle San Juan Chamulaan ja Zinacantaniin.

  Kahdeksannen matkapäiväsi aamuna on aika lähteä tutustumaan San Juan Chamulan ja Zinacantanin kyliin. Aamiaisen jälkeen tapaat oppaasi kaupungin pääaukiolla. San Juan Chamula ja Zinacantan ovat alueen alkuperäisasukkaiden asuttamia kyliä, ja retkellä pääset tutustumaan kylien rikkaaseen kulttuuriin, perinteisiin ja rituaaleihin. Kyliin tutustutaan jalan, joten varauduthan mukavilla kengillä. Kierroksen jälkeen voit viettää loppupäivän haluamallasi tavalla. Huomioithan, että jos olet varannut retken Sumideron kanjoniin, tutustut San Juan Chamulan ja Zinacantanin kyliin jo seitsemäntenä matkapäivänäsi ja lähdet kahdeksannen matkapäiväsi aamuna kohti Sumideron kanjonia.

  Casona Oaxaca Hotel -> Hotel Casa Mexicana 600.0 km

  Casa Mexicana

  Casa Mexicanatai vastaava

  Hotelli San Cristóbal de las Casas, Meksiko

  Ihastuttava Casa Mexicana sijaitsee San Cristobal de las Casasin keskustassa, kävelyetäisyydellä monista keskeisistä nähtävyyksistä. Hotellin viihtyisät puutarhat kutsuvat viettämään aikaa, ja hotellin ravintola-baari tarjoilee maukkaita herkkuja. Hotellilla on myös erinomainen kokoelma paikallista taidetta. Wi-Fi-yhteys on käytettävissäsi hotellin yleisissä tiloissa.

  Hotellin tyylikkäästi sisustetuista huoneista löydät vuoteiden lisäksi television, tallelokeron ja yksityisen kylpyhuoneen, joka on varustettu suihkulla tai kylpyammeella.

  Lue lisää
 5. Päivä 9 & 10: Palenque

  Yhdeksännen matkapäiväsi aamuna hyppäät Palenqueen suuntaavan linja-auton kyytiin. Palenque on sademetsän ympäröimä kaupunki, ja alueen suurilta osin maya-kansoista periytyvä väestö elää yksinkertaista elämää, jossa maanviljely ja karjankasvatus ovat keskeisessä roolissa. Niinpä katukuvasta ei heijastu suurempien kaupunkien kaltaista mahtipontisuutta, vaan pääset kokemaan arkisemman ja maanläheisemmän meksikolaiskaupungin. Kaupunkiin saavuttuasi voit käyttää loppupäivän haluamallasi tavalla.

  Kymmenentenä matkapäivänäsi klo 8.00 on aika suuunnata tutustumaan ainutlaatuisiin Palenquen arkeologisiin kaivauksiin. Palenquen maya-kaupungin rauniot sijaitsevat viidakon kätköissä, sillä kaupungin kukoistuksen aika oli 600-luvulla, jonka jälkeen puusto ja kasvisto hitaasti nielivät kaupungin. Sittemmin osittain esiin kaivettu rauniokaupunki ei ole Meksikon suurin, mutta tarjoaa joitakin upeimmista maya-arkkitehtuurin taidonnäytteistä sekä mielenkiintoisimpia maya-veistoksia ja -kaiverruksia. Joidenkin arvioiden mukaan rauniokaupungista vain noin 10 % on kaivettu esiin, joten tässä vierailussa on todellista tutkimusmatkailun tuntua. Retkellä on myös mahdollista pulahtaa Agua Azulin ja Roberto Barriosin vesiputousten kristallinkirkkaisiin vesiin. Huomioithan, että Palenqueen rauniokaupunkiin on noin viiden suuruinen sisäänpääsymaksu, joka ei sisälly retkeen. Retken jälkeen loppupäivä on vapaasti käytettävissäsi.

  Hotel Casa Mexicana -> Hotel Maya Tulipanes 212.4 km

  Hotel Maya Tulipanes

  Hotel Maya Tulipanestai vastaava

  Hotelli Palenque, Meksiko

  Mukava Hotel Maya Tulipanes sijaitsee keskeisellä paikalla Palenquessa. Hotellista löydät ravintolan ja baarin sekä uima-altaan. Wi-Fi-yhteys on käytettävissäsi hotellissa.

  Hotellin kotoisat huoneet on varustettu ilmastointilaitteella, ja vuoteiden lisäksi niistä löytyy televisio ja yksityinen kylpyhuone, joka on varustettu hiustenkuivaajalla.

