Pahoittelemme, tämä tarjous on päättynyt.

 • Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Kiertäen kätkettyä Albaniaa autolla

 • Kiertomatkat
 • Albania
hinta alkaen € 739,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön
Sinua saattaa kiinnostaa seuraavat tarjoukset
Tämä tarjous

Lähde tutustumaan vielä kovin tuntemattoman Albanian helmiin. Tarjoukseen sisältyy 7 yön majoitus Tiranassa, Pogradecissa ja Vlorëssa, aamiaiset, lennot ja vuokra-auto.

Löydä itsesi keskeltä uskomattoman kauniin monipuolista luontoa, idyllisiä maalaiskyliä, rikkaita kulttuurielämyksiä ja mielenkiintoisen historian jättämää perintöä. Tervetuloa Euroopan kätkettyyn helmeen, Balkanilla sijaitsevaan Albaniaan. Maahan, jonka tunnelma on tunnetumpia Välimeren kohteita ainutlaatuisempi, ja jota eivät vielä monet turistit ole löytäneet – onneksi. Näe katukuvassa 90-luvun alussa loppuneen kommunismin merkit, tutustu ottomaanien vallan jättämiin perinteisiin ja vaikutu paikallisväestön vieraanvaraisuudesta. Edullisen hintatason ansiosta pääset suunnittelemaan lomasi täysin omien mieltymystesi mukaan huolehtimatta lomabudjetista. Koe välimerellistä tunnelmaa kiehtovassa balkanilaisessa ympäristössä, jonka salaisuudet aukeavat sinulle unohtumattoman kiertomatkan aikana. Kotkien maana tunnettu Albania lumoaa varmasti!

Tarjous sisältää
 • Meno-paluulennot Tiranaan (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • 1+1 yön majoitus Tiranassa (City Hotel Stela tai vastaava)
 • 3 yön majoitus Pogradecissa (Enkelana Hotel tai vastaava)
 • 2 yön majoitus Vlorëssa (Envi Hotel tai vastaava)
 • Aamiaiset
 • Vuokra-auto koko loman ajaksi
 • Maksuton pysäköinti
 • Käsimatkatavara
Albania

Albania oli pitkään ulkomaalaisilta täysin suljettu. Kommunismin päätyttyä vuonna 1991, oli se vaikuttanut valtioon niin suuresti, että Albanialla kesti vuosia kiriä muiden Itä-Euroopan maiden tasolle. Ja sen se on erityisesti viime vuosien aikana tehnyt, vaikka vieläkin suuressa osaa maata pääsee kulkemaan koskemattomissa kohteissa, joita eivät monet turistit ole vielä löytäneet. Tunnetuin albanialainen on varmasti Äiti Teresa, joka syntyi Skopjessa, silloisessa ottomaanien valtakunnassa ja nykyisessä Makedoniassa. Vaikuttavista lumihuippuisista vuoristaan, vehreistä oliivipuistaan ja ihanista hiekkarannoistaan tunnettu Albania sykähdyttää erityisesti paikallisten vieraanvaraisuudella. Ravintolassa otetaan vastaan ystävällisesti, ja vaikka yhteistä kieltä ei löytyisikään, tuntuu aina jostain löytyvän joku joka osaa auttaa ja joku joka osaa tulkata. Paikallista keittiötä voisi luonnehtia välimerelliseksi albanialaisella säväyksellä. Ruoan kanssa kannattaa maistaa paikallisia viinejä, vaikka paikalliset eivät niitä kauheasti kehukaan. Albania on ehdottomasti elämyksellinen maa, ja ainutlaatuista eksotiikkaa löytyy joka kulman takaa. Oletko valmis seikkailuun?

Reitti

Yö 1: Tirana

Aloitat matkasi Albanian pääkaupungista sekä maan kulttuurillisesta keskuksesta, Tiranasta. Laskeuduttuasi Tiranan lentokentälle, noudat autosi ja suuntaat kohti ensimmäistä hotelliasi. Värikäs ja elämää sykkivä kaupunki on Albanian sydän, joka ihastuttaa ja kiehtoo lukemattomilla ostosmahdollis… Lue lisää

HOTEL STELA - CITY CENTER  tai vastaava

Yö 2 - 4: Pogradec

Matkan seuraava etappi on Ohrid-järven rannalla sijaitseva maalauksellinen Pogradecin kaupunki. Ohridia usein kutsutaan Euroopan vanhimmaksi järveksi, ja sen rannikko hurmaa perinteisellä sekä idyllisellä tunnelmallaan. Ympäristö soveltuukin erinomaisesti pyöräretkille ja patikointiin. Pogradeci… Lue lisää

