• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Kiertäen kätkettyä Albaniaa autolla

Kiertomatkat 7 yötä Albania

per henkilö alkaen € 699,00
perustuen 2 henkilöön

Lähde tutustumaan vielä kovin tuntemattoman Albanian helmiin. Tarjoukseen sisältyy 7 yön majoitus Tiranassa, Pogradecissa ja Vlorëssa, aamiaiset, lennot ja vuokra-auto.

Löydä itsesi keskeltä uskomattoman kauniin monipuolista luontoa, idyllisiä maalaiskyliä, rikkaita kulttuurielämyksiä ja mielenkiintoisen historian jättämää perintöä. Tervetuloa Euroopan kätkettyyn helmeen, Balkanilla sijaitsevaan Albaniaan. Maahan, jonka tunnelma on tunnetumpia Välimeren kohteita ainutlaatuisempi, ja jota eivät vielä monet turistit ole löytäneet – onneksi. Näe katukuvassa 90-luvun alussa loppuneen kommunismin merkit, tutustu ottomaanien vallan jättämiin perinteisiin ja vaikutu paikallisväestön vieraanvaraisuudesta. Edullisen hintatason ansiosta pääset suunnittelemaan lomasi täysin omien mieltymystesi mukaan huolehtimatta lomabudjetista. Koe välimerellistä tunnelmaa kiehtovassa balkanilaisessa ympäristössä, jonka salaisuudet aukeavat sinulle unohtumattoman kiertomatkan aikana. Kotkien maana tunnettu Albania lumoaa varmasti!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Tiranaan (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 1+1 yön majoitus Tiranassa (City Hotel Stela tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Pogradecissa (Enkelana Hotel tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Vlorëssa (Envi Hotel tai vastaava)
 • Aamiaiset
 • Vuokra-auto koko loman ajaksi
 • Maksuton pysäköinti
 • Käsimatkatavara
Albania

Albania oli pitkään ulkomaalaisilta täysin suljettu. Kommunismin päätyttyä vuonna 1991, oli se vaikuttanut valtioon niin suuresti, että Albanialla kesti vuosia kiriä muiden Itä-Euroopan maiden tasolle. Ja sen se on erityisesti viime vuosien aikana tehnyt, vaikka vieläkin suuressa osaa maata pääsee kulkemaan koskemattomissa kohteissa, joita eivät monet turistit ole vielä löytäneet. Tunnetuin albanialainen on varmasti Äiti Teresa, joka syntyi Skopjessa, silloisessa ottomaanien valtakunnassa ja nykyisessä Makedoniassa. Vaikuttavista lumihuippuisista vuoristaan, vehreistä oliivipuistaan ja ihanista hiekkarannoistaan tunnettu Albania sykähdyttää erityisesti paikallisten vieraanvaraisuudella. Ravintolassa otetaan vastaan ystävällisesti, ja vaikka yhteistä kieltä ei löytyisikään, tuntuu aina jostain löytyvän joku joka osaa auttaa ja joku joka osaa tulkata. Paikallista keittiötä voisi luonnehtia välimerelliseksi albanialaisella säväyksellä. Ruoan kanssa kannattaa maistaa paikallisia viinejä, vaikka paikalliset eivät niitä kauheasti kehukaan. Albania on ehdottomasti elämyksellinen maa, ja ainutlaatuista eksotiikkaa löytyy joka kulman takaa. Oletko valmis seikkailuun?

 1. Yö 1: Tirana

  Aloitat matkasi Albanian pääkaupungista sekä maan kulttuurillisesta keskuksesta, Tiranasta. Laskeuduttuasi Tiranan lentokentälle, noudat autosi ja suuntaat kohti ensimmäistä hotelliasi. Värikäs ja elämää sykkivä kaupunki on Albanian sydän, joka ihastuttaa ja kiehtoo lukemattomilla ostosmahdollisuuksillaan, viihtyisillä terasseillaan ja kahviloillaan, monipuolisen keittiön antimillaan sekä kommunistisen menneisyyden jättämillä jäljillään. Täyden muodonmuutoksen hirmuhallitsija Enver Hoxhan valta-ajoista nähnyt Tirana yllättää värikkäiksi maalattujen talojen keskellä asustelevien paikallisten vieraanvaraisuudella ja ystävällisyydellä.