  Lue lisää
 6. Päivä 11 & 12: Merida

  Yhdentenätoista matkapäivänäsi on aika suunnistaa linja-autolla kohti Yucatánin osavaltion pääkaupunkia, Meridaa. Kaupunkia kutsutaan myös valkeaksi kaupungiksi, sillä sen lukemattomat valkoisena hohtavat rakennukset ovat yksi kaupungin ominaispiirteistä. Vaikka Merida on osavaltion suurin kaupunki, on sitä vaikea uskoa. Kaupungin keskustan historiallinen charmi muistuttaa pikemminkin pikkukylää kuin suurkaupunkia, ja kapeilla kujilla kuljeskellessaan on helppoa kuvitella siirtyneensä ajassa satoja vuosia taaksepäin. Vieraile ainakin värikkäillä, vilkkailla Lucas de Galvezin markkinoilla ja kaupungin pääaukion, Plaza Granden, ympäristössä. Kaupungin historiasta kiinnostunut suuntaa maksuttomaan kaupunginmuseoon, Museo de la Ciudad de Méridaan. Päivä on vapaa haluamallasi tavalla käytettäväksi.

  Kahdennentoista matkapäiväsi voit käyttää Meridan kaupunkiin tutustumista jatkaen tai lähteä vaihtoehtoisesti päiväretkelle Celestuniin, jossa pääset ihastuttavalle veneretkelle, jolla voit toivottavasti bongata flamingoja ja muita kiinnostavia vesilintuja, tai tutustua perinteiseen maalaistalon elämään retkellä Hacienda Sotuta de Peon -maatilalle. Huomaathan, että päivän retkistä on mahdollista osallistua vain toiselle.

  Hotel Maya Tulipanes -> Hotel Del Gobernador 531.9 km

  Hotel del Gobernador

  Hotel Del Gobernadortai vastaava

  Hotelli Mérida, Meksiko

  Hotel Del Gobernador on mukava hotelli Meridan historiallisten nähtävyyksien lähistöllä, vain noin 300 metrin etäisyydellä kaupungin keskustasta. Hotellissa on viihtyisä allasalue, ja sen yhteydessä toimii ravintola ja baari. Wi-Fi-yhteys on hotellin vieraiden käytettävissä.

  Hotellin ilmastoiduista huoneista löydät vuoteiden lisäksi television, hiustenkuivaajan ja silitysvälineet.

  Lue lisää
 7. Päivä 13 - 16: Chichen Itza & Playa del Carmen

  Kolmantenatoista matkapäivänäsi on aamiaisen jälkeen aika suunnata taas kohti uusia seikkailuja. Tänään sinun ei tarvitse suunnistaa itsenäisesti linja-autoterminaalille, vaan matkanjärjestäjä noutaa sinut hotelliltasi. Matkalla kohti lomasi viimeistä majoituskaupunkia, Playa del Carmenia, pysähdytään tutustumaan Chichen Itzan maya-kaupungin raunioihin – tämä retki on varmasti yksi lomasi mieleenpainuvimmista. Chichen Itza lienee Meksikon maya-rauniokaupungeista kuuluisin, ja pääset tutustumaan sen saloihin asiantuntevan oppaasi johdolla. Huomioithan, että Chichen Itzaan on noin yhdentoista euron suuruinen sisäänpääsymaksu, joka ei sisälly retkeen. Illalla saavut perille Playa del Carmeniin, jossa voit loppulomasi ajan rentoutua paratiisimaisilla rannoilla.

  Neljäntenätoista päivänäsi voit rentoutua Playa del Carmenin rannoilla tai lähteä lisävalintaiselle retkelle snorklaamaan ja tutustumaan Isla Contoyhin ja Isla Mujeresiin, Cancunin edustalla sijaitseviin trooppisiin paratiisisaariin. Viidennentoista matkapäiväsi vietät vielä rentoutuen ja auringon lämmöstä nautiskellen. Kuudentenatoista matkapäivänäsi on aika jättää hyvästit Playa del Carmenin kauniille rannoille ja jännittävälle Meksikolle. Sinut kuljetetaan Cancunin lentokentälle, ja on aika palata kotiin monia kokemuksia rikkaampana!

  Hotel Del Gobernador -> Hotel Riviera Caribe Maya 290.3 km

  Hotel Riviera Caribe Maya

  Hotel Riviera Caribe Mayatai vastaava

  Hotelli Playa del Carmen, Meksiko

  Hotel Riviera Caribe Maya on pieni, 21 huoneen hotelli Playa del Carmenin rantakaupungissa. Hotellilla on pieni uima-allasalue, ja se sijaitsee noin viiden minuutin matkan päässä rannalta. Avulias henkilökunta palvelee sinua vuorokauden ympäri. Käytössäsi on myös Wi-Fi-yhteys.

