• Sisältää lennot
 • Sisältää majoituksen

Jännittävä Kuuba ja aurinkoinen Meksiko

 • Kiertomatkat
 • 15 yötä
 • Meksiko, Kuuba
hinta alkaen € 2.059,00
 • per henkilö alkaen
 • Perustuen 2 henkilöön

Kierrä ensin jännittävää Kuubaa ja rentoudu sitten Meksikossa Playa del Carmenin aurinkorannoilla! Tarjoukseen sisältyy menolento Havannaan ja paluulento Cancúnista sekä lento Havannasta Cancúniin, 7 yötä casa particular -kotimajoituksessa Kuubassa, 7 yötä neljän tähden hotellissa Playa del Carmenissa, kaksi opastettua kaupunkikierrosta, kaksi päiväretkeä, päivittäiset aamiaiset, kaikki kuljetukset ja käsimatkatavara.

Miltä kuulostaisi yhdistää jännittävä kiertomatka Karibialla täydellisen rentouttavaan rantalomaan kuuman auringon alla? Tämä matka tarjoaa siihen täydellisen mahdollisuuden. Lomasi ensimmäisen viikon vietät kierrellen Kuubaa, jonka tunnelma tempaa sinut nopeasti mukaansa. Kuuban kiertomatkasi alkaa Havannasta, johon saapuminen tuntuu kuin aikamatkalta 1950-luvulle. Sitten tutustut Viñalesin vehreään laaksoon sekä Cienfuegosiin ja Trinidadiin, toinen toistaan ihastuttavampiin kaupunkeihin. Ennen kaikkea tutustut autenttiseen Kuubaan, mitä edesauttaa myös majoituksesi, sillä majoitut Kuubassa kotimajoituksessa paikallisissa casa particulareissa, joissa sinulle on varattu oma huone ja kylpyhuone yksityiskodista. Toisen lomaviikkosi vietät rentoutuen neljän tähden hotellissa Meksikon Playa del Carmenissa. Tämä matka yhdistää aktiivi- ja rantaloman parhaat puolet!

Tarjous sisältää
 • Menolento Havannaan ja paluulento Cancúnista (löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista)
 • Lento Havannasta Cancúniin
 • 4 yön majoitus kotimajoituksessa Havannassa
 • 1 yön majoitus kotimajoituksessa Cienfuegosissa
 • 2 yön majoitus kotimajoituksessa Trinidadissa
 • 7 yön majoitus Hacienda Paradise Boutique Hotelissa (tai vastaavassa hotellissa) Playa del Carmenissa
 • Opastettu kaupunkikierros Havannassa (päivä 2)
 • Päiväretki Viñalesin laaksoon (päivä 3)
 • Opastettu kaupunkikierros Trinidadissa (päivä 6)
 • Päiväretki Chichén Itzáan (päivä 9)
 • Päivittäiset aamiaiset
 • Kaikki kuljetukset
 • Käsimatkatavara
Lisävaihtoehdot
 • Päiväretki Tulumiin, Cobáan ja Playa Paraisoon
 • Katamaraaniretki Isla Mujeresiin
Reitti

Päivä 1 & 2: Havanna

Tervetuloa Kuubaan! Laskeuduttuasi pääkaupunki Havannan lentokentälle kuljettajasi vie sinut ensimmäiseen majapaikkaasi, casa particular -kotimajoitukseen. Ensimmäisen päiväsi voit viettää leväten ja pitkästä matkasta toipuen tai aloittaa Havannaan tutustumisen omaan tahtiisi ja pistäytyä ilalll… Lue lisää

Päivä 3: Viñalesin laakso

Kolmas lomapäiväsi kuluu päiväretkellä Viñalesin laaksoon, Havannasta länteen. Viñalesin laakso on yksi Kuuban vehreimmistä alueista ja täällä onkin helppo kuvitella, miltä Kuubassa saattoi näyttää ennen ulkopuolisten siirtomaahallitsijoiden vaikutusta saaren kehitykseen. Laakson maisemaa hallit… Lue lisää