  Tiranasta löytyy useita merkkejä muistuttamassa Albanian historiasta. Vuoteen 1985 asti hallinnut Hoxha rakennutti satoja tuhansia bunkkereita ympäri Albaniaa, joista osa on nykyään hävitetty, mutta joista suurin osa on muutettu muun muassa kahviloiksi, varastotiloiksi tai eläinten suojapaikoiksi. Tiranan laitamilta löytyy viisikerroksinen bunkkeri, josta on tehty museo muistuttamassa Albaniaa kohdanneista kauheuksista. Enver Hoxhan ja hänen ystävilleen tarkoitettu Bunk'Art-museoksi muutettu bunkkeri tarjosi suojaa mahdollisen hyökkäyksen tapahtuessa. Hyökkäystä ei ikinä tapahtunut eikä bunkkereita tämän vuoksi ikinä käytetty alkuperäiseen tarkoitukseen.

  HOTEL STELA - CITY CENTER -> Hotel Enkelana 128.5 km

  Hotel Stelatai vastaava

  Hotelli Tirana, Albania

  Oopperatalon ja kansallisteatterin läheisyydessä sijaitsevassa Hotel Stelassa yhdistyy viihtyisästi tyylikkyys ja yksinkertaisuus. Skanderbegin aukiolle on noin 550 metrin matka. Rentouttavia hetkiä lupaavassa hotellissa voit halutessasi varata itsellesi lisämaksusta hieronnan. 24-tuntisen vastaanoton henkilökunta auttaa mielellään sinua askarruttavien kysymysten kanssa ja ravintolassa voit maistella paikallisia herkkuja. Huoneet on varustettu ilmastoinnilla, puulattioilla, televisiolla ja minibaarilla. Kylpyhuoneessa on suihku tai kylpyamme ja hiustenkuivain.

  Lue lisää
 2. Yö 2 - 4: Pogradec

  Matkan seuraava etappi on Ohrid-järven rannalla sijaitseva maalauksellinen Pogradecin kaupunki. Ohridia usein kutsutaan Euroopan vanhimmaksi järveksi, ja sen rannikko hurmaa perinteisellä sekä idyllisellä tunnelmallaan. Ympäristö soveltuukin erinomaisesti pyöräretkille ja patikointiin. Pogradecin lähistöltä löydät myös Selca e Poshtmen haudat, jonne on haudattu antiikin Illyrian kuninkaallisia 300–200 vuotta ennen ajanlaskun alkua, sekä Lin-kaupungin, joka henkii aitoa albanialaista tunnelmaa varmasti enemmän kuin mikään muu paikka koko maassa. Mali i Thatë -vuoren juurella sijaitsevasta Pogradecista on upeat maisemat Ohrid-järvelle, ja kaupungista voitkin nähdä jopa Makedonian puolelle asti. Hurmaava rantakatu tulee loman aikana varmasti tutuksi, ja siellä jaksaakin viihtyä upeita maisemia ihastellessa.

  Hotel Enkelana -> Envi Hotel 220.1 km

  Enkelana Hotel tai vastaava

  Hotelli Pogradec, Albania

  Ihanien maisemien ihaileminen on taattu, sillä Enkelana Hotel sijaitsee aivan Ohrid-järven rannalla. Hotellilta on suora pääsy rannalle. Hotellilta löydät uima-altaan, ravintolan sekä järvelle ulottuvan laiturin, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Hotellilta on mahdollista vuokrata polkuveneitä. Huoneet on varustettu pienellä jääkaapilla, puhelimella, televisiolla ja parvekkeella, josta on näkymät Ohrid-järvelle. Kylpyhuoneessa on hiustenkuivain.