  Hotellin valoisat huoneet on sisustettu elegantisti ja ilmastointi pitää lämpötilan miellyttävänä. Vuoteiden lisäksi huoneista löytyy televisio ja yksityinen kylpyhuone suihkulla.

  Lue lisää
Lisävalintaiset retket

Jos haluat lisätä matkallesi opastettuja retkiä, voit jo matkavarauksesi tekemisen yhteydessä valita seuraavista vaihtoehdoista. Lisävalintaisia retkiä on kuitenkin mahdollista ostaa myös paikan päältä. Kaikkiin retkiin sisältyy kuljetukset ja englanninkielinen opastus. Retkiin sisältyy myös vierailukohteiden sisäänpääsymaksut, ellei retken kuvauksessa toisin mainita.

 • Päiväretki Teotihuacaniin ja Guadalupen basilikaan (päivä 3): Lähde ihastelemaan Teotihuacanin pyramideja ja muita arkkitehtuurisia ihmeitä, jotka kertovat elämästä Meksikossa ennen kuin espanjalaiset valloittivat alueen. Retkellä vierailet myös Guadalupen basilikassa, Neitsyt Marialle omistetussa Meksikon kansallispyhätössä. Retkelle lähdetään kello 9.15, ja se kestää noin kahdeksan tuntia. Retken hintaan sisältyy myös lounas. Huomioithan, että lisävalintainen päiväretki Xochimilcoon järjestetään samana päivänä, joten voit valita vain toisen näistä retkistä.
 • Päiväretki Xochimilcoon (päivä 3): Lähde retkelle kelluvista puutarhoistaan ja atsteekkien rakentemasta kanavajärjestelmään tunnettuun Xochimilcoon, jonka vesireitit muistuttavat ajasta, jolloin Mexico City oli vain saari Tenochtitlan-järvellä. Retkelle lähdetään kello 9.15, ja se kestää noin kahdeksan tuntia. Retken hintaan sisältyy myös lounas ja veneretki Xochimilcossa. Huomioithan, että lisävalintainen päiväretki Teotihuacaniin ja Guadalupen basilikaan järjestetään samana päivänä, joten voit valita vain toisen näistä retkistä.
 • Retki Monte Albaniin (päivä 6): Tällä retkellä pääset tutustumaan Monte Albanin arkeologiseen tutkimusalueeseen. Tämän alueen alkuperäisasukkaiden muinaisen kaupungin rakennuttamisen arvellaan alkaneen jo satoja vuosia ennen ajanlaskun alkua. Kaupungin jäänteet kertovat selvää tarinaa kaupungissa asuneiden kehittyneestä ja rikkaasta yhteiskunnasta. Retkelle lähdetään kello 10.00, ja se kestää noin neljä tuntia.
 • Päiväretki Sumideron kanjonille (päivä 8): Jopa sadan metrin korkuiset, pystysuorat kallionseinämät reunustavat Sumideron kanjonin pohjalla virtaavaa Grijalva-jokea. Kanjoni syntyi samalla aikakaudella kuin Yhdysvaltojen maailmankuulu Grand Canyon heikentyneen maan kuoren antaessa hiljalleen periksi joen jatkuvalle kulutukselle. Tutustut kanjoniin veneen kyydistä sekä vierailet läheisessä Chiapa de Corzon kylässä. Retkelle lähdetään kello 8.45, ja se kestää noin kuusi tuntia. Huomioithan, että jos valitset retken Sumideron kanjonille, siirtyy matkan hintaan kuuluva päiväretki San Juan Chamulaan ja Zinacantaniin seitsemänteen matkapäivääsi.
 • Päiväretki Celestuniin (päivä 12): Celestunin rauhallinen kalastajakylä on todellinen hiljaisuuden tyyssija, mutta kylän vetonaula ovat sen vesistöt, jotka vetävät puoleensa monenlaisia lintuja, usein esimerkiksi flamingoja. Teet ihastuttavan veneretken Celestunin ympäristössä, minkä lisäksi retken hintaan sisältyy myös lounas ilman juomia. Lisämaksusta on mahdollista osallistua myös opastetulle kierrokselle Celestunin kivettyneessä metsässä. Retkelle lähdetään kello 9.00, ja se kestää noin kahdeksan tuntia. Huomioithan, että lisävalintainen retki Hacienda Sotuta de Peon -maatilalle järjestetään samana päivänä, joten voit valita vain yhden näistä retkistä.
 • Retki Hacienda Sotuta de Peon -maatilalle (päivä 12): Lähde tutustumaan perinteiseen meksikolaiseen maatilaan ja sen toimintaan! Pakkaa mukaasi myös uima-asu, sillä voit virkistäytyä pulahtamalla tilan Dhul-Ha-sortumakaivoon, maan sortumaan muodostuneesen lampeen. Retken hintaan sisältyy myös paikallinen buffetlounas. Retkelle lähdetään kello 8.45, ja se kestää noin viisi tuntia. Huomioithan, että lisävalintainen päiväretki Celestuniin järjestetään samana päivänä, joten voit valita vain yhden näistä retkistä.
 • Päiväretki Isla Contoylle ja Isla Mujeresille (päivä 14): Isla Mujeres ja Isla Contoy ovat ihastuttavia paratiisisaaria, jotka sijaitsevat Karibianmeressä, Cancunin edustalla. Pääset snorklaamaan opastetusti saarten kristallinkirkkaissa vesissä ja ihailemaan värikkäitä koralleja ja merikaloja sekä Isla Contoyn trooppisia lintuja. Snorklausvälineiden vuokraus sekä aamiainen ja lounas kuuluvat retken hintaan. Asiakkaan maksettavaksi jää noin 9,00 € suuruinen kansallispuistomaksu, sillä Isla Contoy on suojeltu luontokohde. Retkelle lähdetään kello 7.30, ja se kestää noin yhdeksän tuntia.
Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Tarjouksessa mainitsemattomat ateriat
 • Tarjouksessa mainitsemattomat kuljetukset hotellien ja linja-autoterminaalien välillä (noin 3,00–6,00 € per matka)
 • Sisäänpääsymaksut Palenquen ja Chichen Itzan retkillä (noin 5,00 € ja 11,00 €)
 • Mahdolliset turistiverot
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Hinta