Päivä 4: Cienfuegos

Tänään on aika sanoa hetkeksi hyvästit Havannalle ja suunnistaa kohti Cienfuegosia, joka sijaitsee noin 230 kilometriä Havannasta itään. Ranskalaiset siirtolaiset perustivat kaupungin vuonna 1819 ja sijaintinsa vuoksi siitä muodostui nopeasti tärkeä kauppasatama. Cienfuegos yhdistelee ranskalais… Lue lisää

Päivä 5 & 6: Trinidad

Viidennen päiväsi aamun ehdit vielä tutkia Cienfuegosin kiehtovia katuja, kunnes klo 13.00 kuljetuksesi lähtee kohti Trinidadin siirtomaakaupunkia. Trinidad on värikkäiden talojen ja mukulakivikatujen täyttämä ja sen kaduilla saatat törmätä hevosvaunukkoon tai jopa aitoon trubaduuriin! Kuudes pä… Lue lisää

Päivä 7: Paluu Havannaan

Seitsemäntenä lomapäivänäsi palaat lomasi alkupisteeseen, Havannaan. Nauti vielä kerran Kuuban rytmeistä, ihaile sen värikästä katukuvaa ja paina kaupungin ainutlaatuinen tunnelma mieleesi. Vietät viimeisen yösi Kuubassa casa particular -kotimajoituksessa.

Lue lisää

Päivä 8 - 14: Meksikon auringon alla

Kahdeksannen päiväsi aamuna heität hyvästit Kuuballe ja siirryt lomasi seuraavaan vaiheeseen, nauttimaan rantalomasta Meksikon Playa del Carmeniin. Lennät Meksikon Cancúniin, josta sinut kuljetetaan kohteeseesi. Playa del Carmenin hohtavan valkeat hiekkarannat ja niitä vasten turkoosina välkkyvä… Lue lisää

Hacienda Paradise Boutique Hotel  tai vastaava
Lisävaihtoehdot

Jos viikon mittainen rantalomailu tuntuu pitkäveteiseltä, voit matkavarauksesi yhteydessä varata myös yhden tai kaksi päiväretkeä Meksikossa viettämäsi viikon ajalle.

 • Päiväretki Tulumiin, Cobáan ja Playa Paraisoon: Jos olet kiinnostunut maya-kulttuurin historiasta alueella, kannattaa ehdottomasti lähteä tälle retkelle! Matkalla vieraillaan ensin Tulumin maya-kaupungin raunioilla. Tulum rakennettiin 1200-luvun loppupuolella ja se on ainoa rannikolle rakennettu maya-kaupunki, joka toimikin tärkeänä mayojen kauppasatamana. Sitten vierailet Cobán maya-kaupungin jäännöksillä noin 50 kilometrin etäisyydellä Tulumista. Cobán rauniot ovat edelleen pääosin viidakon kätkössä, sillä niillä ei ole tehty laajamittaisia arkeologisia kaivauksia toisin kuin muissa maya-kaupungeissa. Pääset kiipeämään Jukatanin niemimaan korkeimman maya-pyramidin, Nohoch Mulin, huipulle ja ihailemaan ainutlaatuisia viidakkoraunioita. Päivän lopuksi ehdit vielä nauttia Playa Paraisosta, yhdestä Meksikon upeimmista rannoista. Retkelle lähdetään valitsemanasi aamuna noin kello 8.00 ja sen kesto on noin 10 tuntia. Retken hintaan kuuluu myös lounas paikallisessa ravintolassa (ei sisällä juomia).
 • Katamaraaniretki Isla Mujeresiin: Isla Mujeres on unohtumaton paratiisisaari Cancúnin suositun matkakohteen edustalla. Sinut kuljetetaan ensin Cancúnin satamaan, jossa nouset katamaraanin kyytiin ja matkaat noin kuuden kilometrin merimatkan Isla Mujeresiin. Saarella pääset ihailemaan sen merenalaista kauneutta snorklaamalla opastetusti sen kirkkaissa vesissä. Vierailet myös saaren keskustassa ja nautit lounasta paikallisessa ravintolassa, Järjestetyn ohjelman jälkeen ehdit vielä nauttia saaren kauniista rannoista, kunnes on aika nousta taas katamaraaniin ja suunnata takaisin kohti Playa del Carmenia.
Majoitukset

Majoitut Kuuban kiertomatkan aikana casa particulareissa, laadukkaissa paikallisissa bed & breakfast -tyylisissä majataloissa. Casa particulareissa majoitut yleensä samassa rakennuksessa isäntäväen kanssa, jossa sinulla on oma osio ja yksityinen kylpyhuone. Toisin kuin hotellimajoituksessa, pääset tällä tavoin syventymään paremmin kuubalaiseen kulttuuriin ja saat loistavia matkustusvinkkejä isäntäväeltä.