  Lue lisää
 3. Yö 5 & 6: Vlorë

  Seuraavaksi matkaat Albanin läpi Ohrid-järveltä turkoosin Adrianmeren rannikolle. Vietät lomasi maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa ja toiseksi suurimmassa satamakaupungissa, Vlorëssa. Kauniilla Albanian Rivieralla sijaitseva Vlorë toimi hetken aikaa myös Albanian pääkaupunkina ja sen sanotaan olevan yksi maan vanhimmista kaupungeista. Vlorën pääaukiota koristaa itsenäisyyden monumentti, joka pystytettiin muistuttamaan vapautumista ottomaanien vallasta vuonna 1912. Maalauksellisten hiekkarantojen ja unohtumattomien merimaisemien ääreltä löydät kuitenkin myös kutsuvia ravintoloita, kiehtovia kulttuurikohteita sekä historiallisia maamerkkejä. Vieraile muun muassa ottomaanien rakentamalla Muradien moskeijalla, itsenäisyyden museossa sekä etnografisessa museossa ja Nartan laguunilla. Laguunilta pääset puulaituria pitkin kulkemaan mäntymetsän keskellä sijaitsevalle Zvernecin luostarille, josta moni turisti ei ole kuullutkaan. Meren läheisyyden ansiosta Vlorëssa tarjoillaan paljon mereneläviä, kuten simpukoita, hummeria ja katkarapuja. Ravintolat tarjoilevat kuitenkin myös herkullista paahdettua lammasta, joka valmistetaan hitaasti hiilien lämmössä. Aterioiden kanssa tarjoillaan erilaisia jugurtista valmistettuja lisukkeita.

  Envi Hotel -> HOTEL STELA - CITY CENTER 163.4 km

  Envi Hoteltai vastaava

  Hotelli Vlorë, Albania

  Hotellisi sijaitsee aivan meren äärellä Vlorën rantakaupungissa, ja hotellilta löydät yksityisen rannan. Envi Hotelissa on myös grillausmahdollisuudet. Hotellista löydät myös ravintolan, baarin ja 24-tuntisen vastaanoton. Huoneet on varustettu ilmastoinnilla, televisiolla ja yksityisellä kylpyhuoneella, jossa on hiustenkuivain.

  Lue lisää
 4. Yö 7: Tirana

  Vaikka palaatkin takaisin Tiranaan, ei ole vielä aika lähteä takaisin Suomeen. Tutustu vielä viimeisen kerran maan pääkaupungin tarjontaan, ja vietä aikaa esimerkiksi Albanian kansallissankarin mukaan nimetyllä Skanderbegin aukiolla, jota koristaa valtava Skanderbegin patsas. Vieraile myös Albanian suurimmassa museossa, kansallisessa historiamuseossa. Jos haluat lähteä hieman pidemmälle, suosittelemme ajamista Krujan linnalle, jossa Skanderbeg taisteli aikoinaan ottomaaneja vastaan. Paikan päältä löydät myös Albanian lohikäärmeeksi kutsutulle sotilaskomentajalle omistetun museon. Vieraile myös Bllokun alueella Tiranassa, jonne sisäänpääsy oli sallittua aikoinaan vain kommunistipoliitikoille, mutta joka nykyään tunnetaan hulppeana alueena ravintoloineen ja putiikkeineen. Bllokua ei ollut edes merkitty useimpiin karttoihin, ja sinne oli tavalliselta kansalta pääsy kielletty. Bllokusta löydät myös Enver Hoxhan entisen asuintalon. Päivän kruunaa italialaisesta keittiöstä Albaniaan saapunut ihana gelato ja kupillinen erinomaista kahvia. Illan päättää tietenkin lasillinen suosittua rakia.

  Matkan viimeisenä päivänä palautat vuokra-autosi takaisin Tiranan lentokentälle ja lennät takaisin Suomeen.

  Hotel Stelatai vastaava

  Hotelli Tirana, Albania

  Oopperatalon ja kansallisteatterin läheisyydessä sijaitsevassa Hotel Stelassa yhdistyy viihtyisästi tyylikkyys ja yksinkertaisuus. Skanderbegin aukiolle on noin 550 metrin matka. Rentouttavia hetkiä lupaavassa hotellissa voit halutessasi varata itsellesi lisämaksusta hieronnan. 24-tuntisen vastaanoton henkilökunta auttaa mielellään sinua askarruttavien kysymysten kanssa ja ravintolassa voit maistella paikallisia herkkuja. Huoneet on varustettu ilmastoinnilla, puulattioilla, televisiolla ja minibaarilla. Kylpyhuoneessa on suihku tai kylpyamme ja hiustenkuivain.