Per henkilö

Huonekapasiteetti

Enintään 3 aikuista ja 1 enintään 1-vuotias lapsi

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

Yksin matkustavan lisämaksu vaihtelee matkustuspäivän ja matkan keston mukaan. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Lapsialennus

0–1-vuotiaat lapset majoittuvat maksutta ja maksavat lennoista sylivauvan hinnan.
Yli 2-vuotiaat lapset ja kolmas aikuinen majoittuvat kolmantena henkenä alennettuun hintaan ja maksavat lennoista normaalisti.

Alennukset perustuvat kahden samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan.

Pinnasänky

Pinnasänky on lainattavissa matkasi hotelleista. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme saatavuuden varmistamiseksi.

Esteettömyys

Kiertomatka ei valitettavasti ole esteetön. Huomioithan, että kaikissa hotelleissa ei välttämättä ole hissiä.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja.

Internet

Kaikissa hotelleissa on maksuton Wi-Fi. Casa Mexicanassa Wi-Fi on käytettävissä vain yleisissä tiloissa, muissa hotelleissa sekä yleisissä tiloissa että huoneissa.

Tietoa kohteesta

Meksikossa on noin 127 miljoonaa asukasta.

Meksikossa puhutaan espanjaa, mutta turismin parissa työskentelevät puhuvat pääsääntöisesti myös englantia. Turistialueiden ulkopuolella paikallisten englannin kielen taito saattaa olla heikompaa.

Rahayksikkö

Meksikon rahayksikkö on Meksikon peso (MXN), joka on arvoltaan noin 0,048 €.
Yleisimmät luottokortit kelpaavat maksuvälineinä, mutta käteistä on hyvä olla nostettuna pieniä ostoksia sekä taksimatkoja varten. Huomioithan, että pankkisi saattaa veloittaa ulkomailla tehtävistä käteisnostoista.

Hintataso

Meksiko on hintatasoltaan selvästi Suomea edullisempi. Tässä joitakin esimerkkejä paikallisesta hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 3,00–6,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 1,00–2,00 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,50–1,00 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,50–1,00 €
Linja-autolippu noin 0,30-0,60 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,30–0,90 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Ilmasto

Meksikon ilmasto vaihtelee alueellisesti niin sijainnista kuin korkeuseroistakin, mutta on tyypiltään pääosin trooppista tai subtrooppista. Korkeuserojen mukaan maa jaetaan tavallisesti kuumaan, lauhkeaan ja kylmään vyohykkeeseen. Sadekausi kestää noin kesäkuusta marraskuuhun, ja sen loppuvaiheilla rannikolla saattaa esiintyä myrskyjä. Sade ei kuitenkaan ole jatkuvaa, vaan aurinkoa saadaan vuoden ympäri.