Kuvagalleriasta löydät esimerkkikuvia Casa Particulareista.

calendar illustration
Tarkista tarjouksen hinnat ja saatavuus
Tarjous ei sisällä
 • Matka- ja/tai peruutusvakuutus
 • Mahdolliset turistiverot
 • Mahdolliset viisumikulut
 • Mahdollinen ESTA-viisumi
Maksut

Jos varaat tämän tarjouksen vähintään 37 päivää ennen lähtöajankohtaa, voit maksaa varauksen osissa. Ensimmäinen osamaksuerä on 35% tarjouksen hinnasta.

Lisätiedot
Ehdot

Sinulle tarjottavien matkapalveluiden yhdistelmä on direktiivin (EU) 2015/2302 mukainen matkapaketti. Tästä johtuen hyödyt matkapakettiin pätevistä EU-oikeuksista. TravelBird B.V. on täysin vastuussa matkapaketin asianmukaisesta toteuttamisesta. TravelBirdin Matkaehdot ja -edellytykset (A) pätevät varaukseesi. Katso peruutusehdot matkaehtojen artiklasta 11. Lain vaatimusten mukaisesti TravelBird B.V.:llä on vakuus, jolla varmistetaan tekemäsi maksun hyvittäminen sekä paluukuljetus kuljetukset sisältävien matkapakettien yhteydessä, mikäli yhtiö julistetaan maksukyvyttömäksi. Lisätietoa direktiivin (EU) 2015/2302 mukaisista oikeuksistasi saat liitteen I osiosta A.

Hintamuutokset

Huomioithan, että tähän tarjoukseen sisältyvien lentojen saatavuus ja hinta voivat muuttua varausprosessin aikana. Mikäli näin tapahtuu, ilmoitamme sinulle asiasta jo varauksen aikana.

Hinta

Per henkilö

Huonekapasiteetti

Kahden hengen huoneessa enintään 3 henkilöä. Huomioithan, että tätä matkaa ei ole tarkoitettu alle 2-vuotiaille lapsille.

Voit varausvaiheessa valita saatavuuden mukaan useamman huoneen.

Yksin matkustavan lisämaksu

100 % majoituksen hinnasta. Lopullisen hinnan näet varausvaiheessa.

Lapsialennus

Yli 2-vuotiaat lapset ja kolmas aikuinen majoittuvat kolmantena henkenä alennettuun hintaan ja maksavat lennoista normaalisti.

Alennukset perustuvat kahden samassa huoneessa majoittuvan aikuisen hintaan.

Esteettömyys

Kiertomatka ei valitettavasti ole esteetön. Huomioithan, että kaikissa hotelleissa ei välttämättä ole hissiä.

Lemmikkieläimet

Lemmikit eivät valitettavasti ole sallittuja.

Internet

Wi-Fin löytäminen Kuubassa voi olla vaikeaa. Suurimmissa hotelleissa ja keskeisillä paikoilla saattaa olla Wi-Fi -yhteys, mutta yhdistääksesi laitteesi siihen tarvitset maksullisen internet-kortin, jonka voit ostaa paikan päältä. Tunnin internet-kortin hinta teleoperaattori ETECSAn toimipisteissä on CUC 1,50 (noin 0,85 €), mutta kortteja myydään korotettuun hintaan myös hotelleissa ja kadulla.

Meksikon lomasi aikana hotellissasi on maksuton Wi-Fi.

Tietoa kohteista

Kuuba on Karibian saarista suurin. Kuubassa on hieman yli 11 miljoonaa asukasta, joista noin 2,2 miljoonaa asuu Havannassa. Cienfuegosissa on noin 140 000 asukasta ja Trinidadissa noin 73 000.