  Lue lisää
Vuokra-auton ehdot

 • Vuokra-auto noudetaan Tiranan lentokentältä ja palautetaan myös Tiranan lentokentälle. Auto on Renault Twingo 1.0 (tai vastaava kategoria A-malli). Vuokrausyritys on Sixt.
 • Pääkuljettajan tulee omistaa omalle nimelleen rekisteröity luottokortti, jolta voidaan kattaa 750,00–1200,00 € arvoinen takuumaksu. Summa palautetaan auton palautuksen jälkeen.
 • Matkan varaaja on automaattisesti pääkuljettaja.
 • Alle 25-vuotiaan kuljettajan tulee maksaa 25,00 € päivittäinen nuoren kuljettajan lisä.
 • Voit paikan päällä lisätä autolle toisen kuljettajan hintaan 7,00 € per päivä.
 • Jokaisella kuljettajalla tulee olla vähintään vuoden voimassa ollut ajokortti sekä passi.
 • Auto otetaan käyttöön täyteen tankattuna ja tulee myös palauttaa täyteen tankattuna. Jos autoa ei ole palautuksen yhteydessä tankattu, joudut maksamaan lisämaksun puuttuvasta polttoaineesta.
 • Rajanylitys on sallittua, mutta ilmoitathan siitä autoa noudettaessa.
 • Muistathan lukea autonvuokrauksen ehdot ja sopimuksen huolella. Tulostathan kaikki tarvittavat asiakirjat, jotta auton nouto onnistuisi mahdollisimman huolettomasti.
 • Lastenistuin 8,00 € + ALV per päivä (maksetaan paikan päällä).
 • GPS 9,00 € + ALV per päivä (maksetaan paikan päällä).
 • Sisältyy: vastuuvakuutus ja rajoittamaton kilometrimäärä.
 • Ei sisälly: vastuuvapautus törmäysvahingoissa sekä ikkunoiden, renkaiden, alustan ja katon vahingot.
 • Huomioithan, että auton nouto tai palautus vuokraamon aukioloaikojen ulkopuolella saattaa aiheuttaa lisämaksuja.
Valitse lähtöpäivä
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Turistivero 1,30 € per henkilö ja päivä
 • Vuokra-auton polttoaineet ja muut tarjouksessa mainitsemattomat kulut
Maksaminen

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

TravelBird toimii matkanjärjestäjänä. TravelBirdin matkustusehtoja (A) sovelletaan tähän tarjoukseen. Lue lisää yleisten ehtojen artiklasta 11.

Check-in klo

00:00 - 00:00

Check-out klo

00:00 - 00:00

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Hinta

Per henkilö

Huonekapasiteetti

Enintään 3 henkilöä

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

100 % majoituksen ja auton hinnasta. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Lapsialennukset

0–1-vuotias majoittuu maksutta ja maksaa lennoista sylivauvan hinnan.
Yli 2-vuotias majoittuu alennettuun hintaan ja maksaa lennoista normaalisti.

Alennukset perustuvat kahden samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan.

Pinnasänky

Pinnasänkyjä saatavilla hotelleissa lisämaksusta. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme saatavuuden tarkistamiseksi.

Esteettömyys

Matka ei valitettavasti ole täysin esteetön. Huomioithan, että kaikissa hotelleissa ei välttämättä ole hissiä.

Pysäköinti

Maksuton pysäköinti

Internet

Maksuton Wi-Fi

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja

Majoitus

Valitettavasti emme voi taata majoitusta tarjouksessa mainituissa hotelleissa. Mikäli alkuperäinen hotelli on täyteen varattu, majoitut vastaavassa hotellissa. Huomioithan, että hotellien sijainti saattaa muuttua. Saat tietää hotellisi hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Tietoa kohteesta

Tiranan väkiluku on noin 419 000, Pogradecin noin 62 000 ja Vlorën noin 183 000.