Kiertomatkan aikana liikutaan maantieteellisesti laajalla alueella, joten myös lämpötilat vaihtelevat. Mexico Cityssä päivälämpötila nousee tavallisesti 20 asteen yläpuolelle vuodenajasta riippumatta. Viileiden öiden vuoksi keskilämpötilat ovat kuitenkin alhaisemmat, 13–16 astetta marraskuusta maaliskuuhun ja 17–18 astetta huhtikuusta lokakuuhun. Playa del Carmenin keskilämpötilat taas pysyvät 23–28 asteen tuntumassa vuoden ympäri.

Kiertomatkan kohteiden tyypillinen ilmasto vaihtelee näiden kahden ilmanalan välillä.

Aikaero

Meksikossa on useita eri aikavyöhykkeitä, joissa noudatetaan kesäaikaa vaihtelevasti. Niinpä Meksikon aikaero Suomeen voi olla 7–10 tuntia vähemmän. Matkamme kohteissa aikaero on pääosin –8 tuntia.

Kiertomatkan vaativuus

Kiertomatka vaatii matkailijoilta kohtalaista kuntoa. Matkan retkiin sisältyy melko paljon kävelyä.

Kiertomatkan henkilömäärä

Matkustat yksin oman seurueesi kanssa. Retket ja kuljetukset järjestetään kuitenkin ryhmissä, jos samaan aikaan matkustaa muita henkilöitä. Huomioithan, että kaikki matkustajat eivät välttämättä ole suomalaisia.

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan retket

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä. Huomioithan, että retkien opastus on englanninkielinen.

Kalenteri

Huomioithan, että paluulentosi on yölento, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin yhden yön lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Kuljetukset

Matkapakettiisi kuuluu kuljetukset lentokentältä hotellille ja hotellilta linja-autoterminaaliin Mexico Cityssä. Nämä kuljetukset ovat todennäköisesti yksityiset, mutta jos samaan aikaan saapuu muita matkailijoita, saataa kyydissä olla kuljettajan lisäksi korkeintaan neljä henkilöä.

Matkapakettiisi kuuluu myös kuljetus Meridasta Playa del Carmeniin ja kuljetus Playa del Carmenista Cancunin lentokentälle kotiin lähtiessäsi. Nämä kuljetukset järjestetään korkeintaan 40 hengen ryhmäkuljetuksena.

Lisäksi matkapakettiin kuuluu ADO-operaattorin linja-autoliput Mexico Citystä Pueblaan, Pueblasta Oaxacaan, Oaxacasta San Cristobal de las Casasiin ja San Cristobal de las Casasista Meridaan. Huomioithan, että matkat hotellisi ja linja-autoterminaalien välillä eivät kuulu matkapakettiin.

Kuljetuksiin tarvitsemasi liput saat muiden matka-asiakirjojesi mukana. Otathan matkallesi mukaan tulostetut liput.

Lennot

Huomioithan, että meno- ja paluulentojen tarkat kellonajat riippuvat valitsemistasi matkustuspäivistä ja lentoyhtiön päiväkohtaisista aikatauluista. Löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista.

Lisätietoa varauksesta ja lennoista

Kun maksusuorituksesi on hyväksytty, täytäthän henkilötiedot varaukseen 48 tunnin kuluessa. Jos henkilötietoja (kuten passissa) ei ole täytetty 2 vuorokauden aikana, varaus peruutetaan TravelBirdin yleisten ehtojen mukaisesti. Maksun suoritettuasi lähetämme kaikki lentojasi koskevat yksityiskohdat mahdollisimman nopeasti antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Pyrimme aina löytämään parhaat lentoaikataulut, mutta on mahdollista, että tietyt lentoajat ovat täyteen varattuja. Jos näin käy, tarjoamme vaihtoehtoisen lennon, joka saattaa vaikuttaa lomasi aikatauluun (esimerkiksi myöhäinen saapuminen kohteeseen ja aikainen paluu Suomeen). Huomioithan, että lentoyhtiö saattaa myös vaihtua.

Henkilötiedot

Tarkistathan, että kaikkien matkustajien henkilötiedot vastaavat passeista löytyviä tietoja. Jos tiedot eivät täsmää, lentokenttäviranomaisilla on oikeus käännyttää matkustajat lennoilta.

Matkavakuutus

Muistathan hankkia matkavakuutuksen ajoissa ennen lähtöä.

Majoitus

Valitettavasti emme voi taata majoitusta tarjouksessa mainituissa hotelleissa. Mikäli alkuperäinen hotelli on täyteen varattu, majoitut vastaavassa hotellissa. Saat tietää hotellisi hyvissä ajoin ennen lähtöä.