Kuubassa puhutaan espanjaa, eivätkä paikalliset pääosin puhu englantia. Jos et puhu espanjaa, kannattaa mukaan siis pakata sanakirja. Matkaoppaasi puhuvat kuitenkin sekä englantia että espanjaa.

Playa del Carmen on turistien suosima rantalomakohde Meksikossa. Kaupungissa on noin 150 000 asukasta.

Meksikossa puhutaan espanjaa, mutta turismin parissa työskentelevät puhuvat pääsääntöisesti myös englantia. Turistialueiden ulkopuolella paikallisten englannin kielen taito saattaa olla heikompaa.

Rahayksikkö

Kuubassa on kaksi virallista valuuttaa, Kuuban peso (CUP) ja Kuuban vaihdettava peso (CUC). Kuuban pesoa käyttävät pääosin paikalliset ja sen arvo on noin 0,03 €. Turistina käytät Kuuban vaihdettavaa pesoa, joka on arvoltaan noin 0,85 €. Kuuban pesoja et voi vaihtaa maan ulkopuolella, vaan vasta maahan saavuttuasi. Kuubassa on hyvin vähän nostoautomaatteja, joten varaathan mukaasi riittävästi käteistä. Huomioithan, että Kuuban nostoautomaateista pystyy nostamaan rahaa vain Visa- ja MasterCard-korteilla.

Meksikon rahayksikkö on Meksikon peso (MXN), joka on arvoltaan noin 0,048 €.

Hintataso

Kuuba on hintatasoltaan selvästi Suomea edullisempi. Tässä joitakin esimerkkejä paikallisesta hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 3,00–7,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 1,00–1,50 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,90–1,50 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,60–1,00 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,80–1,00 €

Myös Meksiko on hintatasoltaan selvästi Suomea edullisempi. Tässä joitakin esimerkkejä paikallisesta hintatasosta:

Ateria edullisessa ravintolassa noin 3,00–6,00 €
Tuopillinen paikallista olutta noin 1,00–2,00 €
Virvoitusjuoma ravintolassa noin 0,50–1,00 €
1,5 litran vesipullo kaupassa noin 0,50–1,00 €
Linja-autolippu noin 0,30-0,60 €
Taksimatkan hinta per kilometri noin 0,30–0,90 €

Huomioithan, että turistinähtävyyksien läheisyydessä hintataso on todennäköisesti muita alueita korkeampi.

Aikaero

Kuuban aikaero Suomeen on -6 tuntia.

Meksikon aikaero Suomeen on -7 tai -8 tuntia sijainnista riippuen.

Kiertomatkan vaativuus

Kiertomatka vaatii matkailijoilta kohtalaista kuntoa. Matka sisältää paljon kävelyä.

Kiertomatkan henkilömäärä

Matkustat yksin oman seurueesi kanssa. Retket ja kuljetukset järjestetään kuitenkin ryhmissä, jos samaan aikaan matkustaa muita henkilöitä. Huomioithan, että kaikki matkustajat eivät välttämättä ole suomalaisia.

Kiertomatkan reitti

Huomioithan, että kiertomatkan reitti saattaa muuttua odottamattomien olosuhteiden sattuessa. Otathan myös huomioon, että hotellien, ravintoloiden, baarien ja yleisten tilojen vaatimukset saattavat erota kotimaasi vastaavista.

Kiertomatkan retket

Huomioithan, että tarjoukseen sisältyvien ja lisävalintaisten retkien ajankohta, kesto ja sisältö saattavat muuttua TravelBirdistä riippumattomista syistä.

Kiertomatkan opastus

Huomioithan, että kiertomatkan opastukset suoritetaan englanniksi

Kalenteri

Huomioithan, että paluulentosi on yölento, minkä vuoksi kalenteri näyttää matkapaketteihin yhden yön lisää. Kun olet valinnut haluamasi lähtöpäivän, näet tarkan hotelliöiden määrän seuraavassa vaiheessa.

Kuljetukset

Matkan kaikki lentokenttä- ja retkikuljetukset sisältyvät matkan hintaan. Lentokenttäkuljetus Havannassa on järjestetty yksityisesti, muut kuljetukset ovat ryhmäkuljetuksia, joihin mahtuu enintään 24 henkilöä.