Albaniassa puhutaan albaniaa. Erityisesti Albanian nuorempi väestö puhuu hyvin englantia erityisesti suurimmissa kaupungeissa, mutta maan vanhempi väestö ja pienempien kaupunkien asukkaat eivät välttämättä puhu ollenkaan englantia.

Huomioithan, että Albaniassa pään puistelu tarkoittaa myöntymistä ja nyökkääminen kieltäytymistä.

Rahayksikkö

Albanian valuutta on Albanian lek, joka on arvoltaan noin 0,0075 €. Suurimmista kaupungeista löytyy useita valuutanvaihtopisteitä ja nostoautomaattejakin löytyy melkein ympäri maata. Huomioithan, että pankkisi saattaa veloittaa ulkomailla tehtävistä käteisnostoista.

Hintataso

Albanian hintataso on Suomeen verrattuna edullinen. Tässä joitakin esimerkkejä hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 2,50–7,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 0,70–1,10 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,30–0,65 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,35–0,55 €
1 litra bensiiniä 1,10–1,15 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Tiranan keskilämpötilat

Tammikuu +7 °C
Helmikuu +7 °C
Maaliskuu +11 °C
Huhtikuu +13 °C
Toukokuu +18 °C
Kesäkuu +22 °C
Heinäkuu +24 °C
Elokuu +24 °C
Syyskuu +21 °C
Lokakuu +16 °C
Marraskuu +11 °C
Joulukuu +8 °C

Liikkuminen kohteessa

Ajaminen Albaniassa on turvallista, mutta tiet ovat Suomen teitä huonommassa kunnossa ja paikalliset ajavat välillä liiankin uskaliaasti. Varsinkin pienempiä kaupunkeja yhdistävät pienemmät tiet ovat usein yksikaistaisia, joten ajathan varovasti erityisesti pimeällä. Varothan myös teillä seisovia eläimiä, joiden vuoksi saatat joutua odottamaan matkan jatkamista. Teiden huonon kunnon vuoksi matka taittuu myös normaalia pidemmässä ajassa.

Huomioithan, että Albaniassa auton torvea soitetaan varoittaakseen muuta liikennettä, joten älä ihmettele jos auton ohittaessa tai ajaessa jyrkässä kaarteessa kuulet kuljettajan soittavan torvea.

Viisumi ja passi

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 30 vuorokauden matkalla. Ajankohtaisimman tiedon viisumin hinnoista ja pituudesta saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa Ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Rokotukset

Matkustaessasi Albaniaan, suosittelemme sinua hankkimaan rokotteet kurkkumätä-jäykkäkouristusta, puutiaisaivotulehdusta, MPR:ää sekä A ja B-hepatiittia vastaan. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai Ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Lennot

Huomioithan, että meno- ja paluulentojen tarkat kellonajat riippuvat valitsemistasi matkustuspäivistä ja lentoyhtiön päiväkohtaisista aikatauluista. Löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista.

Lisätietoa varauksesta ja lennoista

Kun maksusuorituksesi on hyväksytty, täytäthän henkilötiedot varaukseen 48 tunnin kuluessa. Jos henkilötietoja (kuten passissa) ei ole täytetty 2 vuorokauden aikana, varaus peruutetaan TravelBirdin yleisten ehtojen mukaisesti. Maksun suoritettuasi lähetämme kaikki lentojasi ja vuokra-autoa koskevat yksityiskohdat muutamaa päivää ennen matkalle lähtöä. Pyrimme aina löytämään parhaat lentoaikataulut, mutta on mahdollista, että tietyt lentoajat ovat täyteen varattuja. Jos näin käy, tarjoamme vaihtoehtoisen lennon, joka saattaa vaikuttaa lomasi aikatauluun (esimerkiksi myöhäinen saapuminen kohteeseen ja aikainen paluu Suomeen). Huomioithan, että lentoyhtiö saattaa myös vaihtua.

Henkilötiedoista

Tarkistathan, että kaikkien matkustajien henkilötiedot vastaavat passeista löytyviä tietoja. Jos tiedot eivät täsmää, lentokenttäviranomaisilla on oikeus käännyttää matkustajat lennoilta.

Matkavakuutus

Muistathan hankkia matkavakuutuksen ajoissa ennen lähtöä