Hotel Enkelana  tai vastaava

Yö 5 & 6: Vlorë

Seuraavaksi matkaat Albanin läpi Ohrid-järveltä turkoosin Adrianmeren rannikolle. Vietät lomasi maan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa ja toiseksi suurimmassa satamakaupungissa, Vlorëssa. Kauniilla Albanian Rivieralla sijaitseva Vlorë toimi hetken aikaa myös Albanian pääkaupunkina ja sen sanot… Lue lisää

Envi Hotel  tai vastaava

Yö 7: Tirana

Vaikka palaatkin takaisin Tiranaan, ei ole vielä aika lähteä takaisin Suomeen. Tutustu vielä viimeisen kerran maan pääkaupungin tarjontaan, ja vietä aikaa esimerkiksi Albanian kansallissankarin mukaan nimetyllä Skanderbegin aukiolla, jota koristaa valtava Skanderbegin patsas. Vieraile myös Alban… Lue lisää

HOTEL STELA - CITY CENTER  tai vastaava
Vuokra-auton ehdot

 • Vuokra-auto noudetaan Tiranan lentokentältä ja palautetaan myös Tiranan lentokentälle. Auto on Renault Twingo 1.0 (tai vastaava kategoria A-malli). Vuokrausyritys on Sixt.
 • Pääkuljettajan tulee omistaa omalle nimelleen rekisteröity luottokortti, jolta voidaan kattaa 750,00–1200,00 € arvoinen takuumaksu. Summa palautetaan auton palautuksen jälkeen.
 • Matkan varaaja on automaattisesti pääkuljettaja.
 • Alle 25-vuotiaan kuljettajan tulee maksaa 25,00 € päivittäinen nuoren kuljettajan lisä.
 • Voit paikan päällä lisätä autolle toisen kuljettajan hintaan 7,00 € per päivä.
 • Jokaisella kuljettajalla tulee olla vähintään vuoden voimassa ollut ajokortti sekä passi.
 • Auto otetaan käyttöön täyteen tankattuna ja tulee myös palauttaa täyteen tankattuna. Jos autoa ei ole palautuksen yhteydessä tankattu, joudut maksamaan lisämaksun puuttuvasta polttoaineesta.
 • Rajanylitys on sallittua, mutta ilmoitathan siitä autoa noudettaessa.
 • Muistathan lukea autonvuokrauksen ehdot ja sopimuksen huolella. Tulostathan kaikki tarvittavat asiakirjat, jotta auton nouto onnistuisi mahdollisimman huolettomasti.
 • Lastenistuin 8,00 € + ALV per päivä (maksetaan paikan päällä).
 • GPS 9,00 € + ALV per päivä (maksetaan paikan päällä).
 • Sisältyy: vastuuvakuutus ja rajoittamaton kilometrimäärä.
 • Ei sisälly: vastuuvapautus törmäysvahingoissa sekä ikkunoiden, renkaiden, alustan ja katon vahingot.
 • Huomioithan, että auton nouto tai palautus vuokraamon aukioloaikojen ulkopuolella saattaa aiheuttaa lisämaksuja.
calendar illustration
Tarkista tarjouksen hinnat ja saatavuus
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Turistivero 1,30 € per henkilö ja päivä
 • Vuokra-auton polttoaineet ja muut tarjouksessa mainitsemattomat kulut
Maksut

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

Sinulle tarjottavien matkapalveluiden yhdistelmä on direktiivin (EU) 2015/2302 mukainen matkapaketti. Tästä johtuen hyödyt matkapakettiin pätevistä EU-oikeuksista. TravelBird B.V. on täysin vastuussa matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. TravelBirdin Matkaehdot ja -edellytykset (A) pätevät varaukseesi. Katso peruutusehdot matkaehtojen artiklasta 11. Lain vaatimusten mukaisesti TravelBird B.V.:llä on vakuus, jolla varmistetaan tekemäsi maksun hyvittäminen sekä paluukuljetus kuljetukset sisältävien matkapakettien yhteydessä, mikäli yhtiö julistetaan maksukyvyttömäksi. Lisätietoa direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista oikeuksistasi saat liitteen I osiosta A.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Hinta

Per henkilö

Huonekapasiteetti

Enintään 3 henkilöä

Matkustatko isommassa ryhmässä?

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

100 % majoituksen ja auton hinnasta. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Lapsialennukset

0–1-vuotias majoittuu maksutta ja maksaa lennoista sylivauvan hinnan.
Yli 2-vuotias majoittuu alennettuun hintaan ja maksaa lennoista normaalisti.

Alennukset perustuvat kahden samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan.

Pinnasänky

Pinnasänkyjä saatavilla hotelleissa lisämaksusta. Otathan yhteyttä asiakaspalveluumme saatavuuden tarkistamiseksi.

Esteettömyys

Matka ei valitettavasti ole täysin esteetön. Huomioithan, että kaikissa hotelleissa ei välttämättä ole hissiä.