Havannaan saapuessasi lentokentällä vastassasi nimikyltin kanssa on paikallinen opas, jolta saat tarkemmat tiedot matkan ohjelmasta sekä retkien liput.

Viisumi ja passi

Tarvitset turistikortin matkustaessasi Kuubaan. Meksikossa saat maahan tullessasi maahantulokaavakkeen, joka sinun on säilytettävä maastapoistumiseen asti. Ajankohtaisimman tiedon viisumien hinnoista ja pituuksista saat maan suurlähetystöstä ja lisätietoa Ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Huomioithan, että asiakas on itse velvollinen tarkistamaan ajankohtaisimman tarpeen viisumille.

Passin on oltava voimassa vähintään 6 kuukautta matkan päättymisestä.

Huomioithan välilaskullisten lentojen viisumivaatimukset. Mikäli lennoillasi on välilasku Yhdysvalloissa, tarvitset ESTA-viisumin matkalle. Matkan varaamisen jälkeen tarkista lentosi tiedot sekä tarve viisumille.

Rokotukset

Matkustaessasi Kuubaan suosittelemme sinua hankkimaan rokotteet kurkkumätä-jäykkäkouristusta, MPR:ää ja A-hepatiittia vastaan.

Matkustaessasi Meksikoon suosittelemme sinua hankkimaan rokotteet keltakuumetta, kurkkumätä-jäykkäkouristusta, MPR:ää sekä A- ja B-hepatiittia vastaan. Myös rokotteet lavantautia ja koleraa vastaan sekä malarialääkitys on hankittava lääkärin tekemän riskiarvion perusteella.

Ajankohtaisimman tiedon voimassa olevista terveyssuosituksista saat omalta lääkäriltäsi tai Ulkoasiainministeriön sivuilta osoitteesta www.formin.finland.fi.

Lennot

Huomioithan, että meno- ja paluulentojen tarkat kellonajat riippuvat valitsemistasi matkustuspäivistä ja lentoyhtiön päiväkohtaisista aikatauluista. Löydät kaikki mahdolliset lentokentät varauskalenterista

Lisätietoa varauksesta ja lennoista

Kun maksusuorituksesi on hyväksytty, täytäthän henkilötiedot varaukseen 48 tunnin kuluessa. Jos henkilötietoja (kuten passissa) ei ole täytetty 2 vuorokauden aikana, varaus peruutetaan TravelBirdin yleisten ehtojen mukaisesti. Maksun suoritettuasi lähetämme kaikki lentojasi koskevat yksityiskohdat mahdollisimman nopeasti antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Pyrimme aina löytämään parhaat lentoaikataulut, mutta on mahdollista, että tietyt lentoajat ovat täyteen varattuja. Jos näin käy, tarjoamme vaihtoehtoisen lennon, joka saattaa vaikuttaa lomasi aikatauluun (esimerkiksi myöhäinen saapuminen kohteeseen ja aikainen paluu Suomeen). Huomioithan, että lentoyhtiö saattaa myös vaihtua.

Vastaava majoitus

Mikäli majoitut vastaavassa hotellissa, niin majoituksesi on alkuperäisen hotellisi lähialueella joko saman tasoisessa tai hieman paremmassa hotellissa kuin mitä tarjouksessa mainittiin. Saat tiedon majoituspaikastasi matka-asiakirjojesi mukana viimeistään 5 päivää ennen matkalle lähtöä.

Henkilötiedot

Tarkistathan, että kaikkien matkustajien henkilötiedot vastaavat passeista löytyviä tietoja. Jos tiedot eivät täsmää, lentokenttäviranomaisilla on oikeus käännyttää matkustajat lennoilta.

Matkavakuutus

Muistathan hankkia matkavakuutuksen ajoissa ennen lähtöä.

Kuubaan saapuessasi sinua saatetaan lentokentällä pyytää esittämään voimassa oleva matkavakuutus, joka kattaa mahdolliset sairauskulut matkasi aikana. Tulostathan englanninkielisen todistuksen valmiiksi ennen matkaa.

Voimmeko auttaa? Löydä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota yhteyttä.
Siirry asiakastukeen