Pysäköinti

Maksuton pysäköinti

Internet

Maksuton Wi-Fi

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja

Majoitus

Valitettavasti emme voi taata majoitusta tarjouksessa mainituissa hotelleissa. Mikäli alkuperäinen hotelli on täyteen varattu, majoitut vastaavassa hotellissa. Huomioithan, että hotellien sijainti saattaa muuttua. Saat tietää hotellisi hyvissä ajoin ennen lähtöä.

Tietoa kohteesta

Tiranan väkiluku on noin 419 000, Pogradecin noin 62 000 ja Vlorën noin 183 000.

Albaniassa puhutaan albaniaa. Erityisesti Albanian nuorempi väestö puhuu hyvin englantia erityisesti suurimmissa kaupungeissa, mutta maan vanhempi väestö ja pienempien kaupunkien asukkaat eivät välttämättä puhu ollenkaan englantia.

Huomioithan, että Albaniassa pään puistelu tarkoittaa myöntymistä ja nyökkääminen kieltäytymistä.

Rahayksikkö

Albanian valuutta on Albanian lek, joka on arvoltaan noin 0,0075 €. Suurimmista kaupungeista löytyy useita valuutanvaihtopisteitä ja nostoautomaattejakin löytyy melkein ympäri maata. Huomioithan, että pankkisi saattaa veloittaa ulkomailla tehtävistä käteisnostoista.

Hintataso

Albanian hintataso on Suomeen verrattuna edullinen. Tässä joitakin esimerkkejä hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 2,50–7,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 0,70–1,10 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,30–0,65 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,35–0,55 €
1 litra bensiiniä 1,10–1,15 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Tiranan keskilämpötilat

Tammikuu +7 °C
Helmikuu +7 °C
Maaliskuu +11 °C
Huhtikuu +13 °C
Toukokuu +18 °C
Kesäkuu +22 °C
Heinäkuu +24 °C
Elokuu +24 °C
Syyskuu +21 °C
Lokakuu +16 °C
Marraskuu +11 °C
Joulukuu +8 °C

Liikkuminen kohteessa

Ajaminen Albaniassa on turvallista, mutta tiet ovat Suomen teitä huonommassa kunnossa ja paikalliset ajavat välillä liiankin uskaliaasti. Varsinkin pienempiä kaupunkeja yhdistävät pienemmät tiet ovat usein yksikaistaisia, joten ajathan varovasti erityisesti pimeällä. Varothan myös teillä seisovia eläimiä, joiden vuoksi saatat joutua odottamaan matkan jatkamista. Teiden huonon kunnon vuoksi matka taittuu myös normaalia pidemmässä ajassa.

Huomioithan, että Albaniassa auton torvea soitetaan varoittaakseen muuta liikennettä, joten älä ihmettele jos auton ohittaessa tai ajaessa jyrkässä kaarteessa kuulet kuljettajan soittavan torvea.

Viisumi ja passi

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia alle 30 vuorokauden matkalla. Ajankohtaisimman tiedon viisumin hinnoista ja pituudesta saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa Ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen.

Rokotukset

Matkustaessasi Albaniaan, suosittelemme sinua hankkimaan rokotteet kurkkumätä-jäykkäkouristusta, puutiaisaivotulehdusta, MPR:ää sekä A ja B-hepatiittia vastaan. Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai Ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Lennot

Huomioithan, että meno- ja paluulentojen tarkat kellonajat riippuvat valitsemistasi matkustuspäivistä ja lentoyhtiön päiväkohtaisista aikatauluista. Löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista.

Lisätietoa varauksesta ja lennoista

Kun maksusuorituksesi on hyväksytty, täytäthän henkilötiedot varaukseen 48 tunnin kuluessa. Jos henkilötietoja (kuten passissa) ei ole täytetty 2 vuorokauden aikana, varaus peruutetaan TravelBirdin yleisten ehtojen mukaisesti. Maksun suoritettuasi lähetämme kaikki lentojasi ja vuokra-autoa koskevat yksityiskohdat muutamaa päivää ennen matkalle lähtöä. Pyrimme aina löytämään parhaat lentoaikataulut, mutta on mahdollista, että tietyt lentoajat ovat täyteen varattuja. Jos näin käy, tarjoamme vaihtoehtoisen lennon, joka saattaa vaikuttaa lomasi aikatauluun (esimerkiksi myöhäinen saapuminen kohteeseen ja aikainen paluu Suomeen). Huomioithan, että lentoyhtiö saattaa myös vaihtua.

Henkilötiedoista

Tarkistathan, että kaikkien matkustajien henkilötiedot vastaavat passeista löytyviä tietoja. Jos tiedot eivät täsmää, lentokenttäviranomaisilla on oikeus käännyttää matkustajat lennoilta.

Matkavakuutus

Muistathan hankkia matkavakuutuksen ajoissa ennen lähtöä

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen